Scullbag Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Η χρήση του time adjuster έχει τις εξής 2 λογικές: 1) Αν το αρχείο βίντεο είναι συμβατό με το πρόγραμμα τότε πολύ απλά επιλέγεις "χρησιμοποίησε AVI player για να βρεις τη γραμμή" και όταν λέει την ατάκα πατάς "ο υπότιτλος παίζει τώρα"¨. Το κάνεις αυτό με τον 1ο και με τον τελευταίο υπότιτλο. 2) Αν το αρχείο βίντεο δεν είναι συμβατό με το πρόγραμμα τότε ανοίγεις το βίντεο με κάποιο player και βλέπεις τον χρόνο που λέγεται η πρώτη ατάκα π.χ. 00:05:38. Πας στον συγχρονισμό του time adjuster και εκεί που έχει την επιλογή TROS, δίπλα λέει hh:mm:ss, το επιλέγεις και στη ατάκα που ομιλείται βάζεις τον αντίστοιχο χρόνο. Πάλι μια στην αρχή και μια στο τέλος. And it is done
vsl Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δεν είναι συμβατό με .mkv όμως. Δε χρειάζεται να βάλεις το βίντεο. Μόνο τον υπότιτλο βάζεις. Το πόσα δευτερόλεπτα πάει λάθος, το βρίσκεις από το πρόγραμμα αναπαραγωγής που έχεις.
antonl Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δεν υποστηρίζει .mkv όμως. Εκτός κι αν εννοείς ότι δε χρειάζεται να φορτώνω το video με το Time Adjuster. Όχι δε φορτώνω το video με το πρόγραμμα. Το χρησιμοποιώ καμιά 10ετία και ποτέ δε χρειάστηκα κάτι τέτοιο :Ρ Ανοίγω τον player, βλέπω τους χρόνους πρώτης/τελευταίας ατάκας και τους περνάω κατευθείαν στο time adjuster. Παίζει να δεις κανα spoiler στο τέλος βέβαια αλλά στην προκειμένη περίπτωση δε μας ενδιαφέρει. 1
demessakis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Για δοκιμάστε το Subtitle Workshop 2.51 (download από το επίσημο site here), μιας και επόμενες εκδόσεις του δεν ήταν καλές.
phanispal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Ωραία, επειδή δε μπορώ να βγάλω άκρη, μπορεί να μου πει κάποιος τα βήματα με το Time Adjuster γι' αρχή; Εγώ: Τρέχω το Time Adjuster. Πάω στο File. Open τον υπότιτλο που θέλω να φτιάξω. ΟΚ στο αναδυόμενο παράθυρο (Information about subtitle files). Μου εμφανίζει αριστερά τους υπότιτλους. Πάω στο File. Synchronize. Μου εμφανίζει αναδυόμενο παράθυρο (Synchronizing text with video). Δεξιά είναι σε TPOS. Επιλέγω hh:mm:ss. ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΔΕΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ; Time Adjuster 3.1
phanispal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Ας πούμε ότι με τα χίλια ζόρια έφτιαξα τα 1,2,4. Το τρίτο (Squeeze) δε μπορώ να το φτιάξω με κανένα πρόγραμμα.
Scullbag Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 1) Για ποιο λόγο να θες να βάλεις δέκατα του δευτερολέπτου? Είναι ώρα:λεπτά:δευτερόλεπτα. Ποιος υπότιτλος κρατάει για δέκατα του δευτερολέπτου?2) Τι το τόσο ξεχωριστό έχει το Squeeze που δεν σε αφήνει να το συγχρονίσεις?Στα επίκαιρα, εδώ άρθρο αρκετά αναλυτικό και ειλικρινές για το τι και πότε σχετικά με την νέα σεζόν
antonl Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Αν θες δέκατα, όρισε στην αρχή με χρόνο και συγχρόνισε. Μετά, ξανάνοιξε τον υπότιτλο και αυτή τη φορά συγχρόνισε με βάσει το TPOS. Χοντρικά υπολογίζω 20 frames/second οπότε αν θέλω να πάω τον υπότιτλο 0,5sec μπροστά, προσθέτω 10 στην τιμή του TPOS. πχ αν θέλω να βάλω στην τελευταία γραμμή τον χρόνο 01:15:46.2, συγχρονίζω με χρόνο στο 01:15:46. Ξανανοίγω, πάω σε TPOS και προσθέτω 4-5 στην τιμή του.
