Stergioszx Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Θέλω να φτιάξω ένα μικρό ασύρματο δίκτυο για το σπίτι, οπότε θέλω μια εμβέλεια γύρω στα 30 μέτρα το πολύ. Έχω ένα alcatel speedtouch 530i στο desktop και θέλω να συνδέσω ασύρματα με αυτό ένα laptop compaq presario 900. Θέλω αν γίνεται: 1)να μοιράζονται οι δυο υπολογιστές αρχεία 2)να υπάρχει ικανή ταχύτητα γιατί το laptop μπορεί να εξυπηρετεί και καθήκοντα...μουσικής, οπότε θα πρέπει να γίνεται streaming αρχείων ήχου από το desktop. 3)να μπορώ να κλείνω το ασύρματο δίκτυο υπο τον φόβο της ακτινοβολίας, αφού ούτως ή άλλως θα μου χρειάζεται για πολύ λίγο κάθε ημέρα. Ερωτώ: 4)μπορώ να χρησιμοποιήσω το alcatel που έχω και να πάρω ένα απλό ασύρματο router το οποίο θα κλείνω όταν δε χρειάζομαι ή θα πρέπει να πάρω οπωσδήποτε modem-router? 5)στο laptop το οποίο δεν έχει wifi θέλω να βάλω καρτούλα στο mini-pci slot που έχει, γιατί την PCMCIA τη χρειάζομαι. Πως μπορώ να βρω ποια θα είναι συμβατή με αυτό??? 6)Στις προσφορές του conn-x υπάρχει κάποιο ασύρματο router το οποίο να είναι άξιο λόγου ή θα πρέπει να δω κάποιο άλλο? Το ρωτάω αυτό γιατί ούτως ή άλλως δε σκοπεύω να αλλάξω παροχέα και λήγει και η 6μηνη προσφορά που είχα πάρει τον Ιούλιο. Κλείνοντας και ευχαριστώντας σας που διαβάσατε μέχρι εδώ, μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα? Καλή χρονιά σε όλους και υγεία πάνω απ'όλα!
-NetHawk- Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Χρονια πολλα φιλε μου. Επιγραμματικα: 2)εξαρταται απο την αποσταση,τα εμποδια την ποιοτητα του σηματος δηλαδη.Εαν η ποιοτητα του σηματος σου ειναι καλη εως αριστη τοτε δεν θα εχεις προβλημα ακομη και σε streaming.Εαν ομως ειναι καλη προς το μετρια τοτε ναι μεν δεν θα εχεις ιδιαιτερα προβληματα στο να περιηγεισαι στο διαδικτυο αλλα σιγουρα θα εχεις προβληματα στις αλλες εφαρμογες για τις οποιες προοριζεται το δικτυο.[Το μετρια - καλη - αριστη το αναφερω με βαση την ενδειξη για την ποιοτητα του σηματος,η οποια δινεται απο τα ιδια τα xp] 3)Κινδυνος ακτινοβολιας δεν υπαρχει πιστεψε με.Στα ghz που εκπεμπουν δεν υπαρχει φοβος συν το γεγονος οτι δεν προκειται δα και για καμια ιονιζουσα ακτινοβολια. 4)με καθε επιφυλαξη σου λεω οτι μπορει να συνδεθει ενα επιπλεον ρουτερ(ασυρματο) στο ηδη υπαρχον. 6)αξιολογο ασυρματο ρουτερ εγω θα προτεινα το Linksys αυτο που δινεται(ή δινοταν?) προσφορα στα πακετα της forthnet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.