parsifal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 ...antonl: δεν εισαι ενημερωμενος... Την 7600GT την αντιμετοπίζει η ATI 1650ΧΤ η οποία κυκλοφόρισε πριν δύο βδομάδες στα ελληνικά μαγαζιά. Της οποίας η τιμή είναι αρκετά μεγαλύτερη από 7600GT ή κάνω/εις λάθος...?
antonl Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Επισης να τονισω οτι αυτη τη στιγμη μιλάμε για ενα υποσυνολο καρτων.. Για τα κορυφαια μοντελα μονο δηλαδη... antonl: δεν εισαι ενημερωμενος... Την 7600GT την αντιμετοπίζει η ATI 1650ΧΤ η οποία κυκλοφόρισε πριν δύο βδομάδες στα ελληνικά μαγαζιά. Νομίζω ότι ο parsifal με κάλυψε. Επίσης, εδώ και τόσους μήνες που κυκλοφορεί η 7600gt εννοείς ότι η ati δεν είχε κάποια κάρτα σε αυτή την κατηγορία;
Voodooman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Αντιγράφω από το άρθρο του anandtech http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2895&p=7 "Hopefully we will see some improvements in performance for Vegas on NVIDIA's hardware soon, because as it stands, the game clearly favors ATI parts, with the obvious exception of the 8800. That is a trend we've seen more of over time, however: G70 series hardware does very well at DX8 graphics, but when more DX9 effects are enabled the pixel shaders on many NVIDIA chips don't seem to do as well as ATI's hardware" Έτσι την πάτησα και εγώ όταν αγόρασα την 7900GS. Ήθελα μία "φτηνή" κάρτα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το DX10 και όλοι έλεγαν ότι η ATi1900GT και η 7900GS είναι ισάξιες. Τελικά, όσο περνάει ο καιρός, η ανωτερότητα της ATi σε όλα τα Benchmarks γίνεται φανερή. Ας πρόσεχα...
iced Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Oxi δυστηχως, δεν υπηρχε κατι αντιχστοιχο απο την πλευρα της ατι....Αλλο 1650pro kai allo 7600gt. Η ατι δειχνει τρομερη ανωτεροτητα στο 1950pro που ειναι στην κατηγορια της 7900gs αλλα περναει 7900gt στο χαλαρο... Και ολα αυτα με 180Ε και μαλιστα υλοποιηση της MSI.
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Γενικότερα δεν νομίζω ότι υπάρχει τρομερή διαφορά. Δεν θα το επέτρεπε ούτε η μία, αλλά ούτε η άλλη εταιρία. Όσο για τα VGA Charts τα βλέπω όποτε δεν έχει καμιά καλή κωμωδία η τηλεόραση για να γελάω λίγο. Ότι ναʼ ναι δείχνουν… Δείχνουν κάποιες φορές την 8800GTX να είναι κάτω από την 8800GTS. Θα μου πει κάποιος ότι είναι σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Οπότε θα κάνω κάτι άλλο… Θα αγοράσω καμιά 10αριά κάρτες, από τις πιο φθηνές έως τις πιο κορυφαίες για να είμαι μέσα. Τέλος πάντων πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο. Τώρα είναι το 8800GTX, σε ένα μήνα θα είναι το R600 (αν είναι περίπου στην ίδια τιμή με το 8800GTX – Αν έχει πολλά παραπάνω Euro, πάει αλλού). Μετά το R600 θα βγάλει άλλο η nVIDIA, άλλο μετά η ATI και εμείς εδώ είμαστε για να τα σκάμε και να τα συζητάμε. Και μια και το είπε ο φίλος Voodooman αυτό που του συνέβει… Τι έχετε να πείτε εσείς όλοι οι λάτρεις της nVIDIA? Νομίζω ότι κάρτες είχαν περίπου τα ίδια λεφτά, αλλά η ATI υπερτερούσε… Γιατί???
