DimAslan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Παιδιά βοήθεια!!! Αγόρασα (μεταχειρισμένο) έναν Adaptec 1210SA PCI SATA RAID Controller. Έχω κι έναν WD2500JS (καινούργιο). Η μητρική είναι η QDI Kudoz 7G KM266. Μνήμη 768 και επεξεργαστής ένας Athlon 2000+. Ό,τι πρέπει δηλ. για κατεβαστήρι... Λέω λοιπόν, ας στήσω πρώτα Ubuntu, να δω μήπως μπορέσω και μάθω και κατιτίς... Έλα όμως... Κάνει boot από το CD, βλέπει τα πάντα κανονικά (και ο Adaptec βλέπει τον δίσκο και φορτώνει BIOS) και στήνει και το Ubuntu. Στην επανεκκίνηση όμως δεν κάνει boot. Εκτός αυτού, δεν κάνει boot ούτε κανένα άλλο CD εκτός του Ubuntu!!! Έχω βάλει 4 διαφορετικά από διαφορετικά λειτουργικά αλλά τίποτα!!! Βγάζω τον δίσκο, τα ίδια. Με άλλο CD drive, τα ίδια. Όταν βγάλω τον Adaptec, κάνει κανονικά boot με τα cd των Windows... Ψάχνω και το site της QDI μπας και κάνω κανένα bios update, αλλά άφαντο. Έχω κατεβάσει το bios του adaptec, αλλά το ψιλοφοβάμαι... Έχετε καμμιά ιδέα; Σκέφτηκα τα jumpers του WD, για τον περιορισμό στα 150ΜΒ/s και SSC (Spread Spectrum Clocking) και έκανα τους δυνατούς συνδυασμούς, αλλά τίποτα... Το boot option είναι enabled στον controller... Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω... Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη... Ευχαριστώ.
DimAslan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Έβαλα τελευταία bios updates στον controller και τουλάχιστον τώρα κάνει boot και από cd με windows... Ακόμη όμως μου κάνει τρελλά.
Kyro Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Η δικιά μου motherboard στο bios έχει μια ρύθμιση για το int13. Αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι για να κάνεις boot αν θέλεις από κάποια συσκεύη πέρα από τους κλασικούς δίσκους (πχ έναν controller όπως τον δικό σου φαντάζομαι). Δοκίμασε να το πειράξεις αυτό αν το έχει και σένα να δεις τι γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.