Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Είμαι χρόνια τώρα FUN nVIDIA. Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παίδες τι συμβαίνει με την ATI. Πάντα οι ίδιες κάρτες στην ίδια κατήγορία είναι καλύτερες αυτές της ATi!!! Και όχι μόνο στην ίδια κατηγορία, αλλά και ποιο φθηνές να είναι η ATI, παλι καλύτερες είναι. Εγώ έχω το 7900GT και μου ρίχνει στα αυτία το x1900 XTX στα 512MB. To τελευταίο είναι αρκετά πιο φθηνό. Αλλά και στα ίδια λεφτά να ήταν και 20 Euro παραπάνω να είχε δεν δικαιολογήται! Τι παίζει τελικά με την nVIDIA??? Τι είναι αυτό το κρυφό καλό που έχουν και το πληρώνουμε χρυσό? Θέλω να πάρω το 8800GTX και πάλι έχω ενδασμούς για τους παραπάνω λόγους! ΤΟ R600 θα είναι πιο φθηνό και θα την σκίζει την 8800GTX ακόμα μια φορά. Βέβαια εγώ είμαι και εγωιστής! Είναι μην τα πάρα στο κρανίο και βάλω πάνω καμιά Vodoo5!!!! Αφού όσο πιο φθηνά τόσο το καλύτερο σε απόδωση!!!!
antonl Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Ε καλά μη γενικεύουμε και τόσο. Η άμεσα ανταγωνιστική της x1900xtx είναι η 7900gtx (πιστεύω). Η 7600gt είναι (λίγο) καλύτερη από την x1650pro κι όχι ακριβότερη -στην ίδια κατηγορία και πάλι-. Δε νομίζω να υπάρχει απόλυτη κυριαρχία (και φθηνότερες και ταχύτερες). Και οι ισορροπίες αλλάζουν συχνά. edit: Για να μην παρεξηγηθώ, Ati έχω, αλλά δε δηλώνω fan καμιάς εταιρίας (μόνο της τσέπης μου για τέτοια θέματα).
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μπορείς φίλε antonl να μου το τεμηριώσεις καλύτερα? Αν μπορείς, για να μιλάμε με νούμερα κάνε μια λίστα με της κάρτες της ΑΤΙ και της nVIDIA το τελευταιο καιρό. Κοίτα και στα GPU CHARTS... A
parsifal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δεν ξέρω αν ο Θωμάς "σπρώχνει" τις nVidia αυτόν τον καιρό, αλλά ψιλοδιαφωνεί μαζί σου: http://www.tomshardware.com/2006/12/12/the_best_gaming_graphics_cards_for_the_money/ και εδώ ένα bench-chart, επίσης από το ίδιο site: http://www23.tomshardware.com/graphics.html
Strategos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 ma otan vgikane i x1900xt eixe 250 euro parapano apo tin 7900gt kai sxedon ta idia lefta me tin gtx, profanos mallon milas gia tin tin x1950pro pou vgike poio meta kai einai 50 euro ftinoteri apo tin 7900gt alla kai pali sta perisotera test i 7900gt einai apo pano tespa
antonl Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μπορείς φίλε antonl να μου το τεμηριώσεις καλύτερα? Αν μπορείς, για να μιλάμε με νούμερα κάνε μια λίστα με της κάρτες της ΑΤΙ και της nVIDIA το τελευταιο καιρό. Κοίτα και στα GPU CHARTS... A Τι ακριβώς εννοείς; Να κάτσω να κάνω μια λίστα με όλες τις κάρτες των δύο εταιριών και να κάνω συγκρίσεις; Δεν υπάρχει επίσημη λίστα με μοντέλα των ati/nvidia που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Όπως είπα αυτό που λες δεν είναι κανόνας. 7600gt vs x1650pro: Η 1η έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις και ελάχιστα χαμηλότερη τιμή. Για μένα είναι στην ίδια κατηγορία. 7800/7900gt θεωρώ πως είναι στην κατηγορία της x1900xt, όπως αντίστοιχα 7800/7900gtx vs x1900xtx. Σε κάποιες κατηγοριές μπορεί μια κατασκευάστρια να παίζει μόνη της. Πχ dx10, διπύρηνες κάρτες.
