KaizerSoze Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Πάλι λάθος κάνεις.Ηταν από τις λίγες πλάκες που μου είχαν κάνει και είχα θυμώσει πραγματικά .Εντάξει δεν ήταν έγκυος αλλά είχε καθυστέρηση η κοπέλα.Η πλάκα ήταν ότι όταν μου το πε εγώ δεν ήξερα τι ήταν καθυστέρηση και φάνηκα ολίγον τι μαλάκας.Να μου πεις πηδάς και δεν ξέρεις τι είναι καθυστέρηση;Ναι ρε φίλε αλλά όλες τις προφυλάξεις τις είχα πάρει.Και προπάντων αυτό που ξαναπα να τραβιέστε .μόλις μου το πε αστο καλύτερα.Τελικά μετά συνειδητοποιησα ότι την είχαν βάλει οι φίλοι μου να το πει επειδή έμαθαν ότι είχα γίνει άντρας. Ναι, οντως, μια κακη πλακα καποιων ημερων που τελειωνει στο αρχικο συναισθηματικο μουδιασμα ισοδυναμει με το "Ειδα το εμβρυο σε υπερηχογραφημα.Α,και αυριο ειναι η εκτρωση"....Παρολαυτα πηρες μια γευση, παρολαυτα επιμενεις.ΑΛηθεια,α ν σου κραταγαν την πλακα κανα 4μηνο θα παντρευοσουν?
Cristina Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 omnislash, μάθε πρώτα τί είναι να είσαι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, να μην έχεις τον πατέρα σου στην ηλικία που έχει ανάγκη κάθε παιδάκι τον μπαμπά του όσο σε καμιά άλλη, να φωνάζεις μπαμπά τον πιο συμπαθητικό για σένα άντρα επειδή είναι καλός μαζί σου και ας είναι ο θείος σου, ο παππούς σου, ο μεγάλος σου ξάδερφος. Μάθε πως είναι να στερείσαι τα απαραίτητα και κάθε φορά που ζητάς μια σοκολάτα σαν παιδάκι να σου λέει η μανούλα σου: «Δεν έχουμε λεφτά παιδί μου...», μάθε πως είναι να σε κοροϊδεύουν τα άλλα παιδάκια στο σχολείο επειδή δεν έχεις μπαμπά, να μην σε δέχονται ούτε οι γονείς της μανούλας σου επειδή: «Η κόρη μας είναι η ντροπή του σπιτιού μας!». Μάθε πως είναι να σου πετάνε μπηχτές για το ποιόν της μητέρας σου όταν έχεις φτάσει σε ηλικία που αρχίζεις και καταλαβαίνεις 5 πράγματα παραπάνω, μάθε πως είναι να υποφέρεις για ένα λάθος όταν έχεις συνειδητοποιήσει πως ήρθες στον κόσμο, μια απροσεξία, μια κακιά στιγμή, μια εγωιστική επιλογή, μια ανώριμη και επιπόλαιη πράξη 2 ανθρώπων που δεν είχαν ιδέα τις συνέπειες του σεξ χωρίς προφύλαξη και μετά έλα να μας μιλήσεις για το έμβρυο, την έκτρωση, τη ζωή και τί είναι δολοφονία... Αλλά πρώτα από όλα, μεγάλωσε λίγο, απέκτησε 5 εμπειρίες που θα σου επιτρέψουν να εκφέρεις άποψη χωρίς να στηρίζεσαι στο πως ένιωθε μια παρέα 17χρονων κοριτσιών επειδή είδαν ένα video για την έκτρωση, σε μια πλάκα φίλων σου ή σε αυτά που άκουσες αριστερά και δεξιά και μετά έλα να μας πεις ξανά αν στα 17 σου θα μπορούσες να γίνεις ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ικανός να μεγαλώσεις μια ψυχούλα όπως της αξίζει και όχι σαν ζώο. Να συντηρήσεις αυτό το παιδάκι και τη μητέρα του, έστω και για ένα χρόνο, χωρίς να τους λείψει τίποτα και έχοντας πάντα όλοι την ψυχική