moofaah Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Geia sas, zito prokatavolika signomi gia ta greeklish alla gia kapoio parakseno logo otan grafo ellinika, patontas ena koumpi emfanizei dyo fores (!) ton ekastote xaraktira (???). Mou edosan dyo Apple PowerMac G4. To proto trexei sta 400Mhz me 64Mb (fantazomai ensomatomeni) SDRAM + 384Mb (3x128) SDRAM pou profanos einai extra (douleuei kai xoris aftes). To sygkekrimeno douleuei (MacOS 9.1 se ena 15Gb disko). To deytero trexei sta 733Mhz me 256Mb SDRAM (oi alles theseis einai adies) to opoio de douleuei (den anoigei kan). Den exei disko kai mallon exei xalasei i motherboard giati: loipon, proton elenksa to trofodotiko (sindeontas to prasino kai mavro kalodio) kai douleuei. Den ftaiei to koumpi on/off giati ebgala ti motherboard (megali manoura) kai ti sindesa me to koumpi tou protou koutiou pou sigoura douleuei (me tin trofodosia tou deuterou omos giati parepiptontos einai diaforetiki - 20 kalodia to proto, 22 to deytero) kai pali den anoikse. Metefera kai ton disko tou protou (afou ta ksanasindesa ola) se auton kai pali den egine tipota. Exete kapoia alli idea? Ti allo mporei na ftaiei? Mporo na adikatastiso to motherboard mono? Aksizei? Episis dokimasa na valo ton epeksergasti tou deyterou ston proto alla de xorouse giati empodize enas piknotis. Vasika ginete kati tetoio? Ta dyo motherboard itan teleios diaforetika opos eida. Isos oi erotiseis kai oi perigrafes na fainonati asteies alla itan i proti epafi mou me mac opote den exo idea peri tis nootropias tous. Sto site tis apple den iparxoun kan pia afta ta modela opote de mporesa na bro kai alla specs opos poso extra mnimi mporo na balo. Ti ginete me tin extra mnimi pou vazo ego? Prepei na kano kapoies rithmiseis? eida pos iparxei kapoia epilogi alla den ebgala akri. Pos formaro enan kainourgio disko sto file system ton Mac? Xrisimopoiountai oi idioi diskoi me ton pc? Diavasa to post gia to format kai tha ithela na dokimaso me kapoia ekdosi MacOS X. Edo pou vriskomai perno sindesi sto internet meso pc pou exei windows. Mporo na mpo sto diktyo me to mac oste na exei prosvasi? Episis stin xrisi tou leitourgikou xathika teleios. Pos kano as poume uninstall? Pos empanizete ksana ena parathiro to opoio kleinei (ksero omos pos de kleinei alla elaxistopoiite)? Ki eno to shutdown einai ameso to startup kanei para poli - prosexa oti fortonei kapoio modded theme kai ikonidia, afto ftaiei?. kserete kapoio tutorial gia metavasi ? Eyxaristo! Mporo na tavikso merikes foto to esoteriko an xreiazetai... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Αν θέλεις την ταπεινή μου γνώμη μην ασχοληθείς με Mac OS 9 (classic). Τα μηχανήματα είναι πολύ παλιά για να βάλεις OS X (το παίρνουν αλλά δεν θα είναι το ίδιο). Οπότε η προσπαθείς να βάλεις OSx86 σε ένα απλό pc ή αγοράζεις ένα Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moofaah Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 De me endiaferei na balo MacOS se pc, poso mallon na doso lefta gia kainourgion Mac (vasika den exo). Apla ithela na dokimaso dyo mixanimata gia ta opoia den edosa tipota. Einai diaforetiko... Anyway, eyxaristo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gerontas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Ο Snollygoster υποδεικνύει το δρόμο της λογικής. Αλλά ο νέος φίλος μας, αν έχω καταλάβει καλά, έχει ένα μικρόβιο που κουβαλάω εδώ και χρόνια, έστω κι αν πλησιάζοντας τα πρώτα ..