Προς το περιεχόμενο

E6600 + Thermalright Utlra 120 = Temps ?

Nfountou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Εκανα update το μηχανακι μου και ηθελα να σας ρωτήσω να μου πείτε τη γνωμη σας για τα temps μου.

Λοιπον... το βασικό συστημα αποτελειτε απο E6000 Thermalright Ultra 120 kai Abit AW9D-MAX.

Εγκατεστησα την Ultra με την μεγαλυτερη επιφανεια καθετη στις μνημες εβαλα και ενα ENERMAX fan τωρα τρεχω δυο prime και νομιζω οτι οι 8ερμοκρασιες μου ειναι αυξημενες.

Τρεχω στα 2880Mhz χωρις να εχω πειραξει τα voltages και εχω:

Σε idle (1.6Ghz):

apo to uguru: 37c cpu, 35 system

se full (δυο prime, 2.88Ghz):

uguru: 54-57 cpu, 37 system

core temp: 60-62 cpu.

Φαινονται λογικα temps? Τι λετε ?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επισης να προσθεσω οτι σε stock speed οι idle temp ειναι η ιδια και η full στα 52-53 περιπου μεσα απο το uguru και το αυτο που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι οτι η Thermalright δεν ειχε ζεσταθει σχεδον καθολου σε σχεση με μια παλια SP-97 που ειχα παλιοτερα. Τετοια temps ειχα και με τον παλιο XP mobile και η τοτε SP-97 εκαιγε ολοκληρη.

Δημοσ.

Thanks για το reply billpeppas. Το εχω διαβασει το thread. Και υλπιζα μαλιστα να απαντήσεις και εσυ γιατι θυμομουν οτι κατι ειχες πει και για την Thermalright. Δηλαδη τωρα που πιανει 57αρια, το καλοκαιρι τι θα κάνει? θα πεταω και κανα τιγανάκι πανω να κανω και τιποτα αυγά? Αλλα τωρα που το λεω δεν ειναι ουτε για αυγα γιατι η Thermalright σχεδον δεν ζεστενεται καθολου. Περα απο την πλακα προτεινεις δηλαδη να την γιαλοχαρταρω? Κατι λιγοτερο επικικνδυνο χωρις να χασω εγγυηση? μπα εεε? Κριμα...

Δημοσ.

Δυστυχώς η μπανανιά της Intel με τα στραβομούτσουνα "καπάκια" μας γ*****ε.

Αν σου κάτσει ( που αν πάρεις Core 2 Duo < X6800, οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές :( ) την...έκατσες.

Ή μένεις όπως είσαι ( και παρέα με την εγγύηση ) είτε κάνεις ένα καλό lapping και ησυχάζεις ( και εσύ [ λόγω καλύτερων θερμοκρασιών και overclocking ] αλλά και το Πλαίσιο [ εγγύηση = bye bye ] :P )

Δημοσ.

Χεχε, για δείτε και εδώ τί έκαναν τα παληκάρια. Δεν τους έφτανε το γυάλισμα, μου θέλανε και cabriolet look. Πάει ο 6700!

http://www.legitreviews.com/article/402/1/

http://www.legitreviews.com/article/402/2/

btw billpepas, κανένα σχόλιο για την τεχνική που εφήρμοσαν για το lapping...?

Δημοσ.

Xωρις να θελω να καταχραστω το τοπικ σου, εχω βαλει εναν 6700 Conroe Duo και εχω θερμοκρασιες CPU γυρω στους 50C, αλλα δεν εχω βαλει ακομη ανεμιστηρακια στο κουτι(δεν προλαβα).Εχουμ ελπιδες ή θα ψηθει το καλοκαιρι?

Δημοσ.
Χεχε, για δείτε και εδώ τί έκαναν τα παληκάρια. Δεν τους έφτανε το γυάλισμα, μου θέλανε και cabriolet look. Πάει ο 6700!

http://www.legitreviews.com/article/402/1/

http://www.legitreviews.com/article/402/2/

btw billpepas, κανένα σχόλιο για την τεχνική που εφήρμοσαν για το lapping...?

Αχαχαχ.

Για το lapping το 400grit ήταν λίγο υπερβολικό.

Και με 600άρι γίνεται η δουλειά εύκολα και γρήγορα.

Για ένα καλό lapping σε C2D πας από 600->800->1000->1200->1600->2000->2500

Τώρα η ιδέα του να αφαιρέσουν τον HeatSpreader ήταν λίγο βλακώδης, αφού ήταν ήδη γνωστό ότι η Intel "soldάρει" τον IHS πάνω στον πυρήνα της CPU.