γαλήνη για να διατηρείται το ανάλογο κλίμα που χρειάζεται μέσα στην οικογένεια, για να μεγαλώσει ένα παιδί ΣΩΣΤΑ. Όλα αυτά ΜΟΝΟ από την πλευρά του παιδιού. Από την πλευρά της μητέρας υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες και προβλήματα που ίσως δεν μπορείς καν να τα αναλογιστείς. Είναι πολύ πιο υπεύθυνο να γνωρίζεις πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να μεγαλώσεις ένα παιδί όπως πρέπει να το μεγαλώσεις, παρά να το παίζεις ηθικός, θρήσκος, ευαίσθητος, άντρας... και να καταδικάσεις τον εαυτό σου, μια κοπελίτσα και ένα παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα, στην απόλυτη δυστυχία και κακομοιριά. Έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέμε. Γι αυτό λοιπόν να εύχεσαι να μην σου τύχει και να ευχαριστείς τον Θεό σου που δεν θα είσαι εσύ που θα κυοφορείς αυτό το έμβρυο και που θα αναγκαστείς να αποφασίσεις εσύ γι αυτό και το μέλλον του, σε μια ηλικία που η πιο σοβαρή απόφασή σου θα ήταν αν θα βάλεις μίνι ή παντελόνι, στο πάρτυ της κολλητής σου. Κι αν τελικά εσύ συγκεκριμένα νιώθεις τόσο ώριμος και ικανός στα 19 σου χρόνια, μην έχεις την αξίωση να έχουν την ίδια ωριμότητα όλοι συνομήλικοί σου ώστε να γίνουν ικανοί και άξιοι γονείς. Πολύ πιθανόν αρκετοί από αυτούς να είναι παιδιά μιας παρόμοιας κατάστασης και οι γονείς τους να μην ήταν αρκετά ώριμοι για γονείς, με συνέπεια να μην έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Όπως καταλαβαίνεις είναι φαύλος κύκλος. Εκτός και αν δεν έχεις ιδέα τί είναι να είσαι γονιός. Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι αυτό. Γιατί δεν είναι μόνο παιχνιδάκια, χαδάκια, αγκαλίτσες, βόλτες, πάνες και κρεμούλες. Απαιτείται μια ώριμη και συγκροτημένη προσωπικότητα που θα μπορεί να έχει συναίσθηση του ρόλου του γονέα ώστε να μπορεί να διασφαλιστεί όσο το δυνατό περισσότερο η ομαλή ανάπτυξη του ψυχικού κόσμου του παιδιού. Γιατί γονιός μπορεί να γίνει ο καθένας μας σχεδόν από τα 12-13. Άξιος, ικανός και επαρκής γονιός όμως; Το μήνυμα που θα έπρεπε να περνάμε δεν είναι «όχι στις εκτρώσεις», αλλά «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».
nmtray2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δλδ 110.000 εκτρωσεις το χρονο, εχουν λογο που γινονται? Edit (=300 την ημερα)
gtsamour Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Ο προλαλησας μιλησε και για ψυχολογικη υποστηριξη.........δεν καταλαβαινω λοιπον πως μπορεις να συμφωνεις μαζι του οταν υποστηριζεις οτι η ευθυνη του ειναι μεχρι να πληρωσει μισα μισα την εκτρωση......... Και λοιπόν? Που έφαγες το κόλλημα εσύ....στην ψυχολογική υποστήριξη? Δεν μπορώ να καταλλάβω γιατί το "μισά μισά" και το "ψυχολογική υποστήριξη" δεν μπορούν να πάνε μαζί. δεν ειναι ο,τι πιο ευκολο για μια γυναικα μια εγκυμοσυνη ή μια εκτρωση ουτε η πιο ευκολη αποφαση για λογους υγειας καταρχας και επειτα για ψυχολογικους λογους......