javaneze Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Συγνωμη, ακολουθει σεντονι.:smile: Eιμαι στο ψαξιμο για καινουριο κομπλε tower οποτε οποιαδηποτε συμβουλη θα μου φανει χρησιμη. Να ξεκινησω αναφεροντας οτι εχω ηδη καταληξει στον συνδιασμο intel cpu & nvidia vga. Ακομα να αναφερω οτι η εταιρια που εργαζομαι, τυγχανει μικρης μεν, εκπτωσης δε, στο PLAISIO, την οποια και θα επωφεληθω, οποτε και οποιαδηποτε αγορα θα γινει απο το συγκεκριμενο καταστημα. Θα αναφερω τα προιοντα που εχω σταμπαρει καθως και αποριες που εχω σχετικα και οποιος συνφορουμιτης εχει διαθεση ας μου δωσει το σχετικο review του ή συμβουλη του. Εννοειται πως το tower δεν προοριζεται για msn messenger, word ecxel και πασιετζα . Kοιταω κατι που να παιζει εστω με αξιοπρεπια και παιχνιδια του 2010. 1. Motherboard Eιμαι αναμεσα στις asus P5B & P5B deluxe. Tις εψαξα στο site της asus, ειδα διαφορες, πολλες εκ των οποιων δεν καταλαβα και δεν ξερω καν αν με απασχολουν για να δικαιολογησουν τα παραπανω χρηματα της 2ης. Εδω μιλανε οι γνωσεις ...που δεν εχω. Αν καποιος συνφορουμιτης γνωριζει καποιο λινκ που διαβαζοντας το θα μου λυθουν οι αποριες θα ειμαι ευγνωμων. 1a. Επειδη εχω δει οτι την deluxe την αναφερετε αρκετοι στα sigs σας, τι ηταν αυτο που σας εκανε να προτιμησετε το deluxe μοντελο απο το απλο; 1b. Tα slots "PCI-E x2 or x4 mode "PCI-E x1" που μπορει να χρησιμευσουν εφοσον υπαρχει το PCI-E x16; 1c. Ποια η διαφορα 1 x Internal SATA 3.0 Gb/s port και 1 x External SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go); Που δλδ external; εκτος tower; 1d. Tα SATA RAID 0, 1 and JBOD (by 1x External SATA & 1x Internal SATA) τι ειναι και ποσο απασχολουν εναν χρηστη; 1e. Tο deluxe μοντελο αντι για ενα απλο LAN οπως το σκετο μοντελο, αναφερει Dual Gigabit LAN controllers, both featuring AI NET2 Marvell® PCI-E and PCI Gigabit LAN controllers. Τι dual δλδ; δουλευει σαν router; 2. Τower Το κουτι που γλυκοκοιταω ειναι το Thermaltake VA8000 ARMOR Black . Οπωσδηποτε δεν εχω καταληξει εδω, και οποαδηποτε αλλη προταση σε αυτα τα χρηματα θα ληφθει σοβαρα υπ'οψιν 3. Tροφοδοτικο Enermax 600W Noisetaker2 . Καλα μη σας κρυψω οτι το επελεξα μονο και μονο επειδη ψαρωσα απο το "Noise taker" στον τιτλο ... 4. CPU τον, κλασσικο πλεον στα sigs σε πολλα pc-oriented forums, Core 2 duo 6600 . Αποριες εδω ... το "conroe" ειναι απλα το ονομα του ετσι; στο πλαισιο γιατι δεν το αναφερει; Η διαφορα απο τον αμεσως κατωτερο 6400 ειναι μεγαλη; θα με απασχολησει ποτε; H διαφορα στα MHz φανταζομαι ειναι ανεπαισθητη. Η διαφορα στην L2 παιζει τοσο μεγαλο ρολο; 5. Ram OCZ Ram 1GB KIT (2x512M) DDR2 800 MHz Platinum . To 800 MHz ειναι must; Φανταζομαι οτι για να το υποστηριζει το mobo οσο μεγαλυτερος χρονισμος τοσο καλυτερα... right; Πιανομαι κοροιδο που δεν προτιμω τις φθηνοτερες trancsend; Περα απο το χρονισμο ειναι κατι αλλο που θα επρεπε να κοιταξω στις μνημες; Α,ναι και τα CL4 ή CL5 ξερω γω ... εμ... τι ειναι; 6. Hard disks . Εδω υπαρχουν ηδη ενας ata και δυο SATA. Παρ'ολ'αυτα σκεφτομαι να παρω και εναν SATA2 οπου θα καθησουν τα windows. To SATA2 ειναι και ανωτερο σε ταχυτητα απο το σκετο SATA ετσι; κατι σαν usb και usb2.0 right; Τρακαρα ομως και τους WD raptor με το τρελο rpm τους, οι οποιοι ειδα παιζουν και σε πολλα sigs εδω μεσα. Αξιζει στα ιδια χρηματα να προτιμησω εναν raptor SATA στα 36gb αντι τον 320αρι SATA2 ; Εχει καποιο οφελος; καλα εδω χρειαζομαι πολυ διαβασμα το ξερω ... και σε καποιο λινκ να με παραπεμπψετε αρκετο θα μου ειναι. 