ήντα δεν κάνει συχνά την εμφάνισή του: Να το φτιάξει, έτσι για το κέφι του, αδιαφορώντας για την πρακτική χρησιμότητα, όπως προσπαθούμε ν' αναστήσουμε ένα παλιό λαμπάτο κι ας μην εκτοπίσει ποτέ τον Harman Kardon στο στερεοφωνικό μας. Για το χαλασμένο, δεν ξέρω και δεν νομίζω ν' αξίζει τον κόπο. Μπορεί να φταίει η mobo, το logic board, οι μνήμες, η vga κι εγώ δεν ξέρω τί αλλο. Εύχομαι κάποιος φίλος να ενημερώσει για κάποιο service, που θα έκανε διάγνωση έναντι λογικής αμοιβής, πάντως δεν θάμπλεκα με την Rainbow. Αν εντοπισθεί το πρόβλημα, αφού όπως φαίνεται πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να δεις στο ebay για το ανταλλακτικό που χρειάζεται και ν' αποφασίσεις άν σε συμφέρει η όλη διαδικασία. Να μή σ' απογοητεύσω, αλλά μάλλον χαμένη υπόθεση μου φαίνεται Το άλλο, σίγουρα αξίζει να το παλέψεις. Ναι οι δίσκοι και οι μνήμες δεν διαφέρουν από των κοινών PC, σε πρώτη φάση πάντως δεν χρειάζεται ν' αλλάξεις τίποτε από τα δύο. Ναι, μπορείς να μπείς στο Internet από το το δίκτυό σου, αρκεί φυσικά να δουλεύει η κάρτα Πολύ εύκολα άν έχεις Ethernet Router, λίγο βαβούρα άν το PC μπαίνει με κάποιο π.χ. USB Modem, αλλά γίνεται. Για format, boot-άρεις από το CD εγκατάστασης κρατώντας πατημένο το "C" και πας στη διαμόρφωση δίσκου. Προσωπικά θα σου πρότεινα δυό partitions, μία γύρω στα 3GB για το OS9, το υπόλοιπο για OSX. Για το OS9, καλό θα ήταν να παρεις ένα backup τον φάκελο Applications. Μια αντιγραφή στον αντίστοιχο φάκελο του "φρέσκου" λειτουργικού και πιθανότατα θα παίξουν χωρίς πρόβλημα. Κάνε και μια αναβάθμιση στο 9.2.2 (δωρεάν από το site της Apple) και είσαι έτοιμος. Τα ελληνικά μόνο είναι ζόρι, αν φτάσεις εκεί θα βρούμε λύση. Για το OSX, ακόμη κι άν το μηχάνημα σηκώνει Tiger (δες εδώ), δεν θα το πρότεινα. Αντίθετα, το Panther στον G4 με 64+3*128 μνήμη, πιστεύω ότι θα πηγαίνει αξιοπρεπέστατα. Οχι για να κοντράρεις σε επιδόσεις κάποιον Core Duo, αλλά πάντως αξιοπρεπέστερα από κάποια P-III/500 με 256 RAM, που γράφουν κάποιοι ότι "του έβαλα XP και πάει σφαίρα". Πολλά για τα μηχανήματα αυτής της ηλικίας μπορείς να βρείς στο Low End Mac. Καλή Τύχη και μακάρι το θέμα που ξεκίνησες να γνωρίσει τη δημοτικότητα του αντίστοιχου για τα PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moofaah Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 (χα, εφτιαξα και τα ελληνικα 8) ) ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις! κι εγώ είμαι της άποψης του να μην πάει χαμένο. άλλωστε έχω "αναστήσει" διαφορα pc, μερικα και 486. το γλυκο ηχο του λαμπατου κανενα digital στερεοφονικο δε θα τον βγαλει και ας ειναι 132.1. χεχε. δυστυχώς θα πρεπει να φυγω για τη σχολη μου καποια απο αυτες τις μερες οποτε μαλλον το ολο project θα καθυστερησει γιατι ειναι λιγο δυσκολο να τον παρω μαζι σε αυτη τη φαση. επισης με δυσκολια βρηκα καποια "πηγη" για το tiger στο net, για το panther που ειναι πιο παλιο δεν υπαρχει καμια περιπτωση. ασε που απ' οτι διαβαζα θα υπαρξει προβλημα αν καψω τα .dmg αρχεια απο pc (οπου και τα κατεβαζω). δυστυχως το Mac δεν εχει dvd-r (μονο διαβαζει...) οποτε δεν μπορω να χρησιμοποιήσω το (μου φαινεται ενσωματωμενο) disk utility και να τα μετατρεψω εκει σε .iso και μετα να τα καψω απ'το pc (που απ'οτι διαβασα θα δουλευε). Το προγραμμα dmg2iso