Προς το περιεχόμενο

Δεν είναι και τόσο ευχάριστο το θέμα...

shipwrecked

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Excuse την παρέμβαση, αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω τον omnislash να μην γράφει τόσα μαζεμένα επιχειρήματα. Έχω πιει μισό καφέ και δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω.

Ειδικά οι επιστημονικές αναφορές στο AIDS είναι too much για την περίπτωσή μου.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παραδόξως κάθισα και διάβασα όλα τα posts.

Αν ήταν κάποιος άλλος εκτός από σένα shipwrecked, που έγραφε το πρώτο ποστ. θα με είχε πιάσει αυτό που με πιάνει πάντα με τους αδύναμους ή αυτούς που τους έχουν κολλήσει στον τοίχο και θα καθόμουν να γράφω ένα σωρό συμβουλές ή πράγματα (ειλικρινή όχι τζούφια) για να σε πείσω ότι δεν είναι έτσι μαύρα όπως τα παρουσιάζεις.

Επειδή είναι οικείο το συναίσθημα να μην χωράς με τους πολλούς αλλά να μη ταιριάζεις και με τους λίγους που υποτίθεται ότι αποτελούν την κάστα σου, η κατάληξη μετά από κάθε τέτοια βασανιστική διαδρομή είναι όταν καταλάβεις ότι η μόνη ομάδα που ταιριάζεις είναι ο εαυτός σου.

Και κρίνοντας από τον τρόπο που γράφεις, εκτιμάς τον εαυτό σου.

Και καλά κάνεις γιατί δείχνει να του αξίζει.

Θέλω να πω, ότι ήδη ξέρεις τι θα συναντούσες εδώ γράφοντας. Αλλά ήδη ξέρεις πως τη λύση εσύ θα τη δώσεις. Κι επειδή πιστεύεις πως ο εαυτός σου αξίζει, κάποια στιγμή είμαι σίγουρος ότι θα βγάλεις στη φόρα στο περιβάλλον σου το ποιος είσαι.

Και είμαι βέβαιος πως θα σκυλομετανιώσεις όταν το κάνεις και λουστείς ότι είναι να λουστείς.

Και είμαι βέβαιος πως μετά θα ανασάνεις με ανακούφιση και θα ζήσεις μια καλύτερη ζωή.

Η μόνη συμβουλή που θα δώσω θα είναι να ταλαιπωρήσεις ένα mod (μη στεναχωριέσαι δεν έχουν ψυχή αυτοί), και να αλλάξεις αυτό το γαμημένο dismal alias με κάτι καλύτερο. Και να συνεχίσεις να γράφεις εδώ γιατί αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν πολλοί πιο αξιόλογοι χρήστες από μένα εδώ (εγώ δεν το νομίζω βέβαια).

Welcome.

Δημοσ.

βρε omnislash είσαι ότι πρέπει για να χαζεύει κανείς με το κυριακάτικο μεσημεριανό καφεδάκι του..θα γίνω θαυμάστρια σου τελικά..

Δημοσ.
βρε omnislash είσαι ότι πρέπει για να χαζεύει κανείς με το κυριακάτικο μεσημεριανό καφεδάκι του..θα γίνω θαυμάστρια σου τελικά..

Kαι δε θα είσαι η μόνη στο τονίζω αυτό.:mrgreen:

Ειδικά οι επιστημονικές αναφορές στο AIDS είναι too much για την περίπτωσή μου.

Κοίτα αν θες να πούμε επιστημονικά περί ιών γιατί έχω διαβάσει σχετικά βιβλία άνοιξε άλλο topic.Αλλά σοβαρά πχ γιατί οι ιοί έχουν ΄τοση μανία να καταστρέψουν ανώτερους οργανισμούς και γιατί μοιάζουν με τον άνθρωπο στο σημείο ότι όταν απομυζούν μια περιοχή την κάνουν. η και γιατί δεν έχει βρεθεί εμβόλιο ακόμα ή ..δεν ξέρω βάλε ότι θες.

Δημοσ.

