Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με εξωτερικούς δισκους..

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εδω και καιρο εχω το εξης προβλημα..

ΟΤΙ μα ΟΤΙ εξωτερικο κουτι και να χρησιμοποιήσω, ενω στην αρχή τους δισκους τους βλεπει μια χαρα, μετά απο λιγο σταματάνε να λειτουργουν. Ακουγεται σα να ξεκινάει και να σταματάει η κεφαλί, δηλαδή θέμα ρεύματος.

Αυτο γινεται ακομα και αν βγαλω το usb, και ειναι δηλαδή μονο με το ρευμα. Πρόβλημα ρευματος δεν ειναι, γιατι πατάει πάνω σε 2 UPS.. Το κουτι σαν κουτι δεν φταίει, εχω δοκιμάσει 4, και ο δισκος σαν δίσκος δεν φταίει, γιατι αν τον βαλω σε αλλο κουτί ή μέσα στο pc κανονικά, παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα..

Εχει καμιά ιδέα κανείς?

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να παω να χρεωθω καμιά ετοιμη λύση και να μεινω παλι με το προβλημα.

Επαναλαμβανω οτι τα κουτιά δειχνουν να μην έχουν πρόβλημα γιατι αν βαλω αλλο δίσκο παιζουν μια χαρα............

Δημοσ.

όταν λες δίσκους πόσοι είναι; το κάνει σε όλους το πρόβλημα; το πιθανότερο είναι ότι έχουν πρόβλημα οι δίσκοι. δοκίμασε να τους συνδέσεις εσωτερικά να σιγουρευτείς.

Δημοσ.

εχω δοκιμάσει ας πουμε με 5-6 δίσκους εύκολα. Το πρωτο διάστημα ειναι οκ, αλλά μετά απο λίγο αρχίζουν να αναβοσβήνουν με συνέπεια να χάνονται απτο συστημα. Αλλά ακόμα και αν ειναι αποσυνδεδεμένοι, πάλι το ίδιο, δηλαδή καθαρά είναι θέμα τροφοδοσίας..

Αν τους βάλω σε άλλο κουτί παίζουν κανονικά (μέχρι να το ξανακάνουν όπως είπα), και αν τους βάλω μέσα με IDE συνδεση κανονικά παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα..

Για καποιο λόγο οταν παίρνουν εξωτερική τροφοδοσία κάτι παίζει...

Δημοσ.

Μπορεί να λέω πατάτα αλλά μήπως παίζει τίποτα με το power managment; Το «μετά από λίγο» που αναφέρεις είναι πάντα το ίδιο «λίγο»;

Δημοσ.

Οχι παιδιά δεν εχει να κάνει με windows, μην μπερδέυεστε, μαλλον εγω δεν το εγραψα κατανοητά..

Ακόμα και αν τον δίσκο τον έχω απλα στο κουτι του ΧΩΡΙΣ να ειναι συνδεδεμένο το usb, αυτος μετα απο λίγο (αλλά μπορεί και αμέσως) κάνει σα να χάνει το ρευμα και να το ξαναβρίσκει.. Το φωτακι του παραμένει σταθερά πράσινο, αλλά ακούγεται ο ήχος σα να αναβοσβήνει ο δίσκος, σα να ξεκινάει η κεφαλή και να σταματάει αμέσως μετά.

Το κουλό της υπόθεσης ειναι οτι αυτο γινεται μετά απο κάποιο διάστημα, πχ 7 μέρες, που τον έχω στο κουτί. Το παράλογο: Εστω εχω τον δίσκο Α στο κουτι 1 και τον δίσκο Β στο κουτί 2...

Οταν ο 1 σταματήσει να δουλευει (πρακτικά δηλαδη σταματήσει να παίρνει αρκετο ρευμα) αν τον βάλω στο κουτί 2, θα παίξει κανονικά.. Ομοίως ο δίσκος Β που ηταν στο κουτί 2, αν μπει στο κουτί 1 (που δεν εδινε σωστο ρευμα στον πρώτο δίσκο) θα παίζει κανονικα!! Αυτο ειναι που με μπερδεύει και δεν μπορω να καταλαβω αν φταει ο δισκος, το κουτί, ή το ρεύμα μου...

