Προς το περιεχόμενο

Επιλογή τροφοδοτικού

niktsol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας και καλή χρονια. Έχω μια μητρική ASUS P4S533 απο το 2002, με CPU P IV 2.2 GHZ και τροφοδοτικό στα 350 Watt. Πέρυσι έβαλα μια καινούργια κάρτα γραφικών την ΑΤΙ 9800 SE, η οποία έχει καλωδιάκι που συνδέεται με το παλιό τροφοδοτικό. Μερικές φορές όταν έχω πολλές ώρες το PC, παρατηρώ το εξής. Το τροφοδοτικό ζεσταίνεται πάρα πολύ, και μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν παίζω ένα απαιτητικό σε γραφικά παιχνίδι, κολλά και βγάζει ένα μπιιιιιιιιιπ από τα ηχεία. Στη περίπτωση αυτή πρέπει να πατήσω το RESET. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάτι συμβαίνει με το τροφοδοτικό , γιατί άμα πάω να παίξω ένα παιχνίδι με το που ανοίγω το PC και είναι "κρύο", παίζει κανονικά.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής. Μπορώ στη μητρική να βάλω ενα οποιοδήποτε τροφοδοτικό καινούργιο, ας πούμε στα 400-480 Watt; Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο πρόβλημα με τη μητρική που είναι παλιά. Επίσης σκεφτόμουνα να κοιτάξω και για σύστημα υδρόψυξης του CPU.

Δημοσ.

όσον αφορά το PSU μπορώ να σου πω ότι συνήθως τα περισσότερα PSU σήμερα έχουν το βύσμα για το mother διαιρούμενο (20-24 pin) και έτσι κάνουν και για τα παλιά συστήματα. αν θες να είσαι σίγουρος, πάρε ένα που να γράφει ότι έχει 20/24 pin βύσμα στα χαρακτηριστικά του.

για το water cooling, δεν κατάλαβα ακριβώς τι ζητάς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...