Προς το περιεχόμενο

μπλε οθονη οταν βαζω lan καλωδιο

chrisimone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους καλη χρονια και χρονια πολλα.

Παιδια θελω την βοηθεια σας.

Οταν ξεκιναν τα winxp pro sp2 gr και εχω πανω το lan καλωδιο στο 3 φορτωμα της μπαρας εκκινησης τσουπ πετα μπλε οθονη.Αν βγαλω το καλωδιο το πισι ξεκινα κανονικα.Το προβλημα το κανει ειτε εχω στο αυτοματο την αποδοση ip ειτε χειροκινητα.

Η μητρικη μου ειναι gigabyte GA-K8N51GMF-9-RH (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2294&ProductName=GA-K8N51GMF-9-RH)

(εχει ενσωματομενη καρτα γραφικων NVIDIA GeForce 6100 GPU)τσιπσετ nForce™430 MCP.επεξεργαστη amd athlon64 3200+ και 2 dimm 512 kingston.

Τι φταιει ??

ευχαριστω

Δημοσ.

στην μπλε οθόνη, νομίζω στην 3η γραμμη, σου λέει αν κάποιος driver (συνήθως .sys) δημιουργεί πρόβλημα.πιθανών να φταίνε οι drivers, ίσως ειναι conflict με αλλη συσκευη.για δωσε κανενα στοιχειο παραπανω....

Δημοσ.

οχι δεν αναφερει τιποτα για .sys

στο τελος της μπλε οθονη γραφει ενα στοπ ... κατι

μα δεν εχει καμια αλλη συσκευη ειναι ολες ενσωματωμενες.

καποιος που να εχει αντιμετωπισει παρομοι προβλημα???

μονο τροφοδοτικο δεν εχω αναφερει αλλα δεν νομιζω οτι να παιζει ρολο αφου χωρις καλωδιο ξεκιναει κανονικα

Δημοσ.

Πες μας ποιο αρχειο σκαει στην μπλε οθονη, θα βοηθησει αρκετα στη διερευνηση... Συνηθως ειναι drivers αλλα μπορει και καποιο προγραμμα οπως ενα firewall ή antivirus να δημιουργουν αυτο το προβλημα, ποια χρησιμοποιεις?

Αν θες κανε του και ενα ΒIOS Update μηπως ειναι προβλημα της μητρικης...

=edit=

Για γραψε μας το STOP Code που σου γραφει και αυτο μπορει να βοηθησει.

Δημοσ.

εχω κανει και bios update ....

να σας πω οτι ειναι φρεσκοφορμαρισμενο το μηχανημα χωρις πολλα πολλα προγραμματα.

Η μπλε οθονη σκαει πριν φορτωσει το desktop

στο 2ο 3ο φορτωμα της μπαρας.

Το πισι αυτο ειναι το δευτερο μου... θελω να το κανω ιντερνετ πισι και ειναι πανω σε ενα us robotics 9108 router.

Αν δεν εχω το lan καλωδιο το πισι ξεκιναει κανονικα χωρις να μου ενφανιζει και κανενα προβλημα στη διαχειρηση συσκευων.Αν βαλω το καλωδιο το δεχεται και εχω κανονικα δικτυο αλλα και ιντερνετ

κανω επανεκκινηση βαζω καλωδιο πριν φορτωσει τα win και τσουπ η μπλε οθονη .

....ειναι σπαστικο ρε παιδια.

Δημοσ.

Οταν σου κανει επανεκκινηση παλι, στην οθονη επιλογων των ΧΡ επελεξε το Απενεργοποιηση αυτοματης επανεκκινησης (καπως ετσι ονομαζεται δε θυμαμαι ακριβως) και σημειωσε τι σου λεει, στο STOP ή σε οτι αλλο σου γραφει.

Δημοσ.
Οταν σου κανει επανεκκινηση παλι, στην οθονη επιλογων των ΧΡ επελεξε το Απενεργοποιηση αυτοματης επανεκκινησης (καπως ετσι ονομαζεται δε θυμαμαι ακριβως) και σημειωσε τι σου λεει, στο STOP ή σε οτι αλλο σου γραφει.

μα αυτο εχω κανει και βγαζει μπλε οθονη....

μολις τελειωσω κατι back up θα ποσταρω το stop message

Δημοσ.

Για δοκιμασε αυτο εδω το patch:

http://www.softwarepatch.com/windows/winxp-stop-error-aec.html

(Αν σου βγαζει προβλημα επειδη ειναι αγγλικο το αρχειο -που δε νομιζω- μπορεις να βρεις την ελληνικη εκδοση απο εδω, αλλα χρειαζεται να περασεις τον ελεγχο αυθεντικοτητας της MS)

Eχεις κανει ολα τα Windows Update? Καλο ειναι να τα κανεις, μηπως σου λυσει και αυτο το προβλημα...

Δημοσ.

κατεβασα ολες τις ενημερωσεις αλλα και παλι το προβλημα υπηρχε.

τελικα λυθηκε με το που κατεβαζα απο το σιτε της gigabyte drivers για το chipset και το προβλημα λυθηκε ... πιθανον το cd της μητρικης μου το δημιουργησε.

ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...