Το "πρόβλημά σου" κατ' εμέ είναι πρόβλημα καθαρά λόγω περιβάλλοντος... Μήπως πρέπει να το αλλάξεις? Επίσης πιστεύω ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι το κρατάς μέσα σου. Αν έχεις καλούς φίλους, δεν πιστεύω να παρεξηγηθούν, ίσως τους πάρει λίγο να συνιθίσουν στην ιδέα, ίσως να το έχουν ψιλιαστεί είδη. Άμα αρχίσεις από τους φίλους σου, θα είναι πιο εύκολο πιστεύω μετά να απευθυνθείς στους γονείς σου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός γκέι άντρα κατ'εμέ (βλέποντας γνωστούς από Αμερική αλλά και με τη λογική) είναι ότι μεγαλώνοντας, νιώθει πιο έντονα τον αποκλεισμό, κλείνεται και γίνεται μοναχικός. Πρέπει να καταφέρεις να το πολεμήσεις αυτό, σίγουρα δε χρειάζεται να το μάθουν όλοι, αλλά άμα το μάθουν και σε αποδεχτούν αυτοί που είναι κοντά σου, δεν θα σε νοιάζει αν θα το μάθει ο κάθε μαλάκας, στα @@ σου, θα έχεις πίσω ένα στρώμα να πέσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγάλο ταμπου η ομοφυλοφιλία, όλοι μιλάνε με ψιθύρους για αυτήν. Λες και είναι "φαινόμενο" ανήκουστο ή πρωτότυπο ή νέο. Μ@λακίες, χρόνια υπήρχε και θα υπάρχει, έχω πειστεί μετά από χρόνια και όσο αντίθετα με τη φύση μου να είναι ότι το θέμα είναι τελικά για τους περισσότερους γενετικό (ιδίως για άντρες). Γενήθηκαν λάθος φύλο τέλος πάντων. Όπως δεν θα απορήψω κάποιον επειδή έχει στραβή μύτη και μεγάλα αυτιά έτσι δεν θα αντιμετωπίσω διαφορετικά έναν σοβαρό γκέυ. Τις κραγμένες θα τις σχολιάσω στη παρέα με τον ίδιο τρόπο που θα χλεύασα τον ελληνάρα με το τουμπανιασμένο αυτοκίνητο και τη μουσική να σπάει παράθυρα στο διάβα της.

Τες πα, όλα αυτά παπάρια είναι, πρέπει να βρεις ένα τρόπο να τα βρεις με τον εαυτό σου. Δυνατός φαίνεσαι, αλλά θέλει την παραπάνω απόφαση κατ'εμέ. Δεν έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, σχολιάζω ως τρίτος και άρα εύκολα, αλλά έτσι το βλέπω.

Δημοσ.

Omniflash, για να μιλησουμε λίγο για στατιστική. Εσύ μιλάς για το prevalence, δηλαδή το πόσοι είναι μολυσμένοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ίσως να είναι 50-50 % όπως λές. Δεν το αμφισβητώ, γιατί δεν το έχω ψάξει. Εγώ πάλι σου μιλάω για το incidence, δηλαδή τα νέα κρούσματα ανά χρόνο. Αυτό ουσιαστίκα δείχνει ποιοί είναι πιό επικίνδυνο να μολυνθούν σήμερα. Βρέθηκε λοιπόν ότι οι ομοφυλόφιλοι, επείδη άλλαξαν σεξουαλικές συμπεριφορές (κοινώς επειδή τρομοκρατήθηκαν και άρχισαν να χρησιμοποιούν το προφυλακτικό) έχουν πάψει να μολύνονται πλέον. Τα νέα κρούσματα λοιπόν αφορούν περισσότερο τους ετεροφυλόφιλους. Για μένα δεν σημαίνει τίποτα αυτό, απλώς σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να προσέχουμε. Δηλαδή μην πεις "Εγώ είμαι ετεροφυλόφιλος - το AIDS δεν με αφορά" γιατί τότε κινδυνεύεις άσχημα.

Όσο για το οικογενειάρχης απλώς το θέτω σαν παράπονο προς την φύση που μου στερεί αυτή την χαρά. Ασφαλώς δεν έχω σκοπό να γίνω κάτι που δεν μπορώ.

Όσο για το Φλωρινιώτη, έχεις δίκιο, είναι αξιόλογος άνθρωπος και δεν τον κατηγορώ για τίποτα. Απλώς έχει ένα στυλ που σε εμένα δεν ταιριάζει. Εγώ δηλαδή δεν θέλω να ασχοληθώ με show bizz δεν με εκφράζει. Ίσως αν το ήθελα να με βόλευε αυτό που είμαι. Και προς Θεού δεν λέω ότι ο άνθρωπος είναι γκευ!

