CHRIS_MALL Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Τι είναι ρε παιδιά αυτά τα Vbulletins που έχουν όλα τα Forum και τα αναβαθμίζεται κι όλας;; Ευχαριστώ!
NullScan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Είναι το ίδιο το forum. To vBulletin είναι ένα από τα πολλά που υπάρχουν και είναι γραμμένο σε PHP.
CHRIS_MALL Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δηλ. υπάρχει έτοιμο το κατεβάζεις και είσαι οκ?? Δεν το πιασά ακριβώς! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!
NullScan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Ναί, κάθε forum είναι "απλώς" μια σειρά από αρχεία PHP. Άλλα forums τα αγοράζεις και άλλα τα κατεβάζεις δωρεάν όπως νομίζω είναι το vBulletin και το phpbb. Αυτό που έχεις να κάνεις μόνο είναι να στήσεις τον web server στο μηχάνημα που θα τρέχει το forum ώστε να καταλαβαίνει PHP και κάποια SQL βάση δεδομένων που συνήθως χρειάζεται για την αποθήκευση των posts, users stats κλπ. Όταν όλα αυτά τα καταφέρεις να δουλέψουν μαζί, έχεις ένα server που τρέχει ένα forum.
CHRIS_MALL Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Α..κατάλαβα! Σε ευχαριστώ! Μια τελευταία ερώτηση, ποια η διαφορά μεταξύ php και phpbb?? Είμαι πολύ αρχάριος με php και sql. Για να πω την αλήθεια απλά έχω κατεβάσει κάποια έτοιμα scriptakia και τα έχω ανεβάσει σε ένα free server. Οπότε θα δοκιμάσω να ψάξω για vΒulletin που αν κατάλαβα καλά είναι σαν ένα free scripτάκι ενός forum! Σωστά;
NullScan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Οχι, οχι. Το forum δεν είναι script. Είναι μιά εφαρμογή σε PHP. PHP είναι μιά γλώσσα προγραμματισμού για την παραγωγή δυναμικών HTML σελίδων η οποία μπορεί να επικοινωνεί με βάσεις δεδομένων όπως η mysql ή η postgres συν τοις άλλοις. phpbb είναι μιά έτοιμη τέτοια εφαρμογή την οποία μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν και να εγκαταστήσεις για να έχεις ένα έτοιμο forum. Το ίδιο είναι και το vBulletin, είναι μιά έτοιμη εφαρμογή σε php για να στήσεις ένα forum.
CHRIS_MALL Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 ok..απλά θέλω να μάθω αν υπάρχει ένα setup αρχείο και γίνονται όλα install ή ανεβάζεις ένα ένα αρχεία php και sql στον σέρβερ μόνος σου. Και 2ον δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ phpbb και vbulletins? Γιατι βλέπω πως σε όλα τα Forums χρησιμοποιούν μόνο Vbulletins. Και 3ον με VBulletins μπορείς να κάνεις μόνο forums ή γενικά δυναμικά site? Πχ. Δυναμικό site με συνταγές; Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
NullScan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 1) Απλώς τα ανεβάζεις τα αρχεία στον server μόνος σου. Ο server πρέπει να υποστηρίζει mysql για να την χρησιμοποιήσεις. 2) Αυτή την λεπτομέρεια δεν την ξέρω, όλο και κάποια διαφορά θα υπάρχει. Σε ένα τοπικό forum για μιά εταιρεία που δούλευα κάποτε, phpbb είχα βάλει. 3) Το vBulletin είναι μόνο forum.
AKOYLINI Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 episeis to vbulletin den einai dorean,prepei na pliroseis gia na to pareis. gia mena to vbulletin einai to kalhtero forum apo oles tis apopseis.
CHRIS_MALL Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Να πληρώσεις? Πόσο πάει? Πλάκα κάνω! Πάντως το VBulletin δεν πρέπει να κυκλοφορεί Free από κάποιο θείο μιας και φαίνεται αν το χρησιμοποιήσεις..Σωστά? Και 2ον. Δεν μπορεί κάποιος να πάρει τα αρχεία php και sql, να τα τροποποίησει ελαφρώς και να σηκώσει το forum χωρίς να πληρώσει ισχυριζόμενος ότι είναι δικό του??
AKOYLINI Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 ola ginontai alla 8a sou po ena aplo senario. esto oti perneis to vbulletin apo kapoion 8eioyli kai kapoios apo tous 'kalous filous sou ' to kanei report sthn vbulletin perito na sou po ti 8a pa8eis. h gnomi einai na to pareis giati to sigkekrimeno forum aksizei ta lefta tou kai me to parapano,meta gia mena to 2o kalytero einai to invision power board (kai ayto den einai free)
NullScan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Το invision δεν δίνει ακόμα μια παλιότερη έκδοσή του δωρεάν? Την τελευταία πρίν γίνει commercial αν δεν κάνω λάθος...
AKOYLINI Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 nomizo deinei thn ekdosh pou les,alla eipame (apopsi mou panta) oti to vbulletin einai polla bouna poio mprosta.
NullScan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δεν θα διαφωνήσω, άλλωστε δεν κατέχω και πολλά επί του θέματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.