Προς το περιεχόμενο

Δεν δουλεύουν οι μπροστινές usb

theoritikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα (επιτέλους) νεο pc απο το Πλαίσιο, τα Χριστούγεννα, χωρίς λειτουργικό (το έβαλα μόνος μου).

Χτές το βράδυ ανακάλυψα πως οι usb που υπάρχουν μπροστά στο case δεν δουλεύουν. Πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο και μου λένε πως θα πρέπει να ξαναπεράσω τους drivers για usb. To έκανα, αλλά δεν είδα να αλλάζει κάτι.

Οι έξτρα θύρες είναι συνδεδεμές στην motherboard, οπότε δεν ξέχασαν να τις βάλουν. Μου είπαν πως δεν θα αντέχει τις έξτρα θύρες η mobo, αλλά δεν το πιστεύω, επειδή έχει 3 θέσεις για έξτρα θύρες.

Επίσης ανακάλυψα πως στο control panel μου βλέπει ενα "άγνωστο ελεγκτή απλών επικοινωνιών pci", για τον οποίο δεν βρίσκω drivers.

Το case είναι το Turbo-X DU09AL, η motherboard η gigabyte ga-965p-s3 και εχω τα windows xp με service pack 2 και τα πρόσφατα updates απο το autopacher.

Δημοσ.

Oti den tha tis andeksi einai xazomara.

Logika tha tis evriske (afou einai sindemenes) esto kai an doulevan san USB 1 (me to gnosto minima gia tin taxitita). Mipo omos den einai sindemenes sosta? Anikse to manual tis MoBo kai des sto sxima pou prepei na sindethoune.

Δημοσ.

Anikse to manual tis MoBo kai des sto sxima pou prepei na sindethoune.

Το κοίταξα το manual και τσέκαρα τα καλώδια. Είναι με τον σωστό τρόπο συνδεδεμένα. Το σπαστικό είναι πως στο control panel βλέπει πως έχω 6 usb (4 απο την mobo και άλλες δυο έξτρα).

Μήπως είναι χαλασμένες αυτές οι usb τελικά και παιδεύομαι άδικα?

Δημοσ.

τους drivers του chipset τους έχεις βάλει σωστά έ; δες μήπως υπάρχει καμιά αναβάθμιση, δες και για αναβάθμιση του bios.

Δημοσ.
τους drivers του chipset τους έχεις βάλει σωστά έ; δες μήπως υπάρχει καμιά αναβάθμιση, δες και για αναβάθμιση του bios.

Το έψαξα και αυτό αλλά δεν είδα διαφορά.

Μάλλον θα είναι χαλασμένες. Απο βδομάδα θα πάρω τηλέφωνο στο Πλαίσιο να

το ρίξουν και αυτοί μια ματιά.

Δημοσ.

Στην εγκατάσταση τα έχεις κάνει όλα με τη σωστή σειρά έτσι;

Windows, chipset, service pack 1, service pack 2, drivers, autopatcher (πρώτα την ανάλογη με τα windows full έκδοση και μετά τα τυχόν updates). Αν τελικά το πας εκεί, να τους πεις να σου φτιάξουν και τις μπροστινές θύρες.

Α! για τις μπροστινές θύρες κοίτα από το bios μήπως δεν είναι όλες ενεργοποιημένες και να είναι σωστές οι ρυθμίσεις

Δημοσ.

Μετά απο πολύ ψάξιμο και άσκοπα τηλεφωνήματα στο Πλαίσιο, έκανα format και ξαναπέρασα τα πάντα απο την αρχή. Οι usb τώρα φαίνονται στο device manager σαν enchanched usb2 και δουλεύουν κανονικά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...