Για την άλλη απορία που άκουσα σας λέω ότι δεν έχω κανένα σεξουαλικό πρόβλημα... Αντιθέτως :P

To alias shipwrecked μου αρέσει. Θα θελα να ναυαγήσω σε ένα τροπικό νησί με όλα τα κονφόρ κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Τελικά θα κάνεις ένα από τα 2

ή θα κάνεις ένα συμβατικό γάμο για να ικανοποιήσεις τους γονείς και τους συγγενείς σου και θα ζεις πάλι σαν απόκληρος ή πάνε καμιά Αγγλία , Ολλανδία και πάνε παντρέψου ίδιο φύλο και πάτε και υιοθετήστε και κανα παιδί

Δημοσ.

Εγώ φίλε μου δεν είμαι ψυχολόγος και δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές για το πώς θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου. Η μόνη μου συμβουλή είναι: αφού σε ενοχλεί κάτι τόσο, πήγαινε ζήτα βοήθεια από έναν ειδικό. Στην περίπτωσή σου, από έναν ψυχολόγο.

Όσον αφορά την ιστορία της ομοφυλοφιλίας, γνωρίζουμε από ιστορικά στοιχεία ότι στην αρχαία Ελλάδα ειδικά εξασκούνταν από την πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και των ετεροφυλόφιλων. Κι αυτό γιατί ήταν πολύ ευκολότερο εκείνη τη περίοδο να ερωτευτείς έναν άνδρα. Οι γυναίκες ανατρέφονταν ως άβουλα όντα και νοικοκυρές. Δεν μπορούσαν να προκαλέσουν το ερωτικό ενδιαφέρον ενός άνδρα (οι Αρχαίοι Ρωμαίοι αποκαλούσαν τις γυναίκες "res", που σημαίνει "πράγμα"). Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πήγαιναν στον πόλεμο ζευγάρι ζευγάρι. Γι' αυτό και ήταν τόσο άγριοι, γιατί παράλληλα προστάτευαν και τον εραστή τους.

Με την έλευση όμως του χριστιανισμού στην Ευρώπη, μιας θρησκείας πουριτανικής στη βάση της που ως κύριο εστιακό σημείο έχει την καλλιέργεια της ψυχής και όχι του σώματος, όλα άλλαξαν. Οι φανατικοί χριστιανοί πήραν τη γενική ιδέα της χριστιανικής φιλοσοφίας που λέει "mind over matter" και πάτησαν πάνω της για να αφορήσουν ό,τι έχει να κάνει με τις σαρκικές απολαύσεις (φαΐ και σεξ δηλαδή). Έτσι δημιουργήθηκαν και τα ταμπού. Μη ξεχνάς ότι και το ίδιο το σεξ ήταν ταμπού μέχρι την σεξουαλική επανάσταση του '60. Το πρόβλημα είναι ότι η "απελευθέρωση" (αν μου επιτρέπεις) του σεξ δεν έγινε σταδιακά, αλλά σαν μία έκρηξη. Γι' αυτό και η ανρθωπότητα δεν κατάφερε να ξανα-ανακαλύψει τη χαρά του ελεύθερου σεξ με έναν υγιή τρόπο. Γι' αυτό σήμερα βλέπουμε παντού εικόνες του σεξ αλλά ουσιαστικά δεν ξέρουμε τίποτα γι' αυτό, γι' αυτό όλοι οι διαφημιστές παρομοιάζουν τα προϊόντα τους με το σεξ (αν φας αυτή τη σοκολάτα είναι σα να κάνεις σεξ, αν λουστείς με αυτό το σαμπουάν θα είναι σα να έχεις οργασμό, αν πάρεις αυτό το αυτοκίνητο όλες οι γυναίκες θα σε θέλουν κλπ), γι' αυτό γίνονται διαγωνισμοί πίπας στα σχολεία σήμερα.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την επανάσταση των ομοφυλοφίλων. Με το που (ξανα)έγινε το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας ανεκτό από ορισμένες κοινωνίες, πολλοί ομοφυλόφιλοι βιάστηκαν να εκφράσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις με ακραίες συμπεριφορές. Έτσι ταυτίστηκαν οι ομοφυλόφιλοι με αυτούς που αποκαλούμε σήμερα "κραγμένες", "πουστ***ς" και άλλα χαριτωμένα. Την πιο σοφή κουβέντα που έχω ακούσει όσον αφορά αυτό το φαινόμενο, μου την είπε ένας ομοφυλόφιλος φίλος μου (Ολλανδός): "Πώς είναι δυνατόν να χειραφετηθούμε, όταν με κάθε ευκαιρεία σπεύδουμε να "εκφράσουμε" τη διαφορετικότητά μας;". Ο ίδιος έβριζε πολύ χυδαιότερα κι από κάποιους ομοφοβικούς που ξέρω αυτή την κατηγορία των ομοφυλοφίλων (αυτούς που πάνε στα gay parades δηλαδή), και τους θεωρούσε υπαίτιους για την εικόνα που έχει η υπόλοιπη κοινωνία γιατους ομοφυλοφίλους.