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δηλαδή ώρα είναι να μου πείτε ότι η ATI δεν έχουν το Avantage... Δεν ισχύει δηλαδή ότι σε γενικές γραμμές οι ATI είναι πιο φθηνές και πιο γρήγορες???
parsifal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δηλαδή ώρα είναι να μου πείτε ότι η ATI δεν έχουν το Avantage... Δεν ισχύει δηλαδή ότι σε γενικές γραμμές οι ATI είναι πιο φθηνές και πιο γρήγορες??? Εγώ χωρίς φόβο και πάθος το λέω: ΔΕΝ ισχύει ότι σε γενικές γραμμές οι ATI είναι πιο φθηνές και πιο γρήγορες. Όπως δεν ισχύει πλέον και ότι έχουν χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις (όπως την εποχή της κόντρας 9700 - FX5900). Αυτά τα πράγματα ούτως ή άλλως από εξάμηνο σε εξάμηνο αλλάζουν...
shamanpk Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 paidia mou aresei h kouventa giati thelw na parw mia ek twn 2(ati or nvidia) keep walking thx
JOHNX2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 min mperdeuese file mou o antipalos tin X1900XTX einai i 7900GTX kai tis x1900xt einai i 7900GT EPISIS DEN IPARXI KSEKATHARI IPEROXI... EINAI BASI TO PAIXNIDI... SE ALLA GAME ATI SE ALLA GAME NVIDIA...
tempo Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 επειδή έχω δοκιμάσει αρκετές κάρτες και απο τα δυο "στρατόπεδα" το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό που λες φίλε μου. Ένας λόγος τελικά είναι ότι οι drivers της Nvidia είναι σίγουρα πολύ καλύτεροι της ATI. Είχα κάποτε κορυφαίο μοντέλο της ATI που το είχα χρυσοπληρώσει και οι drivers ήταν για πέταμα... όλο κολήματα κλπ.
JOHNX2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 pio poli i epilogi einai thema simpathias pros tin kataskeuastria etairia... ti sou aresi pio poli...
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Επειδή μου αρέσει να μιλάω με νούμερα θα πω τα παρακάτω. 7900GTX VS X1900XTX ---->http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=383&card2=378 Τώρα θας σας κάνω μια σύγκριση με βάση τη τιμή τους. Όπως θα είδατε στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, οι κάρτες είναι σχεδόν ίδιες. Για ρίξτε όμως και μια ματιά στη τιμή τους... Asus X1900XTX ----> http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=asus+x1900XTX Asus 7900GTX ----> http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=asus+7900gtx Στέλνω όλο το LINK και όχι μεμονομένα τις τιμές για να μην φένεται η διαφορά από μαγαζί σε μαγαζί. Οπότε συγκρίνεται κάρτες από τα ίδια μαγαζια.
Artemius Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 EPISIS DEN IPARXI KSEKATHARI IPEROXI... EINAI BASI TO PAIXNIDI... SE ALLA GAME ATI SE ALLA GAME NVIDIA... σωστότατος.... αλλά ΠΑΝΤΑ η ΑΤΙ θα κάνει καλύτερο AA/AF και αυτό δεν αλλάζει (όταν σκεφτόμουνα ακόμα την 7600gs ώς αναβάθμιση και είδα τι πακέτο τρώει όταν μπαίνει μέσα το AA...ενώ η 1600xt ακόμα "κρατούσε τα μπόσικα";) ) πάει και τέλειωσε σε AGP τουλάχιστο η ATI είναι νικήτρια... προσωπικά επειδή βλέπω οτι η Nvidia "δεν λέει να βάλει μυαλό" και να αλλάξει κάπως το πώς κάνει AA/AF,μάλλον τώρα πια και σε λίγο καιρό όταν θα μπαίνει το AA στα νέα games και θα γίνεται "πανηγύρι",φοβάμαι πώς οι Nvidia θα είναι "για τα πανηγύρια" -με μια δόση υπερβολής,ντάξει- ενώ οι ATI όπως πάντα θα είναι "...αντέχω ακόμα μάτια μου,αντΕΕΕχω..." και ναι περιμένω και γω να δώ την απάντηση της ATI...μάλιστα απ'οτι φαίνεται θα έχει και επιπρόσθετο ενδιαφέρον γιατί η ATI μάλλον θα οδηγηθεί σε "αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής"...
Lafas1987 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Επισης να τονισω οτι αυτη τη στιγμη μιλάμε για ενα υποσυνολο καρτων.. Για τα κορυφαια μοντελα μονο δηλαδη... antonl: δεν εισαι ενημερωμενος... Την 7600GT την αντιμετοπίζει η ATI 1650ΧΤ η οποία κυκλοφόρισε πριν δύο βδομάδες στα ελληνικά μαγαζιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.