Αλλά δεν μπορώ να κάθομαι να αλλάζω κουτιά κάθε 5 μέρες! Και αυτό συμβαινει είτε τους σβήνω τους δίσκους απτο ρευμα, είτε τους αφήνω ανοικτούς.

Παράξενο.. Πήγα και πήρα εναν My Book της Western Digital σημερα, να δω αν θα βρω ακρη. Αν μου κάνει και αυτός τα ίδια μετά απο καμιά βδομάδα θα ξέρω ότι φταίει το ρευμα μου (ακυρο, μιας και τα βαζω σε ups)...

Δημοσ.

Το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία είναι ότι έχουν πρόβλημα τα κουτιά σου. Είναι όλα τα ίδια; μαζί τα είχες αγοράσει; πόσο καιρό τα έχεις; Αν ήταν θέμα ρεύματος (του σπιτιού σου ή όπου αλλού τους έχεις) θα είχανε το πρόβλημα από την αρχή που θα τους έβαζες. Αν είχανε πρόβλημα οι δίσκοι (πολύ δύσκολο το ίδιο πρόβλημα όλοι οι δίσκοι την ίδια στιγμή) θα παρουσιάζανε το ίδιο πρόβλημα και όταν τους είχες συνδέσει εσωτερικά με το PC. Άρα τι μένει; αυτό!

Σε Ups είπες τα συνδέεις τα κουτία; βρε μήπως έχει κανα προβληματάκι το UPS; για συνδεσέτα σε κανονική πρίζα...

Δημοσ.

Τα κουτια που εχω χρησιμοποιησει ειναι 3 διαφορετικά.. Τα εχω βαλει και στο ρευμα κατευθειαν και τιποτα, δεν ξερω, απογοητευτηκα και πηρα εναν εξωτερικό ετοιμο της WD το My Book να τελειωνει η υποθεση..

Το ακραίο ειναι οτι σε καποια φαση πριν πολυ καιρό που εκανε το κλασσικο πλεον προβλημα, πηρα τον δισκο στο pc της δουλειάς και το εχω εκεί πανω απο ενα μηνα και λειτουργει κανονικά... Τρέλα! :D

Δημοσ.

Βασικα οπως φαινεται εδω εχουμε να κανουμε με ενα σοβαρο προβλημα εξωτερικων δισκων.Το ιδιο ακριβως προβλημα το εχω και εγω.Αφου τελειωσα με την ιστορια των windows γνωστη ως "delayed write failure" τωρα ανοιξα αυτο το καινουριο κεφαλαιο.Μετα απο ωρα που εχω συνδεδεμενο τον εξωτερικο σκληρο αρχιζω να ακουω κατι ηχους.Σα κατι να μην πηγαινει καλα με την κεφαλη του σκληρου!Αμεσως μετα δεν ειναι προσβασιμος.

Εχει κανενας βρει καποια λυση για το συγκεκριμενο προβλημα???

Εχω αρχισει να πιστευω οτι κατι δεν πηγαινει καλα απο πλευρας λογισμικου,με συνηθη υποπτο τa windows.Δεν ξερω αν υπαρχει καποια λυση για αυτο το προβλημα.

Δημοσ.

Το ίδιο περίπου έπαθα και εγώ. Εϊχα πάρει σε επαγγελματικό ταξίδι έναν εξωτερικό σκληρό και κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει(ακούγονταν περίεργοι ήχοι σαν η κεφαλή να είχε πρόβλημα). Απογοητεύτηκα επειδή νόμιζα πως χτύπησε. Όταν γύρισα σπίτι τον έβαλα στο pc και δούλεψε κανονικά.

Σκέφτηκα πως φταίει το εξωτερικό κουτί. Έβαλα έναν άλλον, και δούλεψε.

Σκέφτηκα πως απλώς το κουτί δεν "σήκωνε" τον πρώτο, παρόλαυτα, τον ξαναέβαλα έτσι για δοκιμή. Και δούλεψε!

Επειδή όμως έχω μάθει, πως όταν οι υπολογιστές αρχίζουν να συμπεριφέρονται παράλογα, καλό είναι να μην τους πηγαίνεις κόντρα, αγόρασα άλλο εξωτερικό κουτί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...