Συμπερασματικά: Είναι λάθος να δίνεις τόση έμφαση στις σεξουαλικές προτιμήσεις, είτε τις δικές σου είτε των άλλων. Αν οι ομοφυλόφιλοι ήταν πιο συγκρατημένοι όταν βρήκαν την ευκαιρεία να "βγουν απ' τη ντουλάπα", τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα γι' αυτούς και όλοι θα τους έβλεπαν με άλλο μάτι. Μόνοι τους δημιούργησαν την εικόνα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία, και μόνοι τους πρέπει να την αλλάξουν. Για μένα τουλάχιστον το να βλέπω δύο γκέη να "εκδηλώνουν προκλητικά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις", είναι το ίδιο απωθητικό όσο το να διαβάζω για τις σεξουαλικές περιπέτειες της κάθε στάρλετ ή να ακούω για τις γαμ****περιπέτειες του κάθε ελληνάρα (ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας) που σκέφτεται μόνο με το κάτω κεφάλι. "Μέτρον Άριστον" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι (και όχι "Παν μέτρον άριστον", όπως έχει επικρατήσει).

Δημοσ.

και καλά κάνεις... στην τελική δε ξέρεις πως τα φαίρνει ο καιρός..

αν κατάλαβα καλά αυτή η ιδέα δημιουργήθηκε στην πορεία της ζωής σου

και δεν είχες την τάση εκ γεννετής. θα μπορούσε κατ΄εμέ κάλλιστα να αλλάξει.

επί της ουσίας κατά τη γνώμη μου, από τη στιγμή που δεν είσαι αυτό που λένε "ξεφωνημένη" (συγνώμη για την λέξη) και δεν ενοχλείς κανένα, είσαι μια χαρά.

προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τέτοια άτομα αρκεί να μην πετάνε υποννοούμενα και φράσεις του στυλ : "κι εσύ είσαι γιατί δε το παραδέχεσαι" κτλ.. εκεί αηδιάζω και ξυλοφορτώνω.

εσύ φαίνεσαι ισορροπημένο και μυαλωμένο άτομο πάντως. αν όντως ισχύει τότε θα βρεις εύκολα τί πρέπει να κάνεις και πως να φερθείς

σχετικά με την κοινωνία είναι πολύ σκληρή απέναντι σε τέτοια άτομα όπως και στις περισσότερες μειοψηφίες που στιγματίζουν την "τελειότητά" της. δεν βγάζω την ουρά μου απ έξω κι εγώ αν ο γιος μου μού έλεγε πως είναι ομοφ. δεν θα ένιωθα καλά. στην τελική όμως όποιος αγαπάει πραγματικά, απλά θέλει τον άλλο ευτυχισμένο όπως και να είναι.

Δημοσ.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πήγαιναν στον πόλεμο ζευγάρι ζευγάρι. Γι' αυτό και ήταν τόσο άγριοι, γιατί παράλληλα προστάτευαν και τον εραστή τους.

Θα βλάλετε τους 300 όλους gay και επειδή πηδιόταν όλοι μεταξύ τους ήταν τόσο γενναίοι και μείνανε στην ιστορια

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Βγάλαμε πλέον όλους τους πολεμιστές gay.

Αφήσετε τους προγονόπληκτους ναρκισισμούς και δείτε μήπως σας έφυγε κανας πόντος

shipwrecked εσύ έχεις τον ρόλο του "Άντρα" ή της "Γυναίκας" στο ζευγαρι?

Δημοσ.

Εντάξει παιδιά, δεν είναι ανάγκη να μαλώσουμε γι'αυτό τό θέμα. Σε λίγο καιρό θα βγει το ντοκυμαντέρ "300", από όπου θα αντλήσουμε αντικειμενική ενημέρωση... :mrgreen:

Δημοσ.

