Προς το περιεχόμενο

The X-Files (1993-2002)

anthony_88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο,τι και να λεμε η σειρα ειναι σημειο αναφορας για ολες τις sci-fi, horror σειρες. Ακομα και αυτα τα χιουμοριστικα επεισοδια που λετε (που μερικα ηταν πανεξυπνα και καινοτομα για την εποχη τους) αποτελουν σημειο αντιγραφης απο πολλες σειρες που θελουν να γυρισουν χιουμοριστικα fillers (γκουχ  Supernatural γκουχ)

Επισης ηταν ισως και η μονη τηλεοπτικη σειρα που σε εκανε να τρομαξεις αληθινα, σα να βλεπεις ταινια τρομου στο σινεμα. Βλεπω επεισοδια του Supernatural (που υποτιθεται ειναι και horror series και δεν τρομαζω στο ελαχιστο, μου φαινεται παιδικο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 979
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@^: Δεν έχω σκοπό να συγκρίνω τις 2 αυτές σειρές αλλά παίζει κάποιον ρόλο και η ηλικία που είσαι όταν τις βλέπεις και πόσες άλλες σειρές/ταινίες έχεις δει στο ενδιάμεσο.

Πάντως για το HD δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος (αν και δεν έχω διαβάσει κάτι παραπάνω απ αυτά που γράφτηκαν σ αυτό το thread). Κάτι αντίστοιχο ξεκίνησε και για το (σχεδόν σύγχρονό του) star trek TNG και έμεινε στη μετατροπή της πρώτης απ τις 7 σεζόν από SD->HD...

Συμφωνώ στο ότι παίζει ρόλο και η ηλικία, νομίζω όμως πως αδιαμφισβήτητα, τουλάχιστον οι 5 πρώτες seasons των The X-Files είχαν φοβερή ατμόσφαιρα, κάτι που λείπει από κάτι Supernatural κ.λπ..

Edit: Διαβάζω κάποια πράγματα κι έχω μπερδευτεί, θα γίνει upconversion ή re-rendering;

According to a tweet from Robert Meyer Burnett (producer of the special features of the Star Trek Next Generation Blu-ray) is well underway.

"So. you all know this TNGesque restoration of THE X-FILES is well underway, right? Well...I have ISSUES....issues with UPSCALING. #cryptic"

--------------------------------------------------

Βtw, για τυχόν ενδιαφερόμενους, αυτές τις μέρες κυκλοφορεί νέα σειρά graphic novels, "X-files season 10" (yeap, τοποθημένη χρονικά μετά τη 2η ταινία).

@^: Δεν έχω σκοπό να συγκρίνω τις 2 αυτές σειρές αλλά παίζει κάποιον ρόλο και η ηλικία που είσαι όταν τις βλέπεις και πόσες άλλες σειρές/ταινίες έχεις δει στο ενδιάμεσο.

Εγω παντως οταν ειδα τα x-files κοιταξα να ειναι και σωστη η ατμοσφαιρα (εννοειται

μονος σε τριαρι σπιτι, κυριως χειμωνας και νυχτα) και καποιες φορες ειχα αυτο το spooky αισθημα

οτι κατι κακο θα γινει/καποιος σε παρακολουθει κτλ...!

κι ας ημουν 22...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως οταν ειδα τα x-files κοιταξα να ειναι και σωστη η ατμοσφαιρα (εννοειται

μονος σε τριαρι σπιτι, κυριως χειμωνας και νυχτα) και καποιες φορες ειχα αυτο το spooky αισθημα

οτι κατι κακο θα γινει/καποιος σε παρακολουθει κτλ...!

κι ας ημουν 22...

Συμφωνώ για τριάρι σπίτι, απαραίτητη προϋπόθεση.

Εγώ δε θυμάμαι μέχρι ποια σεζόν έχω δει τα X-files, πρέπει να έχω δει τις μισές πάνω-κάτω όταν είχαν βγει και παιζόντουσαν στη τηλεόραση. Φοβερή σειρά για την εποχή της όντως αν και κάπου θα με είχε κουράσει για να την αφήσω. Το αγαπημένο μου επεισόδιο ήταν θυμάμαι με έναν άγνωστο μικροοργανισμό  που έμπαινε στους ανθρώπους, σέ κάποιο σταθμό στην Ανταρκτική πρέπει να ήταν. Το όλο σκηνικό θύμιζε πολύ το Thing, μάλλον πρώτη σεζόν.

και το αγαπημένο μου remix:

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer

^ Το πιθανότερο είναι να σε κούρασε που συνέχεια άλλαζε το κανάλι που έδειχνε τη σειρά, κι έτσι υπήρχε μια ασυνέχεια στην εξέλιξη της σειράς.

