TNT-STM Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Πρίν λίγες μέρες πήρα ένα δεύτερο pc, core 2 duo με 7600 GS 256 mb κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό chieftec 550W Εχθές όμως, είχα μια διακοπή ρεύματος και παραλίγο να το "έψαχνα"..γι αυτό, μπορεί να με συμβουλεύσει κάποιος για ένα UPS παρακαλώ? Γιατί ποτέ δεν είχα ασχολήθεί και δεν εμπιστεύομαι τους πωλητές στο τι θα μου πλασάρουν.. 1) Αν γίνεται να είναι αθόρυβο (γιατι το pc μου παρα είναι), 2) αξιόπιστο (να το έχετε δοκιμάσει δηλαδή) 3) να καλύπτει τα 550 W του τροφοδοτικού μου και μιας οθόνης 19-20 TFT Wide (την οποία δεν έχω πάρει ακόμα γι αυτο δεν την αναφέρω) 4) να έχει και ισοσταθμιστή τάσης, (εκτος αν αυτό εννοείται) και 5) αν πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε line interactive ή καλύπτομαι και με stand by.. H Αυτονομία δεν με ενδιαφέρει και τόσο, απλά να μπορώ να το κλείνω με ασφάλεια αν υπάρξει πρόβλημα ρεύματος.. Έως 120 ευρώ αν γίνεται.. Ευχαριστώ πολύ..
admin1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701102 einai ta kalitera kai me diafora
TNT-STM Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Σε πόσα VA πρέπει να προσανατολίζομαι? Γιατί αν πρέπει να παω σε 1000..φτάνω τα 262 ευρώ για το αντίστοιχο UPS.. Αυτό το έχει κανείς?
shodan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Εγώ θα έλεγα να προτιμήσεις αυτό που είναι και 1000άρι (αν και όπως είπες δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αυτονομία) και είναι και πιο οικονομικό από το παραπάνω.
TNT-STM Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Καλό φαίνεται... Γνωρίζεις αν είναι σχετικά αθόρυβο? Ένα search που κάνω τώρα..βλέπω ότι πρέπει να έχουν power conditioning, (Το Power Conditioning φιλτράρει τις επιβλαβείς ηλεκτρικές διαταραχές εμποδίζοντας έτσι τις δυσλειτουργίες και το σταδιακό "εκφυλισμό" του εξοπλισμού σας και διασφαλίζοντας τελικά την αξιοπιστία του και την συνολική του λειτουργία). "smart" (να σβήνουν δηλαδή όταν δεν υπάρχει φορτίο) να υποστηρίξουν..avr, (που έχει άπο ότι βλέπω) κ.λπ..
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Γενικά τα APC είναι από τα καλά και για τα MGE δεν έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια (δεν έχω προσωπική εμπειρία). Συνεπώς θα πρότεινα το 1000άρι της mustek αν δε σε πείραζε ο θόρυβος (δυστυχώς σε αντίθεση με το αντίστοιχο 800άρι έχει ανεμιστήρια που ακούγονται). Βέβαια μπορείς να τα αντικαταστήσεις με κάποια αθόρυβα αλλά αυτό θα αύξανε το κόστος και θα ακύρωνε την εγγύηση (θα χρειαστεί να κόψεις κάποια καλώδια). Οπότε αν καταλήξεις σε κάποιο πες και σε 'μένα γιατί με ενδιαφέρει το θέμα και έχω τους ίδιους ενδοιασμους Τα 800VA (~480W) μου φαίνονται μάλλον λίγα αν λάβεις υπόψη την οθόνη (~50W) και το σχετικό o/c του C2D.
spirosta Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Η APC και η MGE είναι από τις κορυφαίες στο χώρο... Τώρα όμως αν πας σε MGE που είναι και ελαφρά πιο φτηνά ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ NOVA.. Δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα λόγια... Γνώμη μου είναι να μην τσιγκουνευτείς σε ένα τέτοιο θέμα και να δώσεις 200Ε.. Είναι αρκετά μακροχρόνια επένδυση ακόμα πιο πολύ και από μια οθόνη.. Επίσης καλύτερα line interactive αλλά γνώμη μου πάλι αν δεν θες να δώσεις τόσα λεφτά πάρε back up ΑΛΛΑ κάποιο καλό (APC ή MGE ellipse) Έχω το 800άρι Ellipse (back up) και έχει σηκώσει μέχρι και 3 συστήματα με δύο οθόνες (crt) Ποτέ σε διακοπή δεν είχα το παραμικρό...