"προγονόπληκτος ναρκισσιμός;". Μάλλον δεν το διάβασες καλά το ποστ. Τεσπά, σε ιστορικό βιβλίο το διάβασα αυτό, αλλά ούτως ή άλλως δεν είναι η ουσία του ποστ μου. Χέστηκα αν τον έπαιρναν οι Σπαρτιάτες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο παρελθόν η ομοφυλοφιλία ήταν απολύτως αποδεκτή στις διάφορες κοινωνίες (όχι μόνο στις ελληνικές), ενώ τώρα δεν είναι από λάθος χειρισμούς των ίδιων των ομοφυλοφίλων παρά των υπολοίπων "κοινωνικών τάξεων" (και μόνο ο διαχωρισμός σε "τάξεις" βάσει σεξουαλικών προτιμήσεων είναι ενδεικτικός του πόσο λάθος είμαστε σε αυτό το ζήτημα).

Δημοσ.
Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν, δεν θα ήθελες να ήσουν ένα από τα άτομα που θα καθόριζαν την πορεία μιας πανεπιστημιακής έρευνας;

gia kanena logo :D

Δημοσ.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πήγαιναν στον πόλεμο ζευγάρι ζευγάρι. Γι' αυτό και ήταν τόσο άγριοι, γιατί παράλληλα προστάτευαν και τον εραστή τους.

εσπά, σε ιστορικό βιβλίο το διάβασα αυτό, αλλά ούτως ή άλλως δεν είναι η ουσία του ποστ μου.

:mrgreen: :mrgreen:

Από που το ξέθαψες αυτό;Ο βαλλιανάτος είσαι;Δώσε αποδείξεις γρήγορα γιατί αλλίως σε κατηγορώ ως ανιστόρητο.Tι βλακείες και μπούρδες ακούω.Δηλαδή εγώ είμαι πουριτανός και βλάκας που δεν παώ με άντρες.Φληναφήματα για να μην πω τπτ χειρότερο.Και αφήστε τι λέει το χολλυγουντ ότι όλοι ήταν gay επειδή βολεύει εσάς τους ψευτοπροοδευτικούς.

Πες που τα βρήκες γιατί και εγώ μπορώ να πετάω ότι θέλω εγώι.Μας βγήκαν gay και οι Σπαρτιάτες όσοι δεν πάμε με άντρες πουριτανοί.αντε να τα πείτε αλλού αυτά.

Ζήτα αμέσως συγγνώμη για προσβολή μνήμης και δημόσιας αιδούς .Σε ποιο βιβλίο, Ποιος την έγραψε αυτή τη μπούρδα και που βρήκε τα στοιχεία;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο παρελθόν η ομοφυλοφιλία ήταν απολύτως αποδεκτή στις διάφορες κοινωνίες (όχι μόνο στις ελληνικές)

Αλλά που να βρείτε πηγές ότι πετάξουμε και όποιος τα πιάσει.Ακου λέει πουριτανοί οι Χριστιανοί που δεν πάνε με άντρες.Αφού ήταν ομοφυλοφιλοι πως διαιωνίστηκε το είδος;Ενα κατάπτυστο λιβελογράφημα ήταν το ποστ σου.

Οι Σπαρτιάτες είχαν για τη γυναίκα τη θέση που της άξιζε .Οταν είπανε σε μια Σπαρτιάτισσα μάνα ότι όλοι οι γιοι της χαθήκανε (δεν ήταν γυναίκα ,τρανσέξουαλ ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) λέει στον αγγελιαφόρο Ευτυχώς τα παιδιά μου έπεσαν στη μάχη και δε μηδήσανε.Ποιος σύγχρονος θα έμενε να πολεμήσει στις Θερμοπύλες προβλέποντας τη σίγουρη ήττα μόνο και μόνο για να μην ατιμώσει τους προγόνους του όπως είπε και ο Ανδρούτσος (αυτός ο "Αλβανός") στο Χάνι της Γραβιάς.

Σόρρυ για το ύφος του ποστ μου και μακάρι όλοι οι gay να ήταν σαν τον ship για να μην ασχολείται κανείς μαζί τους ούτε θετικά ούτε αρνητικά.Αλλά δυστυχώς και μόνο που κανετε παρελάσεις για να δείξετε ότι είστε διαφορετικοί τα λέει όλα.

Και ο οργανισμός αποβάλλει τα ξένα σώματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...