7. VGA Ειμαι αναμεσα στις 8800 GTS & GTX. Τα 100 ευρω που εχουν διαφορα σε καθε υλοποιηση τους δεν ειναι ευκαταφρονητα. Για αυτες καθως και σε πολλα απο τα παραπανω εχω googlησει και εχω διαβασει reviews απο site και specifications αλλα ρε παιδια πολλα τα νουμερα. Ναι στα νουμερα ειναι μεγαλυτερα της GΤΧ. Πρακτικα ομως θα υπαρξουν διαφορες που θα γινουν αισθητες; ή οποια και απο τις 2 να αγορασω, σε 1 χρονο θα ψαχνω για την επομενη; Τελος επειδη, στο plaisio τουλαχιστον, οι υλοποιησεις της Albatron ειναι αισθητα πιο φθηνες και ειδικα αν μιλαμε για την GTX μονο εκει κοιταω, ειναι του φοβου; Εχετε βιωσει τιποτα χοντρα προβληματα που θα συμβουλευατε καποιον να τις αποφυγει; (θα εκτιμουσα εμπειρικες αποψεις και οχι "εχω ακουσει πως...") Μου πηρε αρκετη ωρα να ...συνθεσω αυτο το ποστ οποτε συγχωρεστε μου τυχον λαθη, ή τυχον επανναληψεις ηδη απαντηθεντων ερωτησεων σε αλλα τοπιξ. Οποιος εχει την διαθεση μου απανταει σε οτι προλαβαινει. Ευχαριστω εκ των προτερων.!
grigas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Θα σου απαντήσω σε όσα ξέρω (για να μην σε μπερδέψω παραπάνω) 1c Το eSATA είναι πρωτόκολλο για γρήγορους εξωτερικούς σκληρούς. Το ΘΕΣ 1d Για το τί είναι το RAID δες εδώ Το ΘΕΣ επίσης 4 Το conroe είναι η κωδική ονομασία της σειράς Core 2 Duo 6. Μην περιμένεις διαφορά ανάμεσα σε SATA και SATA2. Πάντως αν έχεις τα φράγκα πάρε 2 raptor σε RAID0 να πετάει το σύστημα
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 1b. Τα pci-e <16x χρησιμοποιούνται/θα χρησιμοποιηθούν για άλλες κάρτες (εκτός της vga). Λογικά μελλοντικά θα αντικαταστήσουν το pci, όπως έγινε με το isa. 1c. Όπως είπε ο grigas. Λογικά (δεν έχω δει κάποιο συγκριτικό/review) το e-sata θα έχει σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες από usb/firewire. 1d. Χρησιμοποιούνται για σύνδεση 2 ή παραπάνω δίσκων για αύξηση της ταχύτητας ή/και της ασφάλειας. 1e. Το dual σημαίνει πως έχει 2 on-board κάρτες δικτύου. Καμία σχέση με router. 3. Μην ενθουσιάζεσαι τόσο με το "Noisetaker" . Και το δικό μου -αν θυμάμαι καλά- τέτοιο είναι αλλά δεν είναι και τελείως αθόρυβο. Enermax πάντως είναι καλή επιλογή. 4. Η μικρότερη cache δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Σε γενικές γραμμές υπολόγιζε περίπου 5% διαφορά στις επιδόσεις, αναλόγως την εφαρμογή. 5. Όπως είπες όσο πιο πολλά MHz τόσο ταχύτερη. Το CLx είναι ένα άλλο μέτρο της ταχύτητας, όσο μικρότερο τόσο καλύτερα. 6. Όπως είπε ο grigas. Αλλά τα 36GB μου φαίνονται λίγο περισσότερα από ...floppy. Συνεπώς θα χρειαστείς κι έναν ακόμα δίσκο. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν τον raptor για εγκατάσταση του λειτουργικού/προγραμμάτων και κάποιον «κοινό» δίσκο σαν αποθήκη. Αν είσαι διατεθιμένος για το επιπλέον κόστος βέβαια. 7. Μεταξύ υλοποιήσεων του ίδιου πυρήνα δεν υπάρχουν διαφορές. Μεταξύ GTX και GTS υπάρχουν.