υπαρχουν πολλοι κινδυνοι και δεν εχουμε ακουσει καν την αποψη της κοπελας για το τι συμβαινει(ουτε προκειται να την ακουσουμε)....... Δεν είπα ότι είναι εύκολο.... Και στο πήδουλο χωρίς προφυλλακτικό υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αλλά δεν την είδα να ανησυχεί. Από το να αποκτήσει ένα παιδί χωρίς πατέρα, (γιατί δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να γίνει πατέρας με το ζόρι επειδή θέλει αυτή να το κρατήσει) και κατ'επέκταση να μπλεχτούν χίλοι δυό άνθρωποι όπως μανάδες πατεράδες της που θα μεγαλώνουν το παιδί, και επίσης να περιπλακεί φοβερά η μετέπειτα προοπτική της κοπέλας να φτιάξει οικογένεια λόγω του παιδιού, ας το πάρει το ρίσκο έτσι που τα καταφέρανε.... το πιο πιθανό είναι ότι όλα θα πάνε καλά. εγω το μονο που λαμβανω ως στοιχειο ειναι εναν τυπο ο οποιος δηλωνει "αφησα εγκυο μια κοπελα πώς μπορω να εξαφανιστω" και για μενα αυτο ειναι ξεφτυλα........απο κει και περα σαφως και τα κοριτσακια πρεπει να προσεχουν τι βαζουν και τι βγαζουν αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση η γυναικα (δυστυχως κατ εμε) εχει το πλεονεκτημα οτι ουσιαστικα εκεινη αποφασιζει τι θα κανει ενω ο αντρας απλα καθεται σε αναμμενα καρβουνα και ελπιζει για το καλυτερο....... Συμφωνώ στο ότι είναι ξεφτίλα. Το ότι αποφασίζει αποκλειστικά εκείνη δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα, γιατί άν ο άλλος διαφωνεί, θα καταλήξει να μεγαλώνει το παιδί πάλι αποκλειστικά εκείνη. Οπότε δεν είναι και ακριβώς έτσι, ότι δηλαδή ο άνδρας δεν έχει καθόλου ισχύ πάνω στο θέμα.
gtsamour Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ στα 19 μου (τώρα δλδ) ξέρω πολύ καλά που βάζω το 3ο ΤΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΕΞ πρίν το γάμο???? Κυρία Λουκάααααααα....
NoNuclearPower Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Να του δώσουμε δλδ ιδέες να γίνει παλιάνθρωπος ΟΚ, ippo00 το Match Point το έχεις δει; Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι ένα δίκαννο και όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Ρε φιλαράκι, εγώ δεν το είδα :evil: (το νοίκιασα χτες κι έλεγα να το δω σήμερα)
agpr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Γι αυτό η λύση είναι το τράβηγμα. Σε προηγούμενο μήνυμά σου το είχες διευκρινίσει , τράβηγμα και προφυλακτικό. Επειδή διαβαζουν και νεαροί πρέπει να διευκρινιστεί πως η διακεκομμένη συνουσία είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την εγκυμοσύνη. Πολλές φορές το προστατικό υγρό περιέχει ικανές ποσότητες σπέρματος ! Επιπλέον, η διακεκομμένη συνουσία δεν προστατεύει από νοσήματα.