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Είμαι χρόνια τώρα FUN nVIDIA. Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παίδες τι συμβαίνει με την ATI. Πάντα οι ίδιες κάρτες στην ίδια κατήγορία είναι καλύτερες αυτές της ATi!!! Και όχι μόνο στην ίδια κατηγορία, αλλά και ποιο φθηνές να είναι η ATI, παλι καλύτερες είναι. Εγώ έχω το 7900GT και μου ρίχνει στα αυτία το x1900 XTX στα 512MB. To τελευταίο είναι αρκετά πιο φθηνό. Που βρήκες φθηνότερη X1900XTX με 512ΜΒ φθηνότερη από 7900GT/256MB; Aνάλογα από που θα αγοράσεις και το μοντέλο η διαφορά τους κυμαίνεται από 100 ? τουλάχιστον και μπορεί να φτάσει και τα 200 (αν ο χρήστης δεν κάνει σωστή έρευνα αγοράς). ΄Οπως τονίστηκε ήδη ο άμεσος ανταγωνισμός της Χ1900XTX είναι η 7900GTX, η οποία είναι και κάτα 150ΜΗz χρονισμένη υψηλότερα από την δική σου και αρκετά ακριβότερη. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο οικογενειών καρτών δεν βρίσκεται τόσο στην ταχύτητα αλλά στην ποιότητα απεικόνισης. Αλλά και στα ίδια λεφτά να ήταν και 20 Euro παραπάνω να είχε δεν δικαιολογήται! Τι παίζει τελικά με την nVIDIA??? Τι είναι αυτό το κρυφό καλό που έχουν και το πληρώνουμε χρυσό? Θέλω να πάρω το 8800GTX και πάλι έχω ενδασμούς για τους παραπάνω λόγους! ΤΟ R600 θα είναι πιο φθηνό και θα την σκίζει την 8800GTX ακόμα μια φορά. Βέβαια εγώ είμαι και εγωιστής! Είναι μην τα πάρα στο κρανίο και βάλω πάνω καμιά Vodoo5!!!! Αφού όσο πιο φθηνά τόσο το καλύτερο σε απόδωση!!!! ΄Οποιος σου εγγυήθηκε ότι το R600 θα είναι φθηνότερο τον ερχόμενο Μάρτιο & θα έχει μέσο όρο παραπάνω από 25% μέσο όρο διαφορά στις επιδόσεις, κάνε υπομονή και στείλτου λουλούδια από μένα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου. Η 8800 ξεκίνησε να πωλείται στα 650-680? περίπου αρχές Νοεμβρίου. Σήμερα με λίγο ψάξιμο θα την βρεις και στα 525 ? (δικό σου ήταν το link στην άλλη ενότητα για την Albatron). Σε 2-3 μήνες από τώρα το βλέπω μάλλον απίθανο να μπορέσει η ΑΤΙ να σου πουλήσει μια κάρτα με 25% παραπάνω μνήμη και κάτα 33% πλατύτερο δίαυλο κάτω από τα 600 ευρώπουλα αρχική τιμή. Kαι ναι αλλοίμονό τους αν δεν είναι γρηγορότερη αφού θα έχει αρχική υψηλότερη τιμή από ότι τότε η 8800 και θα κυκλοφορήσει και 4 μήνες αργότερα. Αφού έχεις τόσες αμφιβολίες το λογικότερο θα ήταν να περιμένεις ως την άνοιξη και μετά να αποφασίσεις.
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Συμφωνώ με όλα αυτά που λες Ailuros, αλλά πως είσαι σίγουρος ότι το R600 θα είναι πιο ακριβό και το πολύ 25% πιο γρήγορο από το 8800GTX? Μήπως ξέρεις κάποιο LInk το οποίο μπορεί να φωτίσει και εμάς? Δεν νομίζω να περιμένω πάντως για τον μόνο λόγο ότι θέλω να κάνω SLI και με 8800GTX κάποια στιγμη. Και με τον κοινό νου, όταν βγει το R600, θα πέσει όσο να'ναι το 8800GTX, οπότε θα τσιμπήσω και ένα δεύτερο...
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Αντιγράφω από το άρθρο του anandtechhttp://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2895&p=7 "Hopefully we will see some improvements in performance for Vegas on NVIDIA's hardware soon, because as it stands, the game clearly favors ATI parts, with the obvious exception of the 8800. That is a trend we've seen more of over time, however: G70 series hardware does very well at DX8 graphics, but when more DX9 effects are enabled the pixel shaders on many NVIDIA chips don't seem to do as well as ATI's hardware" Έτσι την πάτησα και εγώ όταν αγόρασα την 7900GS. Ήθελα μία "φτηνή" κάρτα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το DX10 και όλοι έλεγαν ότι η ATi1900GT και η 7900GS είναι ισάξιες. Τελικά, όσο περνάει ο καιρός, η ανωτερότητα της ATi σε όλα τα Benchmarks γίνεται φανερή. Ας πρόσεχα... Δεν βλέπω καμιά Χ1900GT σε καμιά από τις μετρήσεις αυτές. Βλέποντας ότι μια 7900GTX έχει μια διαφορά της τάξης του 10% από μια X1950XTX, άντε η διαφορά μιας X1900GT σε σχέση με την 7900GS να είναι στα ίδια περίπου επίπεδα. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια που θα βασίζονται στην μηχανή UE3 χρειάζονται μάλλον κάτι σε G80/R600 για να παίζονται άνετα, και αυτό μόνο και μόνο επειδή πολλοί ακατάπαυστα επιμένετε ότι για κάρτα D3D10 χρειάζονται και D3D10 παιχνίδια/εφαρμογές. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η μηχανή UE3 όπως και αυτή του Crysis είναι καθαρόαιμες D3D9.0 και όταν βγουν τα πραγματικά D3D10 παιχνίδια η κάθε G80/R600 θα είναι τόσο γρήγορες όσο οι ενσωματωμένες μονάδες του μακρυνότερου μέλλοντος.