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Σε αυτά που σκέφτεσαι να πάρεις, μόνο ένα σχόλιο θα κάνω. Αυτήν την εποχή, κίνηση για dual channel kit 2X512MB νομίζω ότι δεν είναι και η πιο σωστή. Εφόσον αναφέρεις ότι η αγορά σου έχει προοπτική τουλάχιστον 3ετίας, θα πρότεινα σε πρώτη φάση να πάρεις 1 ντιμμάκι του 1GB, και με την πρώτη ευκαιρία αγορά ενός 2ου ίδιας χωρητικότητας. Γενικά, configuration με λιγότερα dimms μνήμης είναι πιο ευέλικτο σε θέματα αναβάθμισης. Και με 2GB εννοείται ότι από απαιτήσεις RAM θα κλείσεις άνετα την 3ετία, και παραπάνω. Το μειονέκτημα είναι ότι βγαίνει λίγο πιο ακριβά...
javaneze Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Kαταρχας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τα λινκς. antonl δεν μπορω να καταλαβω την χρησιμοτητα 2 καρτων δικτυου που δεν χρησιμοποιουνται ως ρουτερ... Μεταξυ gts & gtx σιγουρα υπαρχουν διαφορες ... μα ειναι αρκετες ωστε να δικαιολογουν την τοση μεγαλη διαφορα στα χρηματα; (Ενδεικτικα στο πλαισιο οι albatron 8800 gts βγαινει κοντα στα 400 ενω η albatron 8800 gtx κοντα στα 550.) Σε αυτο κολλαω δλδ... αξιζει να τα δωσεις τα παραπανω; θα αγορασεις κανα χρονο παραπανω ή οπως και να εχει θα εισαι για αναβαθμιση vga σε 2 χρονια μαξ... :/ parsifal γιατι αν κανω το ιδιο αλλα απλα αντι να αγορασω π.χ. του χρονου αλλο ενα dim του 1 GB, αγορασω αλλα 2 των 512 αλλαζει κατι; Ισα ισα ετσι δεν θα επωφελουμαι και της dual channel τεχνολογιας οσο θα ειμαι με 1 GB μνημης; Και μιλαμε οτι δεν θα κοιταξω ποτε να ανεβω τα 2 gb στο συνολο ... Εκτος και εαν εννοεις οτι οσο λιγοτερα dim καλυτερα σε αποδοση. Οτι δλδ καλυτερα 2x1Gb παρα 4x512Mb. Aν εννοουσες αυτο, γιατι;
random Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Η 2η καρτα δικτύου ειναι ενα εξτρα που βαζουν στις πιο λουσάτες μητρικές για να υπάρχει αλλο ενα bullet στα specs και να δικαιολογούνται premium τιμές. Ποσο λες να κοστίζει ενα τσιπάκι, και μια υποδοχή? (αν υποψιαστώ οτι το τσιπάκι μπορει να υπάρχει ήδη στην value version της ιδιας mobo, αλλα disabled, μιλαμε μονο για +1 ethernet socket). τι χρησιμεύει; για εξειδικευμένες περιπτώσεις που θελεις το ιδιο pc να ειναι σε 2 δικτυα, απομονωμενα ή όχι το ενα απο το αλλο. 2 ip's, κλπ. Η μια ανοιχτη στο internet, και να μοιράζει προσβαση, και άλλη προστατευμενη καλά, για servers, vpn και άλλα εξωτικά. Συνηθως οσοι ενδιαφέρονται γι αυτά δεν δινουν δεκάρα για το ποσα fps πιανει η 8800, to DX10 και το OC. χρησιμευει και σε αλλη μια: αν σου χαλάσει η μια, εχεις την άλλη χωρις αναγκη να αγοράσεις νεα pci net card. Αυτό μου έχει τύχει στο κατεβαστήρι, όχι αστεία.
tzinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 oxi re paidia, 500 euro gia mia karta grafikon einai trelo pragma! Kai sthn telikh einai h proth genia dx10 karton xoris kan na exei bgei dx10 akoma, oute paixnidia pou na to yposthrizoun. Yparxei periptosh me ola auta na pareis kai mia dell 30ra othoni oste na trexeis treles analyseis? An den exeis tetoia othoni, se endiaferei na pekseis paixnidi se 1280 x1024 me 200 fps? Tha parei prefa to mati sou thn diafora? To pio logiko einai na pareis mia karta san thn 7600 gt h esto kati ligo kalytero kai na perimeneis na orimasei h agora dx10 karton, na bgoun polla montela, na pesoun oi times, na bgoune paixnidia pou na to yposthrizoun, na baleis vista....ktlp. Milame ola auta tha ginoun kata tis arxes/mesa kalokairiou logika. Mexri tote me 7600gt ( h kati mexri 200euro) pezeis anetotata to 90% ton games kai ante na psilozorisesai se kanena me diasthmikes apaithseis. Oso gia cpu o 6600 exei diplasia cache kai einai elafra pio grhgoros se stock speed. Ola auta metafrazontai se kana 10% kalyterh apodosh apo ton 6400 pou omos exei 100 euro ligotera! An tha trexeis to systhma se stock speeds kai den kaneis OC kalytera na pareis ton 6600, na sia pio anetos gia poly kairo, an kaneis OC tote 6300 h 6400 kai ton pousareis. Tora gia mnhmes exo kai ego thn aporia, an den kaneis oc xreiazese 800res kai xamhla timings h kai me ena setaki 667 me 5-5-5-12 thn bgazeis aneta? Gia epilogh mhtrikhs, ego se symbouleuo na skefteis oxi ti theleis tora alla ti pithanon tha theleis sto mellon. Yparxei periptosh na kaneis pote diktyo? na kaneis sli? na baleis megalo cpu cooler? na agoraseis polous sklhrous? na baleis eksoteriko sklhro? na baleis kapoia tv card h otidhpote allo se kapoia pci h pci xpress slot? Se endiaferoun oi thermokrasies, oi dynatothtes overclocking? Balta kato ola auta kai des kai ta xarakthristika se kamposa montela kai des tis sou kanei.