θα κανει τη δουλεια? Το alcohol ή το nero μπορουν να το κανουν κατευθειαν; βασικα, μπορω να βάλω ένα οποιοδηποτε dvd-rw στο mac και να το αναγνωρισει/δουλεψει; το προγραμμα macdrive ειναι απλώς για file sharing μεταξυ windows και MacOS, ετσι; βεβαια ολα αυτα θα λυθουν αν καταφερω να τον βαλω στο δικτυο... στο δικτυο εδω, τα pc συνδεονται σε ενα hub και μοιραζονται τη σύνδεση ενός pc που έχει το modem οποτε και τη συνδεση. μπορει να μπει ο mac στο hub; θα δουλεψει αυτόματα οπως με τα windows; αλλιως που γινονται οι ρυθμισεις; σε αυτο το ζητημα πραγματικα χαθηκα σε οσα site εψαχνα. δεν ειχα σκοπο να αλλαξω κατι. απλα εχω μερικες παλιες SD οπως και σκληρους οποτε ελεγα να checkαρω αν ειναι καλυτερες. καρτα γραφικων μπορω να βαλω οποιαδηποτε agp; υπαρχουν drivers; sorry αν ρωταω πολλα. ειναι που δεν εχω ιδεα απο mac. κριμα παντως για τον 733 γιατι απ'οσα λες (ο 400 ειναι αντιστοιχος PIII) θα ηταν πολυ καλος. θα το παλεψω παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gerontas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Oμολογώ, ότι δεν έχω γράψει Apple Image σε Win. Πάντως το OS9.2.2 είδε εύκολα ένα USB CD-RW (σε εξωτερικό κουτί) κι έγραψε ένα dmg με το ενσωματωμένο Disk Burner. Eλπίζω να κάνει το ίδιο και το 9.1. N' αντικαταστήσεις το υφιστάμενο DVD, δεν θα το πρότεινα: Πιθανότατα θα το δεί, αλλά δεν θάχει το boot-rom της Apple, οπότε θ' αναγκάζεσαι να βάζεις το ένα για να γράφεις και το άλλο για να boot-άρεις. Για το δίκτυο: Δες κατ' αρχήν από το Apple System Profiler, άν βλέπει την ethernet. Aν ναι, δοκίμασε >Apple -> Control Panels -> TCP/IP Connect via: [b]Ethernet[/b] Configure: [b]Manually[/b] IP Addr, Subnet Mask: Oτι θάβαζες σ' ένα PC. Router Addr: Oτι θάβαζες σ' ένα PC [b]Default Gateway[/b] Name Server Addr: Oτι θάβαζες σ' ένα PC [b]DNS Server[/b] Eννοείται ότι άν τα PC του δικτύου παίρνουν ip μέσω DHCP, αντικαθιστάς το Configure Manually με Configure Using DHCP Server και ξεχνάς τα υπόλοιπα. Aν όλα (ή κάποια από) αυτά είναι απενεργοποιημένα, δοκίμασε ξανα από το Apple -> Control Panels και άνοιξε τον Extensions Manager. Θα πρέπει νάχει ενεργοποιημένο (selected set) κάτι σαν My Settings. Mια λύση είναι να το κάνεις Duplicate Set σε π.χ. MyTest Set να ενεργοποιήσεις αυτό το τελευταίο και ν' αρχίσεις να προσθέτεις, ότι φαντάζεσαι πως λείπει από Control Panels και Extensions (π.χ TCP/IP, Network Assistant, Network Startup, Disk Burn Extension κλπ.) Πιό εύκολο, όμως, μου φαίνεται να ενεργοποιήσεις στο Selected Set κάποιο "MacOS 9.x all" (που πρέπει να υπάρχει και) που φορτώνει τα πάντα. Aν δεν "σκάσει" το σύστημα, αποκλείεται να σου λείψει κάτι. Ως προς τα υπόλοιπα: Δύσκολα θα βρεις ασυμβατότητα σε δίσκο (θες όμως bootable CD λειτουργικού για να τον φορμάρεις), για τις μνήμες τσέκαρε λίγο τις συμβατότητες (οι σχετικοί οδηγοί της crucial ή της kingston θα σου δώσουν μια καλή ιδέα τί παίζει), με ξαφνιάζει η δυσκολία να βρεθεί το panther και τέλος δεν επιχείρησα ποτέ ν' αλλάξω κάρτα γραφικών σε mac. Καλή Τύχη και πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moofaah Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Χμμμ... Ok. Καπως καλυτερα. Θα το δοκιμασω asap. Με τις μνημες βρήκα μια άκρη. Οι περισσοτερες που ειχα δεν εκαναν ή ειχαν καεί αλλα καταφερα να βαλω τελικα 512Mb. Και παλι ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.