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Συμφωνώ με όλα αυτά που λες Ailuros, αλλά πως είσαι σίγουρος ότι το R600 θα είναι πιο ακριβό και το πολύ 25% πιο γρήγορο από το 8800GTX? Μήπως ξέρεις κάποιο LInk το οποίο μπορεί να φωτίσει και εμάς? Δεν νομίζω να περιμένω πάντως για τον μόνο λόγο ότι θέλω να κάνω SLI και με 8800GTX κάποια στιγμη. Και με τον κοινό νου, όταν βγει το R600, θα πέσει όσο να'ναι το 8800GTX, οπότε θα τσιμπήσω και ένα δεύτερο... R600: 1024MB GDDR4 512bit external memory bus G80: 768MB GDDR3 384bit external memory bus Link φυσικά δεν υπάρχει γιατί οι R600 είναι ακυκλοφόρητες και είναι ακόμα κάτω από NDA η όλη ιστορία. Τα 25% μέσος όρος διαφορά δεν είναι και λίγα και ναι είμαι είτε αισιόδοξος είτε γενναιόδωρος όπως θέλεις παρ΄το. Μια σελίδα αμφίβολης εμπιστοσύνης έδειξε μια υποτιθέμενη διαφορά της τάξης των 18% μέσο όρο με ένα υποτιθέμενο R600 του οποίου ούτε τις προδιαγραφές δεν πέτυχε σωστά. Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω σε πάρα πολλές λεπτομέρειες αλλά αν και η προδιαγραφές με την πρώτη ματιά φαίνονται εντυπωσιακές στην R600 μην μου περιμένετε τέρατα και θαύματα. Λογικό και αναμενόμενο είναι να είναι γρηγορότερη, αλλά κρατήστε τις προσδοκίες σε λογικά επίπεδα.
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Ailuros, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να μιλάς πιο απλά ώστε να καταλαβαίνουν όλοι. Είμαι σίγουρος ότι ούτε οι μισοί δεν κατάλαβαν αυτά που είπες στον Voodoo. H X1950pro = 1900GT (Με μια μικρή διαφορά στη μνήμη - το Χ1950 αντικατέστησε το 1900GT) Δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση ότι το 1900GT έχει μικρή διαφορά με το 7900GS, εδώ το 1650ΧΤ περνάει την 7900GS που είναι και μικρότερη κατηγορία από το 1900GT. parsifal αυτό το λέω και πιο πολύ για σένα... Και'γω Fun της nVIDIA είμαι, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει. Γενικά δεν ξέρω οι ATI μου φένονται κάπως δεν ξέρω γιατι... Ίσως και από το όνομα!
simply_the_best Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Έχει συζητηθεί πολλές φορές ρε παιδιά αυτό το θέμα, μη το συνεχίζεται.. Όλα στο βωμό του κέρδους και της διαφήμισης γίνονται με θύματα εμάς τους καταναλωτές.. Διαλέγουμε το προιόν με τον καλύτερο δείκτη τιμής και απόδοσης + αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας! Μη γενικευόμαστε.. Nvidia-Ati, Amd-Intel κλπ έχουν το ολιγοπώλιο και κοινές στρατηγικές στον ανταγωνισμό, καθώς βγάζουν προιόντα άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους..