Arwindan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μετά από κάποια σκόρπια επεισόδια που είχα δει πολλά χρόνια πριν στην τηλεόραση είπα και εγώ να κάτσω να δω τη σειρά από την αρχή. Μετά από κάτι μήνες τα κατάφερα να την τελειώσω. Λοιπόν συνολικά είναι όντως πολύ καλή και αποτελεί έμπνευση για πολλές σειρές/ταινίες που βγήκαν αργότερα. Δυστυχώς όμως για μένα από κάποιο σημείο και μετά γίνεται κάπως κουραστική και δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάτσω να την ξαναδώ (ίσως μετά από χρόνια). Επίσης οι 2 τελευταίες σαιζόν μου φάνηκαν αρκετά ανούσιες. Καλύτερα να είχε τελειώσει στην 7η. Επίσης το τέλος δεν ξέρω μου φάνηκε κάπως ημιτελές και απότομο. Αυτό που χάλαγε περισσότερο τη σειρά όμως κατά τη γνώμη μου είναι η Σκάλυ. Τη θεωρώ από τους πιο εκνευριστικούς χαρακτήρες που έχω δει σε σειρά ή ταινία. Και αυτό γιατί πως να το κάνουμε δε γίνεται μετά από όλα αυτά που βλέπει να συνεχίζει ναι μην πιστεύει σχεδόν σε τίποτα και να πρέπει σώνει και καλά να τα εξηγεί όλα επιστημονικά. Εντάξει καταλαβαίνω ότι έπρεπε να υπάρχει ένα "αντίβαρο" για το Μώλντερ, αλλά κάπου το παράκαναν. Μην πέσετε να με φάτε
DeadOrganPlayer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δε τρώμε κανέναν εδώ, είμαστε μια οικογένεια.
Captain Nemo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 @Arwindan Για τις τελευταιές σεζόν είναι κοινή ομολογία τώρα για την Σκάλυ είναι ο τύπος του άπιστου θωμά και μπροστά της να έβλεπε κάτι θα σκεφτόμαν παραισθήσεις,μαζική υστερία κλπ κλπ λογικό αφού είχε σπουδάσει και το ιατρικό επάγγελμα είναι το αντίστοιχο που οι γιατροί θεωρούν τον δαιμονισμό=ψυχική διαταραχή σε πολλά βιβλία και έργα. Τουλάχιστον ο Μώλντερ είχε φίλους με παρόμοια πιστεύω άκα The Lone Gunmen που ήταν ακομα πιο παρανοϊκοί και έβλεπαν παντού συνωμοσίες και δεν ήταν τελείως μοναχικός καβαλάρης.Όταν είχα δεί την σειρά δεν με είχε ενοχλήσει τόσο, η κοπέλα, έχει τα δικά της πιστεύω και τις δικές τις παρωπίδες και μόνο με κάτι απτό θα πειθόταν πχ δείγμα εξωγήινου, που πάντα φρόντιζαν να εξαφανίζουν οι κακοί της ταινίας τόσο αριστοτεχνικά. Τώρα φυσικά κάθε σειρά έχει την εποχή της και επηρεάζει διαφορετικά κάποιον όταν την βλέπει σήμερα.Για την εποχή της ήταν πολύ πρωτοπόρα και άνοιξε τον δρόμο σε δεκάδες άλλες σειρές που ακολούθησαν παρόμοιου ύφους και περιεχομένου.Όπως και επιτυχημένες σειρές του σήμερα μπορεί σε παλαιότερες εποχές να μην είχαν επιτύχει. Κάποια στιγμή θέλω να την ξαναδώ και εγώ σε υψηλή ανάλυση.Και για να σε φάμε θα πρέπει να είσαι εύγεστος εδώ εχουμε εκλεπτισμένα γευστικά κριτήρια δεν τρώμε όποιον και όποιον.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Το μόνο που θυμάμαι από την σειρά ήταν ένα επεισόδιο με έναν κροκόδειλο που έτρωγε ανθρώπους και μια φορά είχε φάει και ένα σκυλάκι που το φώναζαν κουίκουεκ. Μετά τον εντόπισαν και τον πυροβόλησαν. 2
