tolis_01 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Επειδή αρχίσατε και λέτε για ταινίες που βγηκαν χθες στο σινεμά, φυσικά θα στις νοικιάσει αντιγραφές (που να τις βρει αυθεντικές άλλωστε?) και 2,5Ε και 3Ε. Δεν το θεωρώ όμως πρόβλημα αυτό. Αυτό που θίγουμε σαν πρόβλημα είναι όταν σου νοικίαζει την ταινία που επίσημα έχει κυκλοφορήσει σε DVD, σε αντιγραφή. Και όπως είπα και παραπάνω, προσωπικά, δεν με ενοχλεί η normal κόποια (DVD shrink -> Nero), αλλά π.χ. το ότι νοικιασα πριν 2 βδομάδες το Da Vinci code (που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό) και μου έδωσε μια κόπια που δεν βλέπονταν με τίποτα (τραβιγμένο από σινεμά -ίσα που δεν ακούγονταν οι ψίθυροι των θεατών-). Δηλαδή μου νοικιάζει την κόποια που πριν κάποιους μήνες την νοικιαζε "κάτω από το ράφι" στους καλους πελάτες. Ας έκανε τουλάχιστον τον κόπο, αφου κυκλοφόρισε το αυθεντικό DVD, να φτάξει νέες κόποιες από αυτό (το ένα, γιατί τα μικρά βίντεο κλάμπ πάντα ένα αυθεντικό έχουνε και τα άλλα είναι κόπιες).
blackstar Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 eytixos h mones tainies poy exw parei kai htan antigrafes htan apo gnisies vinteokassetes, poy pleon einai ligo diskolo na bre8oyn (idika se VHS, merika eytixos ta exw bri se dvd), an tyxene na mou dosi tpt antegrameno, eyxaristos(ala na htan doeran), alios katagkelia sthn etairia, btw, 8ymame kapote ta seven efrnan dvd region 1 pros enoikiasi, kai meta apo ligo kairo ta mazepsan ola , krima eixe plaka na blepeis thn tainia prin bgh sto cinema .
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Εγω οσες φορες εχω παρει απο Video Blue δεν παρατηρησα κατι τετοιο.... :cry:
SGP Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δεν έχω προσωπικά παρατηρήσει κάτι τέτοιο... Σε video blue που είμαι τακτικός πελάτης εδώ και καμιά 10αριά χρόνια σχεδόν. Εμένα μου τη δίνουν οι εταιρίες διανομής στην Ελλάδα που κάνουν ελληνικά τα dvd, κόβωντας έξτρας και μειώνοντας για κάποιο λόγω τη ποιότητα...
Eusebius Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Εμένα μου τη δίνουν οι εταιρίες διανομής στην Ελλάδα που κάνουν ελληνικά τα dvd, κόβωντας έξτρας και μειώνοντας για κάποιο λόγω τη ποιότητα... Χε! Χίλιες φορές 700άρι Xvid/DivX παρά κάτι κόπιες των ελληνικών εταιριών διανομής! Εδώ ο φίλος μας στο ADSLgr.com επινόησε και καινούργιο όρο: Η σπετζοποίηση των ελληνικών DVD
theoritikos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Βλέπω πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο της επαρχίας, αλλά και στην Αθήνα. Εγω σε οσα dvd clubs νοικιάζω ταινίες, δεν μου δώσαν ποτέ κόπια ή ταινία σε screener. Πιθανότατα αυτό θα είναι τακτική περιθωριακών dvd clubs, αλλά λέτε πως το κάνουν και μεγάλα clubs... Δεν σκεφτίκατε όμως, πως οι κόπιες που δίνουν, μπορεί να είναι backup απο τα γνήσια, για να αποφήγουν τα χαλασμένα δισκάκια (ειδικά στις νέες ταινίες)
PATRINOS06 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 . Πιθανότατα αυτό θα είναι τακτική περιθωριακών dvd clubs, αλλά λέτε πως το κάνουν και μεγάλα clubs... στην πατρα μιλαω για βιντεοκλαμπ με 20χρονη πορεια κεντρο πατρα.... Δεν σκεφτίκατε όμως, πως οι κόπιες που δίνουν, μπορεί να είναι backup απο τα γνήσια, για να αποφήγουν τα χαλασμένα δισκάκια (ειδικά στις νέες ταινίες) το σκεφτηκαμε αλλα υπαρχουν και τα double-layer....και οι κυριοι αυτοι μαλλον δεν το ξερουν
blackstar Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 eipame na sou dosi mia binteokasseta pou 8a einai copy, ok, ala kainoyrgio pragma se dvd-/+r, se kamia periptosi(pos malista screener, arxes 90 kanan tetoies m@l@kies), toylaxiston sta seven poy eimai gramenos, den mou dosan pote antigrafis , ektos apo 1-2 binteokasetes, ala den me poli endiaferi, giath to vhs den exei polikanalo hxo, oyte kali poiotita eikonas, kai h tainies htan para poli palies, opote gia 1,5 euro thn bdomada den a3izi na sxoli8is(sthn teliki an exeis xrono psaxnis na to bris se xvid).
tolis_01 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει και σε μεγάλα βιντεο κλαμπ (λιγότερο συχνά όμως), αλλά όχι σε βιντεο κλάμπ με "όνομα", όπως πχ. blue, seven κτλ.
2arkoudi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Εμενα ποτε παντως δεν μου εκατσε πειρατικο DVD και παιρνω πολλα...
Parasight Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει και σε μεγάλα βιντεο κλαμπ (λιγότερο συχνά όμως), αλλά όχι σε βιντεο κλάμπ με "όνομα", όπως πχ. blue, seven κτλ. Ακριβώς αυτό, οι αλυσίδες παίρνουν στα σοβαρά τη φήμη και την πελατεία τους, άλλωστε έχουν τις "άκρες" που χρειάζεται για να βρίσκουν όσα original αντίγραφα θέλουν, ακριβώς επειδή είναι αλυσίδες. Κι εγώ έχω Video Blue στη γειτονιά μου και ποτέ δε μου έτυχε αντιγραμμένο DVD.
Freddie Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Σε DVD club της γειτονιάς πάντως το φιλαράκι είχε όλα τα έργα κανονικά και είχε και ένα CD Carry Case 240 με τα τελευταία έργα κοπιαρισμένα για regular clients. Φυσικά σου έλεγε ότι η ποιότητα δεν είναι ότι καλύτερο οπότε επιλογή σου αν θες να πάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.