Προς το περιεχόμενο

Διλλημα για CPU Ιntel Core 2

Visehrad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημερα παιδια σε ολους και χρονια πολλα!Μια ερωτησουλα λοιπον αφου κατεληξα στην συνθεση του νεου μου pc και μου εχει απομεινει το πιο σημαντικο διλλημα.Ο Επεξεργαστης μου θα ειναι σιγουρα Intel Core 2 αλλα δεν ξερω ποιος απο τους 2 παρακατω.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558232

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=874507

Βασικα καλοεβλεπα τον 6600 αλλα παλι νομιζω βλεποντας τους πως 100Ε διαφορα αναμεσα τους ειναι μεγαλη....Και τωρα σκεφτομαι να παρω τον 6400.Η γνωμη σας λοιπον??

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι Core 2 duo 1.86 ή 2.13 (αυτόν πήρα εγώ)

και δεν αξίζει τα 100? ο 2,4 - η διαφορά θα είναι ελάχιστη.

Bάλτα σε μια καλύτερη κάρτα γραφικών...

Και αν έχεις P4 >= 2,8 Ghz μην κάνεις αλλαγή!!!

Δες και το τοπικ

"Core 2 duo vs Pentium III" όπου τα χρονομέτρησα...

και καταλήξαμε ότι σημασία έχει

το τριπτυχο (επεξ+σκλη+μνημες) κανουν την διαφορα!!!

Δημοσ.

file oute na to skeftese E6600 tha paris..... tha minis 100% euxaristimenos kai ta 100 euro parapano pou kostizi aksizoun sigoura..

sou milao ek piras ton exo kai ego!!!

kai fisika otidipote alo apo nforce 680i einai simvivasmos. den noite na pernis core2 duo kai na min ton sindiazis me to kalitero chiset ipostiriksis. akou me kai de tha xasis.!!!

Δημοσ.
...Και αν έχεις P4 >= 2,8 Ghz μην κάνεις αλλαγή!!!

Δες και το τοπικ "Core 2 duo vs Pentium III" όπου τα χρονομέτρησα...

και καταλήξαμε ότι σημασία έχει το τριπτυχο (επεξ+σκλη+μνημες) κανουν την διαφορα!!!

Θα διαφωνήσω. Φυσικά και παίζει ρόλο όλο το σύστημα για την απόδοση αλλά στη χρήση συχνά θα φανεί η διαφορά ενός P4@3Ghz με έναν C2D 6400 (πχ multitasking που δεν έλαβες υπόψη στη σύγκριση που έκανες στο προηγούμενο thread). Εξάλλου μια αρκετά καλή κάρτα γραφικών θα πάει χαμένη με έναν P4.

...kai fisika otidipote alo apo nforce 680i einai simvivasmos. den noite na pernis core2 duo kai na min ton sindiazis me to kalitero chiset ipostiriksis. akou me kai de tha xasis.!!!

Θα ξαναδιαφωνήσω. Όχι στο ότι είναι το καλύτερο (σε πιστεύω :) ) αλλά στο ότι θα πρέπει να δώσει ~250€ ή και παραπάνω για motherboard. Εντάξει αν δεν έχει οικονομικό πρόβλημα ή απλά «γουστάρει» εννοείται να το κάνει. Αλλά κάποιος μπορεί να έχει παραπάνω από ικανοποιητικές επιδόσεις και με τα μισά λεφτά (και με λιγότερα μη σου πω). Με την ίδια λογική θα μπορούσε κανείς να προτείνει να πάρει και την καλύτερη μνήμη κλπ κλπ

Κοστίζει 50% περισσότερο

Αποδίδει το πολύ 14% περισσότερο

(ο 6600 από 6400)

Απορία μου: έχουν τις ίδιες δυνατότητες σε o/c; (Ναι, είναι και τι κομμάτι θα σου κάτσει, σε γενικές γραμμές εννοώ αν βρίσκονται στα ίδια επίπεδα)

@Visehrad: Εγώ πάλι σαν κάτοχος 6600, θα σου πρότεινα αν δεν έχουν μεγάλες διαφορές στο o/c, να πας στον 6400 (ναι, έχει τη μισή cache) και αν θες να δώσεις τα παραπάνω χρήματα σε κάποιο άλλο υποσύστημα -πχ κάρτα γραφικών- ή να βγαίνεις μια φορά το μήνα για ποτό στην υγεία του υπολογιστή σου :)

Δημοσ.
file oute na to skeftese E6600 tha paris..... tha minis 100% euxaristimenos kai ta 100 euro parapano pou kostizi aksizoun sigoura..

sou milao ek piras ton exo kai ego!!!

kai fisika otidipote alo apo nforce 680i einai simvivasmos. den noite na pernis core2 duo kai na min ton sindiazis me to kalitero chiset ipostiriksis. akou me kai de tha xasis.!!!

Θα συμφωνησω και εγω....οχι φυσικα με το nForce 680i ......

Δημοσ.

Εγώ πάντως απο τον 6600 με το overclock που πήρε είμαι στα 3ghz σταθερά και απροβλημάτιστα....δεν ξέρω αν θα έφτανε τόσο ο 6400...

Δημοσ.
Εγώ πάντως απο τον 6600 με το overclock που πήρε είμαι στα 3ghz σταθερά και απροβλημάτιστα....δεν ξέρω αν θα έφτανε τόσο ο 6400...

Αν πάτε για overclocking πάσο!

Αν μένετε στα 2.13GHz (6400) ή 2.40GHz (6600) η διαφορά είναι μικρή,

με βάση τα benchmarks που έψαξα πριν πάρω τον 6400 δεν είδα παραπάνω από 14%. Πχ αν έχεις 30 frames σε ένα game θα πας στα 34,2. Σιγά. Αν κάνεις O/C έχει διαφορά.

Δημοσ.

Kαταρχην σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.Δευτερον δεν δελω να φτιαξω ενα υπερμηχανημα σιγουρα.Θελω ομως αυτα τα πραγματακια με την παρακατω σειρα προτεραιοτητας

1)Video Encoding kai Photoshop

2)Video Games

3)Σχεδιαστικα προτγραμματα (Autocad , Orcad , ....)

Θελω ο επεξεργαστης να μην με κρεμασει στα παραπανω...

Φυσικα σε συνδιασμο με την μνημη Ram 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800

καρτα γραφικων ASUS EN7600GT SILENT/2DHT 256MB

μητρικη ASUS P5B-E RETAIL

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...