javaneze Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 thanx random αχρηστο ακουγεται τελικα ... μονο εφε... tzino οντως τρελο πραγμα τα 500ε για μια καρτα .. μολις 200ε λιγοτερα απο ενα μηνιατικο μου ... Απλα προβληματιστηκα επειδη θελω να με βγαλει 4ετια minimum. Στο PC της υπογραφης μου, το οποιο ειναι ακριβως 4ετιας οι μοναδικες αναβαθμισεις που εχω κανει ειναι οι καρτες γραφικων ... ξεκινησε με FX 5200:120ευρω, περασε μια 9800pro:250 ευρω και κατεληξα στην 6600gt:180ευρω. Δλδ συνολο 550 ευρω .. γι αυτο σκεφτομαι μηπως να τα σκασω απο την αρχη να ξεμπερδευω ... Απο την αλλη σκεφτομαι και αυτο που λες, οτι θα πεσουν οι τιμες στανταρ με το που βγουν και οι ATI DX10, οποτε ισως να βολευτω με μια 7600gs στα 100ε περιπου και αναμονη ... :-/ Mε ΟC δεν εχω ασχοληθει ποτε, περισσοτερο απο αγνοια παρα απο φοβο, οποτε δεν το βλεπω να το κανω ουτε στο μελλον ... μαλλον για τον 6600 θα παω δλδ ... Στις μνημες που λες, τι ειναι τα "χαμηλα timings" και τι τα 5-5-5-12; thanx για ολα τα tips
tzinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 oxi 7600gs, 7600 gt. exei to plaisio poly fhtnes, thn biostar h thn gainward. Se bgazei 6-12 mhnes aneta. Otan orimasei h agora ton dx10 perneis allh. Fantazomai me 250-350 euro to kalokairi tha perneis kati kalytero apo tis torines 8800 (h 8800 sthn mish timh!). Me auto to skeptiko pisteuo eisai kalymenos apo gpu gia 2-3 xronia (poios kserei bebaia an to 2008 den exoun bgei 8880000gtxtxtxxxx...lol.) Auta ta noumera einai ta timings. Exoun na kanoun me thn apodosh tis mnhmes, oso pio xamhla einai toso kalytera. An kaneis OC thes ena kalo setaki me 4--4-4-12 kai 800res, an kaneis extreme Oc thes kati kalytero, an denkaneis katholou thn bgazeis kai me 5-5-5-12 kai 667. Den ksero polles leptomeroies dioti kai ego den exo kanei pote OC. Pantos exei na kanei me thn epikoinonia mnhmhs me to front side bus tou epeksergasth. An mporei kapoios na ekshghsei tis sostes analogies kai setings pou prepei na mpenoun ta timings se sxesh me to front side bus, tha katalaboume perisotera. Epishs an pareis setaki sta 667 anti gia ta 800 ti xaneis se ypologisth pou den kanei OC? Einai polyteleia to xamhlo timing kai 800res se pc xoris OC h pali einai kalo na yparxei?
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Γενικά δε συμφέρει να δώσεις τόσα λεφτά για μια vga προκειμένου να μην πάρεις κάρτα για 4 χρόνια, όπως λες. Όπως καταλαβαίνεις και μόνος σου, όταν πήρες την 5200 δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά σαν την 6600gt που έχεις σήμερα, συνεπώς και την τότε κορυφή να είχες πάρει θα 'σουν σε αρκετά πίσω τώρα. Πάντως εφόσον πάρεις C2D είναι αμαρτία να μην τον ανεβάσεις λίγο. Και 'γω δεν είμαι μεγάλος fan του αθλήματος αλλά στον συγκεκριμένο αξίζει τον κόπο και δε χρειάζεται να κάνεις κάποιον ιδιαίτερο κόπο.
tzinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 pso aneto einai dhladh ton 6400 (2.13) na ton trexeis sta 2.7 ksero go? Ti mnhmes xreiazesai gia tetoio "elafry" overclocking. Kai poso asfales einai na ton exeis etsi kai na douleuei 24/7? xreiazetai ekstra psyktra?
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Λογικά τα 2.7 που αναφέρεις θα τα 'χει άνετα. Πειράζοντας μόνο δύο ρυθμίσεις από το BIOS (FSB, ratio DDR:FSB) ο 6600 πήγε από 2.4->3.1. Αλλά όχι με stock ψύξη, είχα βάλει από την αρχή μια της thermaltake κυρίως για την μείωση του θορύβου. Η θερμοκρασία full load είναι ~52C. Οι μνήμες είναι @800MHz αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, δηλ. όχι μικρά timings. Δουλεύει έτσι 24/7 για κανα τρίμηνο και θα δουλεύει εκεί (τουλάχιστον) μέχρι να τον αλλάξω, σε 2-4 χρόνια. Γενικά, όπως είπα και πριν δεν είμαι φίλος του o/c για τον λόγο ότι στα προηγούμενα συστήματα μου άντε να 'χα ~5-15% αύξηση της ταχύτητας, που για μένα δεν άξιζε τον κόπο να ταλαιπωρώ το σύστημα για τόσο μικρή βελτίωση. Αν ήθελα να πάω πιο πάνω έπρεπε να δώσω χρήματα για extra ψύξη cpu/case που στην τελική θα μπορούσα να 'χα πάρει εξ' αρχής κάτι καλύτερο και να μη χρειαζόταν να μπω σ' αυτή τη διαδικασία.
javaneze Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 antonl ti mobo εχεις; και σε ποιο bios εκανες απλα 2 ρυθμισεις και ανεβηκε τοσο πολυ ο χρονισμος του cpu; (ασχετο, οταν μιλαμε για C2D και λεμε στα 2,4 GHz δεν ειναι σαν να λεμε 2x2,4; Δλδ κατι σαν να λεγαμε σε απλο μονοπυρηνο στα 4,8 GHz ξερω γω; ) Στην διαδικασια του OC δεν εχω αντιρηση να μπω εφοσον κιολας προτεινεται απο users και εφοσον στην προχειρη συνθεση που εχω στα χερια μου υπαρχει και ενας ΖΑΛΜΑΝ 9700 (αυτο δεν ειναι που λες για μη-stock cooling; ) Aπλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι καν να μπεις στην διαδικασια οταν μιλας για ενα τοσο ισχυρο CPU. A, και το 52C σε full load που ανεφερες θεωρειται χαμηλο; δεν γνωριζω καθολου απο θερμοκρασιες ... Για αυτο που λες για την vga και πριν 4 χρονια εχεις δικιο. Το καταλαβαινω και μονος μου ναι, απλα δεν το ειχα σκεφτει ..
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2007 Η μητρική είναι μια Abit AB9 Pro. Στο BIOS έχει ειδικό section για o/c -από όπου πέιραξα τις ρυθμίσεις- αλλά φαντάζομαι ότι όλες οι σύγχρονες μητρικές θα περέχουν αντίστοιχες επιλογές. Σχετικά με τους διπύρηνους, τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Σε καμιά περίπτωση δεν εξισώνεται η ταχύτητα του με έναν μονοπύρηνο διπλάσιων GHz. Συγκεκριμένα στους AMD64/AMD64 x2, ο x2 3800+ έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον (x1) 3500+ όταν εκτελείται μια εφαρμογή (που δεν εκμεταλλεύεται και τους δύο πυρήνες). Όταν όμως εκτελούνται πάνω από μια ή κάποια που χρησιμοποιεί το extra core ανεβαίνουν αρκετά οι επιδόσεις (χοντρικά ~40%). Σου αναφέρω τους συγκεκριμένους AMD μιας και υπάρχει αντίστοιχο μονοπύρηνο μοντέλο ενώ στους C2D δεν υπάρχει κάτι σε αντίστοιχη αρχιτεκτονική με ένα πυρήνα για να 'χουμε κάποια άμεση σύγκριση. Λέγοντας μη stock ψύκτρα κάτι σαν την Zalman που αναφέρεις εννοούσα. Η συγκεκριμένη είναι καλύτερη από τη δικία μου (blue orb 2) οπότε θα 'χεις κι ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες να σου πω την αλήθεια δεν το 'χω ψάξει να δω αν θεωρούνται «καλές» αλλά σίγουρα δεν είναι «κακές». Έχω δει να λειτουργεί και με ~70C οπότε θα έλεγα πως αντέχει (αλλά δεν είναι ανάγκη να καταπονείται τόσο) . Βέβαια αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε o/c ελπίζω να 'σαι τυχερός και να μην πέσεις σε C2D με στραβό «καπάκι» (έχει αναφερθεί στο forum). ...Aπλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι καν να μπεις στην διαδικασια οταν μιλας για ενα τοσο ισχυρο CPU. ... Γιατί είναι δωρεάν, άκοπο και δε φθείρει σοβαρά το σύστημα . Επίσης αν έχεις μια ισχυρή κάρτα γραφικών, πιθανόν να δεις βελτίωση και στις 3D εφαρμογές από το o/c της cpu. Πχ το Gothic3 ψιλοζορίζει την x1900xtx. Ανεβάζοντας συχνότητα κυλάει πιο ομαλά. Αν δεν ανέβαζα συχνότητα θα έπρεπε να ρίξω τα details των γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.