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Ailuros, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να μιλάς πιο απλά ώστε να καταλαβαίνουν όλοι. Είμαι σίγουρος ότι ούτε οι μισοί δεν κατάλαβαν αυτά που είπες στον Voodoo. Θέλει μετάφραση το D3D10; H X1950pro = 1900GT (Με μια μικρή διαφορά στη μνήμη - το Χ1950 αντικατέστησε το 1900GT)Δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση ότι το 1900GT έχει μικρή διαφορά με το 7900GS, εδώ το 1650ΧΤ περνάει την 7900GS που είναι και μικρότερη κατηγορία από το 1900GT. parsifal αυτό το λέω και πιο πολύ για σένα... Ωραία τότε στην περίπτωση του Rainbow Six Vegas η τωρινή διαφορά είναι στα 33%. Με εικόνα: ΄Οχι ότι τα 16 κάτι καρέ ή και 22 καρέ της Χ1950PRO θα μπορούσα να θεωρήσω ότι παίζονται σε αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν θα κολλήσω τώρα εκεί. ΄Οσο για την X1650XT εδώ είμαστε: Και μέχρι αύριο να τριχοτομούμε τέτοιες λεπτομέρειες δεν πρόκειται να αλλάξει η πραγματικότητα ότι αυτό το παιχνίδι θέλει αρκετά δυνατότερες κάρτες. Τι να το κάνω αν η μία μου βγάζει 16 και η άλλη 22 ή και 25 καρέ. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση χαμηλώνεις ρυθμίσεις για να μπορείς να το παίξεις. Και'γω Fun της nVIDIA είμαι, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει. Γενικά δεν ξέρω οι ATI μου φένονται κάπως δεν ξέρω γιατι... Ίσως και από το όνομα! Θα μου επιτρέψεις: Fun= διασκέδαση, Fan= θαυμαστής. Ο κάθε χρήστης παίρνει αυτό που νομίζει ότι τον καλύπτει καλύτερα, θαρρείς ότι μου κάνει καμιά διαφορά αν αγοράσει κάποιος από την μία ή την άλλη εταιρία; Αν τόσα χρόνια έπαιρνες αποκλειστικά και μόνο NVIDIA λόγω του ότι όπως λες είσαι θαυμαστής της εσύ έχασες γιατί απλά δεν αφιέρωσες τον ανάλογο χρόνο για έρευνα αγοράς να πάρεις το καλύτερο δυνατόν για το κάθε ευρώ και τις ανάγκες σου.
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Συγκεκριμένα Ailuros δεν κατάλαβα το UE3 και τα υπόλοιπα. OK, έμαθα όμως. Και μην ειρωνεύεσαι… Κάνουμε πολιτισμένη συζήτηση εδώ. Όχι δεν κατάλαβες δεν είμαι ούτε FUN ούτε FAN, είμαι fan = ανεμιστηράκι. Έλεος! Πάντα αλλάζεις θέμα και όχι τίποτα άλλο μας μπερδεύεις… Και μου επιτρέπεις να σου πω ότι μιλάς όχι για να βοηθήσεις, αλλά για να προβάλεις τις γνώσεις σου.
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Συγκεκριμένα Ailuros δεν κατάλαβα το UE3 και τα υπόλοιπα. OK, έμαθα όμως. Και μην ειρωνεύεσαι… Κάνουμε πολιτισμένη συζήτηση εδώ. Όχι δεν κατάλαβες δεν είμαι ούτε FUN ούτε FAN, είμαι fan = ανεμιστηράκι. Έλεος! Πάντα αλλάζεις θέμα και όχι τίποτα άλλο μας μπερδεύεις… Μια μικρή διορθωσούλα ήταν, κατάκαρδα το πήρες; Και μου επιτρέπεις να σου πω ότι μιλάς όχι για να βοηθήσεις, αλλά για να προβάλεις τις γνώσεις σου. Ανησυχίες που τις έχει ο κόσμος. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα και όσο είμαι μόνο μερικές γραμμές σε μια οθόνη για σένα άλλο τόσο είναι και τα δικά σου γραφόμενα. Αν θέλω πραγματικά να προβληθώ το κάνω εκεί που ξέρω ότι θα μου αποφέρει ουσιώδης κέρδος. Επιστροφή στο θέμα αν αυτό υφίσταται ακόμα.
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μια μικρή διορθωσούλα ήταν, κατάκαρδα το πήρες; Ανησυχίες που τις έχει ο κόσμος. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα και όσο είμαι μόνο μερικές γραμμές σε μια οθόνη για σένα άλλο τόσο είναι και τα δικά σου γραφόμενα. Αν θέλω πραγματικά να προβληθώ το κάνω εκεί που ξέρω ότι θα μου αποφέρει ουσιώδης κέρδος. Επιστροφή στο θέμα αν αυτό υφίσταται ακόμα. OK τότε συνεχίζουμε επί του θέματος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.