cyberstorm Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 mporo na kano raid 0 i 1 se 2 diskous idious men alla me diaforetiki xoritikotita o kathenas px o enas na einai 160 kai o alos 80???/ kai telos mporo an exo ena disko xorismeno se 2 partittion na xrisimopoiiso to ena partition gia raid kai ena disko adio telios kai na kano raid???? ginete??? i thelei apoklistika 2 katharous diskous??? euxaristo poli....
Kyro Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μπορείς να κάνεις raid με διαφορετκούς δίσκους, μόνο που στην περίπτωση του 0 και 1, ο ταχύτερος δίσκος θα πέσει στην ταχύτητα του πιο αργού και η χωρητικότητα του μεγαλύτερου στην χωρητικότητα του μικρότερου. Όχι δεν μπορείς να κάνεις τέτοιους συνδιασμούς. Το raid βλέπει από την αρχή τους δίσκους ολάκερους και όχι σαν partitions.
Λαλάκης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Να ρωτήσω και κάτι άλλο:Αν είναι ο ένας sata και ο άλλος sata II θα παίζει το raid?Η χωρητικότητα δεν παίζει ρόλο,γιατί ρώτησα σχεδόν όλους τους πωλητές στην Στουρνάρη και μου είπαν ότι παίζει ενώ εγώ ήξερα ότι δεν παίζει.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Παιζει ρόλο η χωρητικοτητα, σου εξηγει πληρως ο φιλος Kyro ανωθεν
Λαλάκης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Ναι αλλά μπορείς να φτιάξει raid.Οι πωλητές μου έλεγαν ότι δεν γίνεται.Με sata kai sata II ξέρει κανείς τι γίνεται?
Vatos_locos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 με όλα τα ήδη sata μπορείς να κανεις raid απλά όταν κανεις raid σε συστοιχία 0 οι δίσκοι σου θα προσθεθουν αλλα θα πέσει η ταχύτητα τους στην ταχύτητα του πια αργού όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω σε περίπτωση συστοιχίας 1 τότε ο 160 αρις σου πάει σχεδόν χαμένος γιατί θα κρατηθούν μονο τα 80G από αυτόν και τα υπόλοιπα θα είναι παντελώς άχρηστα οποτε χτυπα έναν sata 80Gb μεταχειρισμένο κανε raid με τους 2 80αριδες και σου μένει και 160 να βάλεις ότι θες μέσα
Λαλάκης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Βασικά εγώ έχω έναν 200αρη και λέω να παρω έναν 250αρη.Αυτό που ρωτά αν είναι αν ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω raid 0 με δυο δίσκους εκ των οποιων ο ένας θα είναι sata και ο άλλος sata II.
capthookb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 mporo na kano raid 0 i 1 se 2 diskous idious men alla me diaforetiki xoritikotita o kathenas px o enas na einai 160 kai o alos 80???/ kai telos mporo an exo ena disko xorismeno se 2 partittion na xrisimopoiiso to ena partition gia raid kai ena disko adio telios kai na kano raid???? ginete??? i thelei apoklistika 2 katharous diskous??? euxaristo poli.... Αυτό σε Linux γίνεται.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Πως ακριβως συνδεουμε 2 δισκους για raid?? (με sata συνδεση)
Vatos_locos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 τους φιάχνει ο κοντρόλερ δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη σύνδεση εκτος από την κανονική που πάνε πάνω στο mobo Λαλάκης γίνετε να κάνεις raid με 2 sata δίσκους και ο ένας απλά θα του χρησιμοποίησης το jumnopeρακι για να γίνει sata 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δλδ πως τους συνδεω? Αμα εχω π.χ. μια θυρα SATAII, που υποστηριζει raid, πως θα τους συνδεσω και τους 2 πανω στη μητρικη??
Vatos_locos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 οι μητρικές που υποστηρίζουν sata δίσκους είτε 1 είτε 2 έχουν πάντα 2 υποδοχές οποτε βάζεις 2 κατά προτίμηση ιδιους μοντέλο μέγεθος δίσκους και μετά στο post αν ο κοντρόλερ σου υποστηρίζει hardware raid τότε σου έχει ένα συνδυασμό κουμπιών να πατήσεις να μπεις στο μενού και να στήσεις το raid σε εμενα πχ μετά το πρώτο post μου βγάζει τον raid κοντρόλερ και να πατήσω Ctrl+I αν θέλω να μπω στο μενού του
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Nαι ναι, αλλά αμα εχει hardware υποστηριξη πρεπει να εχει κι εκει 2 υποδοχες ε??
Vatos_locos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 οπωσδήπτε γιατί αλλιώς δεν έχει raid αλλα υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν 4 υποδοχές και στις 2 δεν υποστήριζε raid βλέπε Asus P4C800
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Οκ, thanks, αυτο ηταν κατι που δεν ηξερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.