Και με την μέθοδο του ζεσταίνω και τραβάω ήταν λογικότατο και αναμενόμενο ότι θα πάρουν και τμήμα του πυρήνα μαζί.

Να φανταστείς ότι από την πρώτη σελίδα, που είδα κάτω κάτω που λένε "we took a...and remove the heatspreader" λέω στον εαυτό μου "κοίτα να δείς που θα πάνε με την μέθοδο του κοπιδιού και θα πάρουν το ****** μου :P"

Billpeppas θυμασαι τι temps ειχες με τον Ε6600 σου και την Thermalright 120 πριν και μετα το lapping σε idle και full?

Με ένα μέτριο lapping ( δυστυχώς εκείνη την μέρα που...φούντωσα να τον ισιώσω, δεν είχα όσα γυαλόχαρτα ήθελα, αλλά παρά ταύτα το έκανα :P ) είχα αποτελέσματα:

Περίπου 3-6C λιγότερους σε idle

Περίπου 11-13C λιγότερους σε full load

Αυτές είναι οι μετρήσεις από την πρώτη CPU ( E6600 ) που βλέπεις στο thread που linkαρα.

Δημοσ.
Xωρις να θελω να καταχραστω το τοπικ σου, εχω βαλει εναν 6700 Conroe Duo και εχω θερμοκρασιες CPU γυρω στους 50C, αλλα δεν εχω βαλει ακομη ανεμιστηρακια στο κουτι(δεν προλαβα).Εχουμ ελπιδες ή θα ψηθει το καλοκαιρι?

Από που βλέπεις τις θερμοκρασίες ???

Δημοσ.

Βρε Katana, βρε Katana.

Οι θερμοκρασίες που βλέπεις εκεί...δεν είναι ούτε καν close to reality...

Άσε που αυτό που βλέπεις στο BIOS είναι μια θερμοκρασία σε 30% CPU Load.

Ο μόνος τρόπος να δείς την πραγματική θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι με το CoreTemp ( http://thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp ) ή το Intel Thermal Analysis Tool.

Idle μετράς με το PC απλώς να κάθεται στο desktop @ Windows.

Full Load, τρέχοντας αρκετά βαριά εφαρμογή στην CPU, όπως το S&M, ένα διπλό ( ένα instance για κάθε πυρήνα ) SuperPi 32M, ένα Prime95 [ 1 instance per core ]

Δημοσ.
...Άσε που αυτό που βλέπεις στο BIOS είναι μια θερμοκρασία σε 30% CPU Load...

Χμμμ, το έχω ξανακούσει αυτό, αλλά δεν έχω βρει στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν. ΟΚ, στο BIOS η CPU τρέχει σε full freq, δεν έχουν πάρει ακόμη έλεγχο οι ρουτίνες για stepping της συχνότητας. Αλλά 30% CPU Load γιατί? Τί τρέχει από κάτω και καταναλώνει τόσους επεξεργαστικούς κύκλους? Σαν urban legend μου ακούγεται... (no offence bill)

Δημοσ.
Βρε Katana, βρε Katana.

Οι θερμοκρασίες που βλέπεις εκεί...δεν είναι ούτε καν close to reality...

Άσε που αυτό που βλέπεις στο BIOS είναι μια θερμοκρασία σε 30% CPU Load.

Ο μόνος τρόπος να δείς την πραγματική θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι με το CoreTemp ( http://thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp ) ή το Intel Thermal Analysis Tool.

Idle μετράς με το PC απλώς να κάθεται στο desktop @ Windows.

Full Load, τρέχοντας αρκετά βαριά εφαρμογή στην CPU, όπως το S&M, ένα διπλό ( ένα instance για κάθε πυρήνα ) SuperPi 32M, ένα Prime95 [ 1 instance per core ]

Eυχαριστω για την απαντηση bill.

Δημοσ.

Με ένα μέτριο lapping ( δυστυχώς εκείνη την μέρα που...φούντωσα να τον ισιώσω, δεν είχα όσα γυαλόχαρτα ήθελα, αλλά παρά ταύτα το έκανα :P ) είχα αποτελέσματα:

Περίπου 3-6C λιγότερους σε idle

Περίπου 11-13C λιγότερους σε full load

Αυτές είναι οι μετρήσεις από την πρώτη CPU ( E6600 ) που βλέπεις στο thread που linkαρα.

Με αυτα που μου λες ειναι μονοδρομος το lapping μου φαινεται. Σκεφτομουν να παω σε νεράκι αλλα λεω πρωτα να δοκιμασω τα λεγομενα σου.

Ελπιζω μονο μετα το lapping να δουλευει ακομα :P

Μαλλον θα το κανω μολις βρω λιγο χρονο κατα το τελος της βδομαδας και θα πω εντυπωσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...