AdithetoS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Πώς γίνετε ρε παιδιά να κάνει ότι του λέω???? Γιατί δε με ακούει ποτέ! άλλα του λέω κι όποτε θέλει τα κάνει (όπου να 'ναι... έχει χέσει όλο το σπίτι :Ρ) Το κατέχει κανείς καλά καλά? ? ?
oikonomp83 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Το manual (σε pdf) θα σου λύσει τις βασικές απορίες. Αυτό συμβουλεύομαι πριν από κάθε προσπάθεια εγγραφής που καταλήγει τελικά στο κάδο. Αν και τελευταία ζωγραφίζω σε midi ότι θέλω στο cubase και έτσι παίζω παπάδες αλλά επίσης μπορώ και αν θέλω με αυτό το τρόπο να αλλάξω drum machine program (π.χ. Ν.Ι. Battery 2). Δυστυχώς λείπω απ' το σπίτι απότε δε μπορώ να σου λύσω συγκεκριμένες απορίες, ούτε θυμάμαι κι όλας αναλυτικά, αλλά σε γενικές γραμμές το manual για το Groove Agent 2 είναι πλήρες και θα σε βοηθήσει πολύ.8-)
AdithetoS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 ΑΧ τι ωραία τα λες! να ήξερα κι αγγλικά παναθεμάμαι..... μήπως κανένα πρόγραμμα να τα μεταφράσει στα ελληνικά?? Κι εγώ στο midi είμαι τώρα και το παλεύβω.... Αλλά αυτό το Groove Agent 2 είναι γάμισέ τα.... όταν πας σπίτι κι αν ξέρεις τπτ για το προγραμματάκι αυτό, πες ορε τπτες σ' ευχαριστώ πάντως για ως τώρα...
oikonomp83 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν, έφτασα σπίτι! Ανοίγοντας το Cubase και ανοίγοντας ένα καινούριο project ξεκινάμε τα προκαταρτικά. Δεξί κλικ στα κανάλια Audio και προσθέτουμε MIDI track. Από τα Devices πάνω στη μπάρα εργαλείων επιλέγουμε VST Instruments (F11), επιλέγουμε το groove agent, ρυθμίζουμε τον ήχο που μας ταιριάζει και μετά πάμε στο MIDI track που ανοίξαμε και του δίνουμε ως out το groove agent. Κάνοντας διπλό κλικ δεξιά απ' το κενό διπλα από το MIDI track (εκεί που γράφεται με κυματομορφές ή παύλες (MIDI) η μουσική) εμφανίζεται ένα άδειο χρωματιστό παραλληλόγραμμο.Κάνοντας διπλό κλικ εκεί πάνω ανοίγουμε το key editor για το ΜIDI. Όλα τα drum kits ξεκινάνε από το C1(μπότα) αριστερά στον editor που δείχνει το πιανάκι, δοκίμασε και μόνος σου. Ζωγραφίζοντας ότι θες (πάνω σε κάποιο μέτρο) - με το μολύβι πάνω αριστερά στον editor - έχεις ένα αρκετά καλό ακουστικά και ένα φανταστικό παικτικά αποτέλεσμα. Αν πειράξεις και το velocity (ένταση ήχου)για το κάθε τι που ''βαράς'' θα έχεις ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα.Το Groove Agent σου δίνει και τη δυνατότητα να γράψεις ζωντανά τις αλλαγές που κάνεις στους ρυθμούς και τα breaks αλλά και δεν ξέρω πως γίνεται και πιστεύω πως αν προγραμματίζεις ακριβώς αυτό που θες εσύ, με τον παραπάνω τρόπο, δε σου χρειάζεται. Τέλος, για να αλλάζεις tempo μέσα στο κομμάτι πρέπει να πατήσεις πάνω στο tempo fixed,είναι εκεί που μπορείς να πατήσεις play και που σου δίνει το tempo (default 120bpm).Μετά, από τη γραμμή εργασίας Audio πας tempo track και σου πετά ένα παράθυρο με μιά γραμμή οριζόντια, η οποία default θα είναι στα 120bpm. Εκεί με το μολύβι πάλι μπορείς να ορίσεις πότε ακριβώς να αλλάξει bpm το κομμάτι, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας τη γραμμή και αντίστοιχα τα bpm. Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα.Αν θες κάτι άλλο εδώ είμαστε....
AdithetoS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 oikonomp83... να' σαι καλά ρε παλικάρι, αλλά αλλού είναι το μέγα πρόβλημα! ξέρω να το δουλεύω το Groove Agent 2 στο CuBase όπως επίσεις ξέρω να δουλεύω και το CuBase.... Το πρόβλημα είναι με τα ριμάδια τα fills... μπένουν πάντα πριν τον ρυθμό ότι ρύθμιση κι αν κάνω... τσεκάρισμα τα link ξετσεκάρισμα... ότι σκατά θες κι αυτό εκεί πάντα να υπάρχει ένα fill πριν τον οποιονδήποτε ρυθμό κι αν του βάλω είτε παίζοντας σε real time είτε όχι..... μήπως ξέρεις ορε γιατί????
oikonomp83 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Τι να σου πω ρε μεγάλε; Δεν έχω δοκιμάσει να γράψω τους έτοιμους ρυθμούς του Groove γιατί μετά από κάποιοα φάση γίνονται μονότονοι, παρ' όλα τα fills και τα λοιπά καλούδια. Γιατί σε επηρεάζει τόσο το γεγονός αυτό; Αν τα fills αργούν πάντως να μπουν όταν τα γράφεις (live rec) αλλά ακούγονται κανονικά στο play τότε είναι θέμα κάρτας ήχου και καθηστέρησης. Συνέβη και σε μένα όταν είχα onboard κάρτα ήχου. Πάντως χάνεις τη μισή μαγεία του Groove Agent αν δε προγραμματίσεις μόνος αυτό ακριβώς που θες.
AdithetoS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 δε διαφωνώ καθόλου φίλε μου, απλά μωρέ σε κάποια κομμάτια θέλω να βάλω κάτι απ' αυτά μιας και δεν είμαι ντράμερ.. αλλά το παρακάνει με τα fill αν αφήσω κάποια κομμάτια έτσι... ασε που δε μπορώ να γράψω με το μολύβι τέτοιους ρυθμούς.... παρ όλο που έχω και midi keyboard
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.