Προς το περιεχόμενο

screen saver και mplayer


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εσείς τι κάνετε με το screensaver?

 

Όταν χρησιμοποιούσα win θυμάμαι ότι υπήρχε μια επιλογή στο media player, που έλεγε κάτι του στυλ: "απενεργοποίηση screen saver όταν μια ταινία βρίσκεται σε αναπαραγωγή".

 

Στο mplayer αλλά και σε άλλα players του linux δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, και ούτε στις ρυθμίσεις του screen saver. Έτσι αναγκάζομαι, για να δω μια ταινία χωρίς διακοπές, να βάζω το screen saver στο 2ωρο. Μετά το ξεχνάω εκεί, και πλέον το screen saver ενεργοποιείται μετά το 2ωρο. Εγώ όμως το θέλω στο 5λεπτό, εκτός αν παίζει κάποιο βιντεάκι τότε.

 

Εσείς τι κάνετε γι' αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι κάνεις και 'συ!

Καλή ερώτηση!

Αν δεν υπάρχει καμια επιλογή, σα πρώτη σκέψη μου έρχετε να φτιάξουμε κανα σενάριο, γι αυτό που θέλουμε εύκολο πρεπει να είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε εμένα όποτε ανοίγω τον mplayer o screen saver σταματά εντελώς. Δεν ξαναρχίζει. Πρέπει να κάνω reset τον Χ για να στρώσει. Την επιλογή δεν την έχω τικαρισμένη και χρησιμοποιώ τον screen saver του KDE και όχι τον Χ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε.

 

Το κόλπο με το ~/.bashrc δουλεύει αν όπου mplayer βάλουμε gmplayer. Το θέμα είναι ότι λειτουργεί μόνο αν "καλέσεις" τον gmplayer από κονσόλα. Αν για παράδειγμα δώσεις mplayer ή gmplayer με δεξί κλικ Run ... δεν πιάνει το κόλπο. Επίσης δεν πιάνει αν ξεκινήσεις τον mplayer από εικονίδιο (π.χ. από το Desktop). Μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο για να το αντιλαμβάνεται το kde;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σγώ έχω άλλο πρόβλημα. Παρότι μόλις πατήσω τικ στην παραπάνω επιλογή του mPlayer, για να μη ξεκινά το screen saver, ενεργοποιείται το σβήσιμο οθόνης από τη "διαχείριση ενέργειας και... σβήνει η οθόνη.

 

Αυτό λύνεται ή να βάζω το σβήσιμο της οθόνης στο 2ωρο όταν θέλω να δω ταινία?

 

Επίσης, αν έστω μια φορά το screen saver "κοπεί" από το mPlayer, από εκεί και πέρα, αντί για screen saver που εμφανίζει μαύρη οθόνη, μετά την πάροδο του χρόνου που έχω ορίσει για προστασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...