antreaslam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Η έκτρωση ισοδυναμεί με δολοφονία.Δολοφονείς μαι ψυχή που δε σου φταίει σε τπτ. who says that?κ το κυριότερο,αν δεν το θέλει κάποιος αυτό το μωρό (κ του κάτσει η στραβή),πρέπει να του δολοφονεί συνεχεια την ψυχούλα του γεννώντας το? ξέρετε πως νιώθει το έμβρυο όταν γίνεται η έκτρωση; THANK YOU! Επειδή πάντα το είχα απορία, σε ευχαριστώ που ήρθες να μου δώσεις τα φώτα σου! πως νιώθει λοιπόν,για πε΅? αλλά οι κοπέλες όλες είχαν πάθει ΣΟΚ. Οι κοπέλες στο σχολείο παθαίνουν σοκ κ όταν ακούσουν ότι έχουν ωραίο κώλο,ή όταν διαπιστώσουν ότι κάποια άλλη πήρε καινούργιο μπλουζάκι! Επίσης, όλες αυτές που έπαθαν σοκ,αν τις ρωτούσες,2 ημέρες μετα,θα σου έλεγα κατά 90% ναι στις εκτρώσεις(στην περίπτωση που τους συνέβαινε αυτό)! Τώρα αν είναι η ανήλικη η κοπέλα μέχρι και για βιασμό μπορεί να τον πάει μέσα. Σεξουαλική απελευθέρωση υπάρχει από τα 16 κ μετά νομίζω για το νόμο! Αν την αγαπάει πραγματικά καλό θα είναι να αναγνωρίσει την πατρότητα του παιδιού και να παντρευτούν. ΝΑΙ ΝΑΙ! μαζί σου! κ να σπείρουν άλλα 12 κουτσούβελα,και αν δεν έχουν να τα θρέψουν,μπορούν να τα πουλήσουν μετά,κ όσα τους μείνουν να τα βγάλουν στα φανάρια!!! ακούς εκεί έκτρωση το βρήκαμε φυγόπονοι όλοι. Ταπεινά συγγνώμη σου ζητάει κάποιος που θεωρεί την εκτρώση ΛΥΣΗ,και δε ντρέπεται για αυτό! Ωραόι άντρες είστε. ναι,το ξέρω αυτό,το ακούω συχνά!!! Και μια συμβουλή.Τραβηχτείτε πριν τελειώσετε(ακόμα και αν φοράτε κράνος).Την πρώτη φορά θα της κακοφανεί.Μετά θα το ζητάει η ίδια για το καλό και των δυο. (όσο για το προφυλακτικό,κ το τράβηγμα...επίσης,μπορείς να χρησιμοποιείς 2ο προφυλακτικό,και να μην πλησιάζεις σε κοντινότερη απόσταση των 3 μέτρων τη γυναίκα...με αλλά λόγια,όπως έλεγε ο ζουγανέλης...για να μείνεις εκτός νόσου,μοναχός σου εκτονώσου)!ααα.... πάντως,μικρός που το έκανα κ εγώ αυτό,καμία κοπέλα δε μου το ζητούσε να ξαναγίνει έτσι,κ ούτε εμένα μου άρεσε.. ναι αλλά δεν είναι κτήμα σου για το παιδί.Απλά το κυοφορείς παρτε το χαμπάρι.Δε σας ανήκει το παιδί.Σε κανέναν απλά εσύ το προστατεύεις από τους κινδύνους και ο άντρας φέρνει φαγητό για να μεγαλώσει. Φυσικά και δεν ανήκει σε κανέναν...Αλλά κ κανένας δεν του ανήκει! Αν δηλαδή, από λάθος,από οτιδήποτε, ένα ζευγάρι μείνει με ένα μωρό στην αγκαλιά, εσύ προτιμάς 3 (!!!) άτομα δυστυχισμένα,από μια έκτρωση? (προσωπικά,αν στα 20 μου,έμενε έγκυος η κοπέλα μου,ΣΙΓΟΥΡΑ θα δυστυχούσα,γιατί δεν είχα ζήσει ότι ήθελα)! Κ όταν δεν το θέλεις πραγματικά το παιδί αυτό,πως θα το προστατεύσεις??? Τελικά μετά συνειδητοποιησα ότι την είχαν βάλει οι φίλοι μου να το πει επειδή έμαθαν ότι είχα γίνει άντρας. εγώ πάλι,δε θεωρώ ότι έγινα άντρας την 1η φορά που πήδηξα!!!! Κοίτα 97% πιθανότητα να σπάσει. Πες μου ποια προφυλακτικά χρησιμοποιείς,να μην τα παίρνω..άκου 97%!