Το επεισόδιο που λες, είναι το x07 από την πρώτη season, το Ice. Όντως πολύ καλό επεισόδιο, κι εμένα εκείνο μου 'χε μείνει τότε. http://www.imdb.com/title/tt0751141/

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Οι κύκλοι που είχε φύγει ο Duchovny απλά δεν....περίμενα τα επεισόδια που είχαν σχέση με τον Μulder για να πω οτι βλέπω xfiles...

Βασικά αυτό που έλειπε ήταν ο Mulder και η Scully γυμνοί.

Όχι να το κάνουμε californication, αλλά πως σκατά αναπτύχθηκε η σχέση τους? u.u 

Και γαμώ τις σειρές πάντως, έχω δει και τους 9 κύκλους 4-5 φορές μέσα στα χρόνια

Πάντως τα αγαπημένο μου επεισόδιο είναι αυτό με τα παιδιά του Διαβόλου (δε θυμάμαι σεζόν),

το επεισόδιο 22 του 4ου κύκλου με τον Χάρολντ που έβλεπε αυτούς που πέθαιναν,

και το 3ο επεισόδιο του 1ου κύκλου με τον 100χρονο που έτρωγε το συκώτι απτα θύματα του και γινόταν τσίχλα και χώραγε να μπει παντού...βασικά το τελευταίο όταν πήγαινα γυμνάσιο μου είχε γίνει τρόμος :P

Επειδή με τη σειρά δεν έχω καμία σχέση(ντροπή κ.τ.λ. :P ) αλλά θέλω να αποκτήσω,μπορεί κάποιος να μου πει αν το κάθε επεισόδιο έχει τη δικιά του ιστορία με κάποια πιο γενική ιστορία που εξελίσσεται σε όλη τη σειρά ή η κάθε σεζόν έχει τη δικιά της ιστορία?

και αν κάποιος δεν είναι φαν του sci-fi θα βρει άλλα στοιχεία στη σειρά ικανά να τον κρατήσουν(χαρακτήρες,ατμόσφαιρα,σενάριο)?

Επειδή με τη σειρά δεν έχω καμία σχέση(ντροπή κ.τ.λ. :P ) αλλά θέλω να αποκτήσω,μπορεί κάποιος να μου πει αν το κάθε επεισόδιο έχει τη δικιά του ιστορία με κάποια πιο γενική ιστορία που εξελίσσεται σε όλη τη σειρά ή η κάθε σεζόν έχει τη δικιά της ιστορία?

και αν κάποιος δεν είναι φαν του sci-fi θα βρει άλλα στοιχεία στη σειρά ικανά να τον κρατήσουν(χαρακτήρες,ατμόσφαιρα,σενάριο)?

Χωρίζονται στα «Μυθολογικά» επεισόδια και στα «Τέρατα της εβδομάδας».

Στα πρώτα εκτυλίσσεται και αναπτύσσεται μια ιστορία συνομωσιών, και τα δεύτερα είναι ξεχωριστά, αλλά υπάρχουν και αναφορές από μερικά προηγούμενα.

Η ατμόσφαιρα, η χημεία του Ντουκόβνι και της Άντερσον και η φωτογραφία είναι απίστευτα, ειδικά κατά τις πρώτες 5 seasons.

αξίζουν τα x-files σε blueray...δεν τα βαριέσαι όσες φορές και να τα δεις!!!!!  :-D

Έφτασες κιόλας εκεί;

• Like 3

και το 3ο επεισόδιο του 1ου κύκλου με τον 100χρονο που έτρωγε το συκώτι απτα θύματα του και γινόταν τσίχλα και χώραγε να μπει παντού...βασικά το τελευταίο όταν πήγαινα γυμνάσιο μου είχε γίνει τρόμος :P

Περίπου στην Έκτη Δημοτικού άρχισα να βλέπω κι εγώ X-Files. Ειδικά για το συγκεκριμένο επεισόδιο (για το πρώτο σε χρονική σειρά με αυτό το ανθρωποειδές , υπάρχει και δεύτερο σε άλλη season) θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου η περιγραφή του γέροντος ντεντέκτιβ που ερευνούσε παλαιότερα την υπόθεση. Μόλις ο Μώλντερ και η Σκάλλυ  ανοίγουν τη πόρτα του ψυχρού δωματίου που οδηγούσε στη φωλιά του, σου μεταφέρεται νοερά αυτή η περιγραφή και δημιουργείται μια αίσθηση..., μια μυρωδιά, λες και ήσουν εσύ αυτός που άνοιξες τη πόρτα. Απίστευτα ατμοσφαιρική σειρά (και με μουσική υπόκρουση κατάλληλη), η οποία παραμένει ακόμα μετά από τόσα χρόνια η αγαπημένη μου. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...