TNT-STM Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Προς το παρόν ψάχνω να βρώ κάτι σε 1000-1100VA, με AVR,και να χει παθητική ψύξη, γιατί είναι κρίμα το pc να είναι τόσο αθόρυβο που νομίζω ότι είναι κλειστό και να χω το UPS να κάνει σαν ελικόπτερο... Βέβαια..μέχρι 120 ευρώ...Αρχίζω να το βλέπω χλωμό... Επίσης..τα 550W του Η/Υ..θα τα "βγάλει" ποτε? Εννοώ μήπως είναι υπερβολή τα 1000VA και μπορώ να πάω σε ποιοτικά 800VA...
spirosta Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Και 600άρι ακόμη μια χαρά θα είναι.... Αλλά εγώ θα έπερνα ποιοτικο 800άρι και όχι 1000άρι με 120-150Ε
TNT-STM Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Αν ισχύει κάτι που βρήκα με search..: VA x 0,625 = watt Άρα..800 x 0.625 = 500 W στο περίπου πάντα.. Συνεπώς, αν τροφοδοτικό 550W, οθόνη ~50W φτάνουμε στα 600W Aν σκεφτώ να βάλω πάνω και το "κατεβαστήρι" που είναι P3 sta 500MHz με 200αρι τροφοδοτικό, φτάνουμε κοντά στα 800W. Αυτά με 800αρι UPS/500W, που λέμε καλύπτονται?
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Το ότι το τροφοδοτικό είναι x watt δε σημαίνει πως καταναλώνει διαρκώς τόσα. Αυτά είναι τα μέγιστα που μπορεί να προσφέρει. Ρίξε μια ματιά κι εδώ.
dali0551 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μια συμβουλη, ουτε 200 να δώσεις ουτε να πάρεις MGE, την πλαστικουρα... Πάρε αυτο (Mustek 1000VA) και αν δεν σου αρεσει θα σου δωσω εγω τα λευτα σου πίσω θα το κρατησω και θα εχω δύο....! Λοιπον εχει καταπληκτικη ποιοτητα κατασκευης, ειναι 600W και εχει μεγάλη αυτονομια, ειλικρινα... Με 19αρι CRT που ειχα και το pc στα 350full load βαρεθηκα να μετραω ποσο κραταει η μπαταρια, κανα 2λεπτο σίγουρα....Θα μειενις ιδιαιτερα ευχαριστημενος, το εχουν πολλά ατομα μην νομιζεις....
TNT-STM Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μια συμβουλη, ουτε 200 να δώσεις ουτε να πάρεις MGE, την πλαστικουρα... Πάρε αυτο (Mustek 1000VA) και αν δεν σου αρεσει θα σου δωσω εγω τα λευτα σου πίσω θα το κρατησω και θα εχω δύο....! Λοιπον εχει καταπληκτικη ποιοτητα κατασκευης, ειναι 600W και εχει μεγάλη αυτονομια, ειλικρινα... Με 19αρι CRT που ειχα και το pc στα 350full load βαρεθηκα να μετραω ποσο κραταει η μπαταρια, κανα 2λεπτο σίγουρα....Θα μειενις ιδιαιτερα ευχαριστημενος, το εχουν πολλά ατομα μην νομιζεις.... Από τιμή τουλάχιστον..είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.. Δεν έχει παθητική ψύξη όμως ε..?:sad: Κάνει πολύ θόρυβο?
madsc Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 TNT-STM όπως σου είπαν κ από πάνω δεν κρίνονται οι ενεργειακές απαιτήσεις του pc σου από το psu. Αν θες δώσε μια τη σύνθεση του pc σου. Από αυτονομία τί ζητάς από το ups; Θες να κρατάει 15-20 min ή κ μερικά λεπτά ίσα ίσα για το shutdown σου φτάνουν; /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.