Προς το περιεχόμενο

Συμβουλή για UPS Plz..

TNT-STM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
TNT-STM όπως σου είπαν κ από πάνω δεν κρίνονται οι ενεργειακές απαιτήσεις του pc σου από το psu. Αν θες δώσε μια τη σύνθεση του pc σου.

Από αυτονομία τί ζητάς από το ups;

Θες να κρατάει 15-20 min ή κ μερικά λεπτά ίσα ίσα για το shutdown σου φτάνουν;

/sc

τροφοδοτικο.......550 WATT - 24 PIN CHIEFTEC

case..................THERMALTAKE ARMOR JUNIOR BLACK

cpu...... .............E6300

mobo.................ABIT AB9

ram...................SUPERTALENT 2x1GB DDR-2 667 MHZ CL5

hdd...................SATA II 250 GB WESTERN 16MB CACHE

vga...................SVGA PCI EXP 7600 GS 256 MB ALBATRON

dvdrw................NEC BLACK AD 5170

floppy...............1,44 card reader

Οθόνη προς το παρόν μια 17 crt, αλλά ψάχνω για 19-20 tft wide

Απλά να μου δίνει χρόνο να το κλείνω κανονικά..

Δημοσ.
τροφοδοτικο.......550 WATT - 24 PIN CHIEFTEC

Sorry, το ίδιο τροφοδοτικό έχω και γω και το πήρα από το πλαίσιο.

Ο πωλητής μου είπε πως, έχει κάποιου είδους ασφάλεια για την διακοπή ρεύματος και πως με ένα πολύμπριζο που απλά να σταθεροποιεί την τάση θα είμαι μια χαρά και δεν θα έχω πρόβλημα..:neutral:

Η αυτός με δούλευε (που δεν βλέπω το λόγο γιατί να πουλήσουν θέλουν) η εσείς έχετε παραπάνω λεφτά για όχι τόσο αναγκαία πράγματα..

Δημοσ.

@SALIN: Κάποια ποιοτικά τροφοδοτικά (δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο είναι τέτοιο) παρέχουν μία προστασία από τις διακοπές ρεύματος. Ίσως το hardware επιβιώσει αλλά σίγουρα όχι και το software (κατεστραμένα αρχεία που χρησιμοποιούνται κατά την διακοπή). Εξάλλου τα ups δεν είναι μόνο για να μη πάθει ζημιά κάτι αλλά για να σε γλυτώνει από το να κάθεσαι να ξανακάνεις από την αρχή ό,τι έκανες τη μοιραία στιγμή (αν δούλευες με κάποιο έγγραφο ακόμα και αν έπαιζες ένα παιχνίδι κλπ).

Δημοσ.

Εγώ αυτό που βλέπω πάντως είναι πως..όλο δίνουμε και δίνουμε και δίνουμε..παίρνεις το ένα, θέλει και το άλλο..παίρνεις το άλλο..θέλει και κείνο..

Αντε να δούμε...

Ας πάρουμε και ένα UPS..

Aυτά που προτείνατε πάντως..αν και πολύ καλά..είναι ακριβά..

Κανένα value for money δεν παίζει?

Το σημαντικότερο θεωρώ είναι να μην κάνει θορυβο...Δεν τον αντεχω..:confused:

Δημοσ.

Φ'ιλε μου μπορεί όλα να δίνεις και να παίρνεις αλλά to ups δεν ανήκει σς αυτή την κατηγορία περιφερειακών..

Είνει κάτι που κρατάει και που σε σώζει την κρίσιμη στιγμή... Άρα καλό είναι να μην τσιγκουνευτείς.

Όσο για τον φίλο που λέει ότι τα MGE είναι πλαστικούρα και προτείνει mustek μάλλον πρέπει να ψάξει λίγο παραπάνω.. Τα premium ellipse της MGE ανήκουν και αυτά στα καλύτερα... μαζί με την APC ένα πράμα... Από mustek πάντως ο ξάδερφος μου σε περιοχή με προβληματικό ρεύμα και αρκετές διακοπές (επαρχία) αφού άλλαξε 4 mustek 800άρια με μέγιστη διάρκεια ζωής 1 μήνα το πολύ...(μετά ούτε καν άναβαν να δώσουν ρεύμα) πήρε ένα 1000άρι APC το οποίο δουλεύει ακόμα (1 χρόνος τώρα) χωρίς πρόβλημα..