punky Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Εγώ είμαι υπέρ των εκτρώσεων πάντως, γιατί το πιο πιθανό είναι το παιδί που θα γεννηθεί, να γίνει γάβρος τη σήμερον ημέρα. Από κει και πέρα: α) μέσες-άκρες με βρίσκει σύμφωνο το εκτενές ποστ της Χριστίνας. β) δεν είμαι από αυτούς που κοιτάνε την ηλικία του συνομιλητή τους για να βγάλουν συμπεράσματα ή να τον απαξιώσουν. Άλλωστε υπάρχουν κάνα-δυο εδώ μέσα που παρόλο που υποφέρουν από έντονη εφηβική ακμή, τους αντιμετωπίζω (σχεδόν) σαν ίσους. Αλλά ρε omniτέτοιε σου ρίχνω 50% παραπάνω ζωή, κι έχω ζήσει και ζω πράγματα που ούτε ξώφαλτσα δεν έχεις ζήσει εσύ. Κάνε μας τη χάρη και άσε τα μαθήματα ζωής και τις υποδείξεις σου, γιατί είναι αλλού για αλλού. Ζήσε 5 πράγματα ακόμη ΚΑΙ αν τα πάρεις και χαμπάρι όταν θα τα ζήσεις, έλα και πες μας πάλι τα ίδια. Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει να είσαι γονιός. Και δεν έχεις ιδέα τι θα μπορούσε να σημαίνει να είναι κάποιος γονιός από τα 19-20 του, χωρίς να το θέλει πραγματικά και να μπορεί.
djapal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 νομίζω ότι αρκετά το κουράσαμε... ας το κλείσει κάποιος από τη στιγμή που ούτε το παιδί που άνοιξε το θέμα ασχολείται. Δε βγαίνει άκρη (καλά δεν είναι και η πρώτη φορά ούτως ή άλλως!)
andrip Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 γι αυτούς απλά που αναρωτιούνται με ειρωνία τί νιώθει το έμβρυο (ελπίζω να ξέρετε 'τι' συμβαίνει στις εκτρώσεις) οκ εγώ μαζί σας δε νιοώθει τίποτα το έμβρυο οπότε ας του φερόμαστε όπως θέλουμε. Κι επίσης όταν ένα παιδάκι είναι 2-3 χρονών μπορούμε να το πάρουμε να παίζουμε βόλλευ να το χτυπάμε, να το πετάμε απο δω κι απο κεί σωστα; μη μου πείτε οτι θυμόσαστε τίποτα απο όταν ήσασταν 2-3 χρονών! ΥΓ: Αυτά τα θέματα που ανοίγονται απο ανύπαρκτους τελικά έχουν πέραση! Μου θυμίζει επίσης κάτι απο κατα φαντασίαν ασθενή...
paschalia Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Θα ηθελα να προσθεσω κατι ακομα οσον αφορα τον εκβιασμο της γυναικας ως προς το ''αν μεινω εγγυος θα τον αναγκασω να δεχτει το παιδι'' . Ειναι ενας γνωστος μου , που τα ειχε χρονια με μια κοπελα . Καποια στιγμη αυτη μενει εγγυος κ αποφασιζει να κρατησει το παιδι , ενω αυτος δεν θελει να αναλαβει ευθυνες - τουτεστιν να το αναγνωρισει , να παντρευτουνε κλπ - για το κοριτσακι . Καποια στιγμη ο γνωστος μου παντρευεται αλλη γυναικα κ - υποθετω απο τυψεις που δεν ειδε το πρωτο παιδι του να μεγαλωνει ή γιατι ηξερε οτι δεν φερθηκε σωστα ή δε ξερω τι αλλο - ηθελε ενα κοριτσακι . Ε, 4 φορες εμεινε εγγυος η νομιμη κ τα 4 αγορια . Για μενα αυτο ειναι ειρωνια της τυχης κ Θεια Δικη ταυτοχρονα .
manic Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 μηπως να αλλαξει ο τιτλος...../λεω εγω τωρα/ και κατι αλλο εγω ποτε δεν υποστηριξα τα ξενοπηδηματα και δεν ειμαι απο τους τυπους που λενε εεε αντρας ειναι απλος ειπα να απανταμε στο τι συνεπειες υπαρχουν οχι στο τι ΕΠΡΕΠΕ να γινει (τωρα ετσι κι αλλιος εγινε.....)
Highlander Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Αν και πολύ θα ήθελα να κάτσω να αναλύσω τα Συν & Πλην όλων των παραπάνω, βαριέμαι. Μια συμβουλή: Σκεφθείτε τα πάντα από όλες τις πλευρές ! Ακόμα και από αυτή του ελέφαντα.
CHRIS_MALL Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Ηθικό δίδαγμα. Κώλος! χαχαχα.....Γαμάτος!! :razz: :razz:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.