Προς το περιεχόμενο

Synchronize kai Mirror Data

idet2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kali xronia kai xronia polla se olous sas.

Psaxnw gia kapoio programma to opoio na kanei tin eksis douleia: Na kanei synchronize kapoia remote folder sto pc mou kai meta mirror se enan allo partition.

Gia na sas to dwsw me paradeigma: Mesw SFTP exw kanei synchronize ena folder apo ena linux cluster sto laptop mou. Thelw twra ayto to folder sto laptop mou na ginetai mirror se enan ekswteriko disko kai se ena network drive.

Thelw na katalavainei to programma pia einai ta nea arxeia kai na ta antikathista...Episis na svinei ta arxeia sto destination dir. ta opoia den yparxoun sto source dir. Na metaferei mono ta kainouria kai oxi ta palia... Kati diladi to opoio na kanei full synchronization anamesa se 2 diaforetika folder kai meta na mporei to synchronized na to kanei mirror (i telospantwn ksana synchronized) se ena diaforetiko folder.

Exei kapoios apo esas xrisimopoiisei kapoio programmma kai na emeine eyxaristimenos?? Exete na proteinete kati???

Sas eyxaristw poly kai pali kali sas xronia.

G.

Δημοσ.

Eyxaristw poly.

Nai gia win endiaferomai giati apo to linux ginetai kateytheian mesw tou rsync.

Tha ta dokimasw kai ta dyo kai tha sas pw entypwseis. Ksereis omws an p.x exoun diagraftei kapoia arxeia apo to original folder an tha ta svisei kai apo to destination i tha ksanakanei copy apo to dest sto dir?

Eyxaristw kai pali gia tis apantiseis.

Δημοσ.
Ksereis omws an p.x exoun diagraftei kapoia arxeia apo to original folder an tha ta svisei kai apo to destination i tha ksanakanei copy apo to dest sto dir?

Το SyncBack κάνεις και τα δύο. Ανάλογα τι θα επιλέξεις.

Δημοσ.

Έτσι για το SyncBack.

Το Mirror κάνει ακριβώς αυτό που λέει και αυτό που θες, mirroring, με άλλα λόγια, μονόδρομο συγχρονισμό. Το συντακτικό του είναι ό,τι πιο απλό:

>mirror <source directory> <destination directory> [options]

Υπάρχει επίσης το robocopy της MS, το οποίο, πέρα από άλλα πολλά, κάνει και mirroring με την παράμετρο /mir.

Θα το βρεις στο Resource Kit Tools για τα 2003 (είναι δωρεάν). (Και στα Βίστα συμπεριλαμβάνεται στη βασική εγκατάσταση.)

Και, για να δούμε και κάτι ακόμα σε GUI, υπάρχει και το SyncToy της MS. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε καλά λόγια. Θέλει .NET Framework 2.0.

Δημοσ.

Sas eyxaristw olous gia tis apantiseis!

Pragmatika den perimena oti yparxoun tosa diaforetika pramata.

Twra de kserw apo pou na arxisw......Tha prospathisw me vasi ta xaraktiristika na t' aksiologisw prwta.

Eyxaristw kai pali

• Members
Δημοσ.

Ζητώ συγνώμη από πριν αν η ερώτησή μου είναι άσχετη με το θέμα, αλλά μετά από αρκετή αναζήτηση νομίζω πως αυτό ήταν το πιο σχετικό που μπόρεσα να βρω:

Αγόρασα δεύτερο σκληρό δίσκο (εσωτερικό) και θέλω να κάνω το εξής: κάποιους φακέλους να τους γράφω ταυτόχρονα και στους δύο δίσκους. Δηλαδή να έχω π.χ. στον C έναν folder1 και ό,τι αλλαγές κάνω εκεί να περνάνε αυτόματα και σε έναν αντίστοιχο folder1 στον D.

Δεν θέλω να το κάνω αυτό σε ολόκληρο τον σκληρό, αλλά μόνο σε συγκεκριμένους φακέλους.

Τα προγράμματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω πιστεύετε ότι θα με καλύψουν; Κυρίως με ενδιαφέρει μια αξιόπιστη λύση και ας χάνει λίγο σε ταχύτητα.

Δημοσ.

An kai den prolava akomi na dokimasw ta progrs. pou proteinoun ta paidia sti praksi , pistevw oti tha se kalypsoun. Malista kapoia apo ayta pithanon na exoun kai ti dynatotita ayto na ginetai apeytheias molis allazeis ta periexomena ston ena fakelo xwris na xreiazetai na trekseis esy to fakelo i otidipote allo. Yparxei an den kanw lathos kai pali kai epilogi kai gia ekswterikous diskous stous opoious metaferei kateytheian tis allages me to pou ton sindeeis.

• Members
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Βασικά αυτό θα ήθελα - να το ρυθμίσω μια φορά και να μην το ξαναπειράξω και όταν αλλάζω / επεξεργάζομαι με οποιονδήποτε τρόπο τον έναν φάκελο να ενημερώνεται εντελώς αυτόματα και ο άλλος. Από ότι βλέπω αρκετά από αυτά τα προγράμματα είναι και δωρεάν, ευτυχώς.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Βασικά αυτό θα ήθελα - να το ρυθμίσω μια φορά και να μην το ξαναπειράξω και όταν αλλάζω / επεξεργάζομαι με οποιονδήποτε τρόπο τον έναν φάκελο να ενημερώνεται εντελώς αυτόματα και ο άλλος. Από ότι βλέπω αρκετά από αυτά τα προγράμματα είναι και δωρεάν, ευτυχώς.

Γιά αυτό που θέλεις να πετύχεις χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα real-time backup. Από όσα έχω δοκιμάσει καλύτερο είναι το backup on demand. Το βάζεις, το ρυθμίζεις, το ξεχνάς και εχεις επιλογή να σου κρατάει και εκδόσεις αρχείων και να επαναφέρεις όποια θέλεις σε περίπτωση λάθους.

Δημοσ.

Για gsarig:

Ξέρω ένα δωρεάν που κάνει real-time sync: DSynchronize (είναι και από πατριώτη μας). Του λες να συγχρονίζει (μονόδρομα ή αμφίδρομα) σε πραγματικό χρόνο (βασικά τσεκάρει κάθε τόσο τους φακέλους) ή του ορίζεις κάθε πόσο θες. Είναι πολύ εύχρηστο. Οδηγίες έχει μέσα στο .zip στα αγγλικά.

http://dimio.altervista.org/eng/

Έπειτα, μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου με τον Task Scheduler συν:

α. ένα αρχείο batch με Mirror ή Robocopy ή

β. κάποιο πρόγραμμα με GUI

Επίσης, αν είσαι συνέχεια on-line και εφόσον έχεις έστω και λίγο περισσευούμενο upstream και όχι πελώρια αρχεία, ρίξε μια ματιά στο Mozy (για συμπληρωματική λύση περισσότερο, όχι για εναλλακτική).

http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=164626

http://mozy.com/

To Mozy, πέρα από τα άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, έχει δύο πολύ ενδιαφέροντα:

α. Αντιγράφει και ανοιχτά/κλειδωμένα αρχεία (μόνο σε NTFS)

β. Κάνει versioning

• Members
Δημοσ.

Eusebius, ευχαριστώ!

Δοκίμασα το syncback και νομίζω πως είναι αρκετά καλό. Θα κατεβάσω βέβαια και το DSynchronize για να το δοκιμάσω, μιας και οι προτάσεις σου γενικά είναι εγγύηση :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...