Δημοσ.

ΟΚ...Με ψήσατε για APC..:wink:

Aφού ρωτήσω κάτι τελευταίο όμως..

Ένα παλικάρι στη δουλειά μου, μου είπε πως πριν ενα χρόνο περίπου πήρε ενα UPS TURBO X, άπο το πλαίσιο..1500VA με 180 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν είχε κάποιο πρόβλημα και το σημαντικότερο κάνει λίγο θόρυβο μόνο όταν έχει διακοπή ρεύματος...διαφορετικά δεν ακούγεται καθόλου..Και έχει και 2 χρόνια εγγύηση και μπαταρίες κ.λπ ίσως από το πλαίσιο για να μην ψάχνεσαι..!:roll:

Εννοείται πως σαν ποιότητα δεν θα ναι σαν APC, αλλά μήπως αξίζει για τα λεφτά του? Τουλάχιστον έχει κανεις κάποιο ανάλογο?

Δημοσ.
Ένα παλικάρι στη δουλειά μου, μου είπε πως πριν ενα χρόνο περίπου πήρε ενα UPS TURBO X, άπο το πλαίσιο..1500VA με 180 ευρώ.

Σαν ιδεά δεν ακούγεται και τόσο κακή...

Εννοείται πως σαν ποιότητα δεν θα ναι σαν APC, αλλά μήπως αξίζει για τα λεφτά του? Τουλάχιστον έχει κανεις κάποιο ανάλογο?

Αν είχε κάποιος..όντως θα βοηθούσε η γνώμη του...

Δημοσ.

Από τα λίγα που ξέρω κάποια έχουν ενεργητική ψύξη (ανεμιστηράκι δηλάδη) και κάποια παθητική...με τα δεύτερα μηδέν θόρυβο..

Οσο για τα πρώτα..ναι..κάποια είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά..Το θέμα είναι να το ξέρεις πριν το πάρεις...

Δημοσ.
Από τα λίγα που ξέρω κάποια έχουν ενεργητική ψύξη (ανεμηστηράκι δηλάδη) και κάποια παθητική...με τα δεύτερα μηδέν θόρυβο..

Οσο για τα πρώτα..ναι..κάποια είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά..Το θέμα είναι να το ξέρεις πριν το πάρεις...

thanks....

Δημοσ.

Κύριο PC

1) τροφοδοτικο.......550 WATT - 24 PIN CHIEFTEC

case..................THERMALTAKE ARMOR JUNIOR BLACK

cpu...... .............E6300

mobo.................ABIT AB9

ram...................SUPERTALENT 2x1GB DDR-2 667 MHZ CL5

hdd...................SATA II 250 GB WESTERN 16MB CACHE

vga...................SVGA PCI EXP 7600 GS 256 MB ALBATRON

dvdrw................NEC BLACK AD 5170

floppy...............1,44 card reader

Οθόνη

2) 20 tft wide 60W

Δεύτερο PC

3) P III στα 500 Μhz

200 Watt τροφοδοτικό που λειτουργεί μόνο σαν remote κατεβαστήρι.

Μπορεί να μου πει τελικά κάποιος υπεύθυνα αν με ένα από τα 2 παρακάτω UPS θα μαι Οκ? Γιατί αύριο θα πάρω ένα από τα δυο..

APC BR800i

800VA 540 W (Απο θόρυβο γνωρίζει κάποιος τι κάνει?)

UPS KEBO 1000DVA LCD DISPLAY

1000VA 700W (Απλά μου το πρότειναν σαν value for money)

Thanks παιδιά...

Δημοσ.

Το APC σου φτάνει σαν ισχύ με τα υποσυστήματα που αναφέρεις.

Με καινούρια μπαταρία θα σου δίνει αρκετή αυτονομία για να κάνεις save + shutdown. Από θόρυβο δεν θυμάμαι τι κάνει, αλλά μπορείς να τσεκάρεις αν & τι fan έχει.

Το 2ο δεν το έχω δουλέψει καθόλου, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...