Arwindan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 @Captaion Nemo Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά δεν το θεωρώ φυσιολογικό με όλα αυτά που έχει δει, έστω και στην 1η σαιζόν η πρώτη της αντίδραση σε κάθε τι που της λέει ο Mulder να είναι: "Α δεν γίνεται αυτό, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση" και κάτι τέτοια. Και εγώ μπορεί να είμαι λίγο δύσπιστος σε κάποια πράγματα αλλά αν τα είχα δει όλα αυτά ε εντάξει θα άλλαζα λίγο. Και δεν μιλώ αποκλειστικά για τους εξωγήινους, η αντίδρασή της ήταν η ίδια ότι κι αν ερευνούσαν.
Scullbag Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Για το να μην τον φάμε να μιλάτε για τον εαυτό σας. Όποιος είδε x-files και δεν αγάπησε τους χαρακτήρες (και τους 2) ή είδε λάθος σειρά ή δεν την είδε σωστά. Η απάντησή μου είναι 100% μεροληπτική γιατί αγαπώ την Scully. Και ναι αν επιμείνεις θα σε φάω. Δες εδώ ένα λόγο γιατί τόση αγάπη, αν σε ενδιαφέρει. Edit: η 9η σεζόν για τους φανς είναι θέμα ταμπού καθώς οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε άρνηση για την ύπαρξή της. Η 8η για μένα ήταν οκ, όχι στο επίπεδο των προηγούμενων, αλλά δεν είναι αυτή ο λόγος που τρέφω μίσος για τον Chris Carter. Οι 2 πρώτες είναι πιο cult, οι 3-4-5 ήταν αυτές που καθόρισαν το ύφος της σειράς, οι 6-7 ήταν τα mainstream χρόνια στο LA, και η 8η ήταν η καταστροφή που επήλθε όταν ο Duchovny αποφάσισε να εγκαταλείψει το πλοίο για να κάνει καριέρα. Και είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό. 1
Arwindan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δηλαδή εσύ για παράδειγμα αν έβλεπες ότι έβλεπε, θα συνέχιζες στο ίδιο μοτίβο; Κάθισα και διάβασα το κείμενο που linkαρες. Δύο σημεία: "But I was never in it for the conspiracy, the Syndicate, Deep Throat, the Cigarette Smoking Man or the array of bat boys, robotic cockroaches, Satanic cheerleaders or Mexican goat suckers that waltzed menacingly across my screen every week. I was there because I knew, eventually, my heroes would get it on. And because I was totally enraptured by special agent Dana Scully." Μάλλος κάποιος άλλος είδες λάθος σειρά . "She was forced to question herself, grow, change." Προσωπικά δεν είδα και καμία μεγάλη αλλαγή στη Scully, εκτός από τις 2 τελευταίες σαιζόν που έφυγε ο Mulder και αναγκάστηκε κατά κάποιο τρόπο να πάρει τη θέση του, προσπαθώντας να πείσει τον δύσπιστο Dogget. Και αυτή η αλλαγή ήταν αρκετά απότομη και τραβηγμένη γιατί ακριβώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Το μόνο που με χάλασε στο χαρακτήρα της Scully ήταν αυτό. Κατά τα άλλα δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα