Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε E6400 και overclocking

Ardov

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά, αγόρασα απο ένα φίλο σε πολύ καλή τιμή τον E6400. Σκεφτόμουν να στήσω το μηχάνημά μου με υλικά που έχουν τον καλύτερο δείκτη τιμής/απόδοσης. Ήδη έχω και μια κάρτα γραφικών 7800GT και ενα καλό τροφοδοτικό thermaltake 470Watt, το οποίο με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο με τον AMD 4600+ που είχα μέχρι τώρα. Θα ήθελα να μου προτείνετε μητρική (συγκλίνω στη Gigabyte 965-S3 περίπου 110 ΕΥΡΩ) και μνήμες (συγκίνω στις twinmos value 667Mhz - hXXp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555031 ) . Δεν με ενδιαφέρουν οι xtreme καταστάσεις αλλά θα ήθελα να μπορώ να του κάνω και ενα overclocking απο τα 2.13 στα 2.8 π.χ. Εδώ έχω ακούσει οτι ο 6300 χτυπάει άνετα 3.0 GHz. Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας για τα προϊοντα που έχω μέχρι στιγμής προτιμήσει και εαν διαφωνείτε, ποιά προτείνετε εσείς. Και να τονίσω, οτι για μητρική δεν διαθέτω πάνω απο 150 ΕΥΡΩ, και 150 ΕΥΡΩ μόνο εαν υπάρχει σοβαρός λόγος και διαφορές σε σχέση με την S3. Όσο για μνήμες, έχω δεί και κάτι OCZ στο ΠΛΑΙΣΙΟ , τις Value με 119 ΕΥΡΩ αν δεν κάνω λάθος, 800άρες με ψύκτρες κλπ. Να προτιμήσω αυτές ή τις twinmos? Ποιές θα με βοηθήσουν στo overclocking? Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.

Δημοσ.

Γεια σου Ardov, καλή χρονιά!

Για τα επίπεδα του overclocking που ζητάς, δεδομένου του πολλαπλασιαστή 8 που έχει ο Ε6400 και ότι θα τρέχεις τη μνήμη 1:1 με το FSB της CPU, θέλεις μνήμη (2800 / 8 ) = 350MHz προ DDR δηλαδή DDR700, άρα με μία οποιαδήποτε 800άρα είσαι απόλυτα καλυμμένος και μάλιστα αν την αφήσεις στα 700 θα μπορείς να την τρέχεις και με ακόμα πιο "σφικτά" timings => καλό.

Μητρική είμαι κι εγώ Gigabyte fan. Πήρα πριν λίγο καιρό την DS4, αλλά δυστυχώς δεν έχω συνθέσει το σύστημα ακόμη για να σου πω εντυπώσεις. Βάσει όσων έχω διαβάσει σε enthusiasts' fora, οι S3, DS3, DS4 ανεβαίνουν από FSB αρκετά πάνω από 400ΜΗz.

Μειονέκτημα: Αν σε ενδιαφέρει στο μέλλον λύση SLI με 2 nVidia κάρτες, δεν παίζει. Μόνο 2xATI (Crossfire)

Λύση: Γνωστό μεγάλο eshop έχει φέρει "φρέσκια" Asus με nVidia chipset (650i) στα 130κάτι ευρώ, με υποστήριξη SLI. Από τα πρώτα reviews, φαίνεται να κλοκάρει αξιοπρεπώς...

Αυτά. Χρόνια πολλά!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντησή σου. Με κάλυψες με τον καλύτερο τρόπο. Μια τελευταία ερώτηση είναι η εξής. Τα 2.8GHz θα τα πετύχω μόνο με την αλλαγή του FSB ή χρειάζεται και αλλαγή στα vcore κλπ? Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

Δημοσ.

Αναλόγως το κομμάτι που θα πέσεις είναι αυτά τα πράγματα, στο overclocking δεν υπάρχουν εγγυήσεις! Πάντως, τα περισσότερα δείγματα Ε6400 φαίνεται να ανεβαίνουν αρκετά MHz χωρίς να πειράξεις τάσεις. Ακόμη και 6300 μπορεί να πλησιάσει και να ξεπεράσει τα 3GHz. Βλέποντας και κάνοντας είναι η δουλειά!

Για 2.8GHz πάντως, ακόμη και με τη stock ψύκτρα είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να τα φτάσεις...

Δημοσ.

Φίλε parsifal, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο μιας και το κατέχεις το σπόρ? Τι μνήμες να πάρω? Δεν χρειάζομαι 2GB πιστεύω. Έλεγα μέχρι τώρα να πάρω κάτι OCZ Gold 2X1GB στα 249 απο ΠΛΑΙΣΙΟ, αλλά τα έβαλα κάτω και δεν μου βγαίνει καλά. Δεν θα τα χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν είμαι τρελός gamer, έχω την 7800GT για κανενα Rainbow Six: Raven Shield και άντε κανενα GTA: Vice City για να ξεδίνω. Άντε το πολύ να μπεί και κανένα Quake 4. Δεν θέλω να το κάψω το θέμα. Αλλά απο επεξεργαστική ισχύ, ναι, χρειάζομαι όσο μπορεί να δώσει ο επεξεργαστής. Εαν πάρω μνήμη 800άρα Kingston Value, με 130 ΕΥΡΩ, θα μπορέσω να κάνω το overclocking που θέλω στον επεξεργαστή ? Προφανώς 400FSB θα είναι το μέγιστο που θα μπορώ να έχω ε? Άρα 400Χ8=3200MHz. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί, προτιμώ να πάρω την Gigabyte DS4 και να δώσω λίγα χρήματα για μνήμες, παρά το αντίστροφο. Δεν σκοπεύω να κάνω overclock στις μνήμες. Τι προτείνεις?

Δημοσ.

Θα σου προτείνω αυτό που θα κάνω κι εγώ εντός 2 περίπου εβδομάδων: Αγορά ενός καλής ποιότητας 800αριού DIMM του 1GB τώρα που οι απαιτήσεις μου δεν επιβάλουν ακόμη 2GB. Αγορά ενός ακόμη DIMM όταν με το καλό τα Vista ξεπεράσουν τις παιδικές τους ασθένειες και αποφασίσω να κάνω τη μετάβαση. Τί διάολο, 3 χρόνια μια χαρά την έβγαλα με 512MB, άλλος 1 χρόνος θα με χαλάσει με 1GB? Δε νομίζω!

Όσο για μοντέλο, έχω βάλει στο μάτι αυτές που λέω και εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1433820&postcount=24

Δημοσ.

Κοίτα, φοβερές μνημούλες, μάλλον είναι αυτές με τα Micron D9 chips. Αλλά με 80 ΕΥΡΩ παραπάνω μπορεί κάποιος να πάρει τις OCZ Gold 2X1GB σε Dual Channel και είναι έτοιμος πιστεύω. Είναι επίσης καλές μνημούλες και overclockάρονται εύκολα σχετικά. Δεν ξέρω, σκέψεις κάνω. Έχω βρεί απο φίλο Kingston Value Ram 800άρα του 1GB στα 110ΕΥΡΩ. Θα κάνει δουλειά αυτή για παράδειγμα? Όπως κατάλαβες προσπαθώ να βρώ την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης και πάντα σύμφωνα με αυτά που θέλω να κάνω. Η supertalent που προτείνεις είναι απίστευτη με κορυφαία timings όπως βλέπω αλλά είναι πολύ ακριβή και εξειδικευμένη για αυτό που το θέλω. Απο την άλλη όμως δεν ξέρω ποιά θα αναταποκριθεί στο overclocking του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Για να δεις και σε τί στάδιο βρίσκομαι εγώ, σου λέω πως μου έχει απομείνει η αγορά CPU+RAM+VGA για να έχω πλήρως λειτουργικό σύστημα, τα υπόλοιπα από το Σεπτέμβριο λίγο-λίγο τα έχω τσιμπήσει. Λοιπόν, για τα 3 components που μου μείνανε, υπολόγιζα ~500Ε. Στη CPU είχα καταλήξει πριν κάνα μήνα σε Ε6400. Αυτό κλείδωσε, δεν αλλάζει, η διαφορά με τον Ε6600 είναι αρκετά μεγάλη.

Σε μνήμες, κοιτούσα τιμές, τα έβαζα κάτω και είπα "Μία 667 μάλλον στα 140Ε κοντά, με καλά timings". Πριν λίγες μέρες βλέπω τις τιμές του Ε6400 να έχουν πέσει περίπου 20κάτι ευρώ. Και άρχισα να τα ξανα-υπολογίζω για τις μνήμες. Νομίζω πως κατέληξα πια στις Supertalent. Καταλαβαίνεις μάλλον πού το πάω κ τί θέλω να πω: Όσο περιμένεις και δεν κάνεις την αγορά, τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς!

Νομίζω ότι αν δε σε ενδιαφέρουν ΚΑΙ σφιχτά timings, η Kingston του φίλου σου ακούγεται καλή περίπτωση. Το O/C σου στα επίπεδα που θες μια χαρά θα το κάνεις. Τώρα για το θέμα της ποσότητας ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω. Υπ'όψιν ότι δεν παίζω παιχνίδια όμως, έχω την εντύπωση πως υπάρχουν αυτήν τη στιγμή παιχνίδια που θα επωφελούνταν από RAM>1GB...

Δημοσ.

Kαλη χρονια και απο εμενα.

Εχω τον 6400 με μαμα ταση και μνημες ocz platinum 800MHz στα 2.8 με τιε μνημες στα 875.

Η μητρική είναι ABit aw9d max και τη πηρα απο το πλαισιο 150 ευρω.

Το μονο που έχω βαλει ειναι μια ψυκτρα της Zalman και έχω ιδιες ή και χαμηλοτερες θερμοκρασιες από το μαμα 2.1.

biosram875jc6.th.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...