Προς το περιεχόμενο

Albatron 8800gtx

Lafas1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ALBATRON 8800GTX

Αυτές τις μέρες σκέφτομαι πάρα πολύ ζεστά να αγοράσω μια 8800GTX. Πάντα αγόραζα τις πιο ακριβές υλοποιήσεις και πιο συγκεκριμένα είμαι της MSI, καθώς και MOBO αλλά και VGA είναι και τα δύο της MSI. Είμαι κάτοχος της MSI 7900GT.

Για το λόγω όμως ότι στη μεταπώληση της κάρτας δεν έχει σημασία ποιας εταιρίας είναι (Πουλάω την MSI μου 199Euros όταν πουλάνε και οι άλλοι, διαφορετικών εταιριών στα ίδια λεφτα), σκέφτομαι να αγοράσω την ALBATRON 8800GTX ώστε να μην χάσω στην μεταπώλησή της.

Θα ήθελα να μου πείτε αν η κάρτα λέει. Ναι ξέρω ότι είναι η καλύτερη της αγοράς και έχει τραγικά καλές επιδόσεις, αλλά πιο συγκεκριμένα αν είναι καλή αγορά.

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά θα παίξω με Albatron και έχω αμφιβολίες για την αξιοπιστία της. Έχει 3 χρόνια εγγύηση παρʼ όλα αυτά.

Επίσης ξέρω ότι και η ATI ετοιμάζει μια καινούρια VGA, άλλα έμαθα ότι θα αργήσει, αλλά συν της άλλης είμαι FUN της nVIDIA και θέλω να κάνω και μελλοντικά SLI.

Θα ήθελα τη γνώμη σας…

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Aν θέλεις να περιμένεις λίγους μήνες ακόμα για το R600 όπως σου προτείνουν οι άλλοι χρήστες είναι δικό σου θέμα. Ωστόσο σαν απλή απάντηση σε αυτό που ρωτάς η Albatron 8800 έχει μαύρο PCB που σημαίνει ότι είναι ο ίδιος κατασκευαστής όπως για τις υπόλοιπες εταιρίες με το αυτοκόλλητο της Albatron.

Δημοσ.
η Albatron 8800 έχει μαύρο PCB που σημαίνει ότι είναι ο ίδιος κατασκευαστής όπως για τις υπόλοιπες εταιρίες με το αυτοκόλλητο της Albatron.

Δεν το έπιασα αυτό...

Δηλαδή? Τι είναι το PCB ??? ??? ???

Κοίτα το να περιμένεις με τα PC πάντα δικό σου χάσιμο είναι. OK άντε και περιμενω για το R600 γιατί να μην περιμένω και την τότε απάντηση της nVIDIA? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τι να περιμένω πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο.

Δημοσ.

OPOTE PARTIN KAI THA ISE OK FILE MOU.

To PCB einai i kataskeui tis plaketas opou einai topothetimena ola ta ipolipa ilektronika stixia tis kartas. i arxitektoniki stin diataksi topothetisis ton piknoton,antistaseon k.t.l.

Δημοσ.

Έχω μια καλή άκρη και παίζω με αρκετές 8800 και πιο συγκεκριμένα με XFX, αλλά για να τη κρατήσω για μένα σκέφτομαι. Από την άλλη σκέφτομαι ότι σίγουρα στο μέλλον θα κάνω SLI μιας και μου το επιτρέπει η MOBO μου και μάλιστα χ16. Δεν έχω καταλάβει πολύ τι παίζει με τις ATI γενικά... Γι' αυτό το ψάχνω με το R600.

Δημοσ.
Έχω μια καλή άκρη και παίζω με αρκετές 8800 και πιο συγκεκριμένα με XFX, αλλά για να τη κρατήσω για μένα σκέφτομαι. Από την άλλη σκέφτομαι ότι σίγουρα στο μέλλον θα κάνω SLI μιας και μου το επιτρέπει η MOBO μου και μάλιστα χ16. Δεν έχω καταλάβει πολύ τι παίζει με τις ATI γενικά... Γι' αυτό το ψάχνω με το R600.

Η κάθε PCIe θύρα δηλαδή σου δίνει 16x lanes σε split mode; Aν και μέχρι να το καλοσκεφτείς να βάλεις δύο 8800, θα έχει κυκλοφορήσει το G90.

H R600 καλή θα είναι αλλά δεν θα απέχει και πάρα πολύ από την 8800. Φυσικά και θεωρώ την αντίδρασή σου υγιέστατη ότι ο χρήστης αναβαθμίζει όταν γουστάρει και δεν περιμένει, απλά δεν ήθελα να φανεί ότι μεροληπτώ.

΄Οσων αφορά το PCB σου απάντησε ήδη το φιλαράκι. Ψάξε όσες πρώτης κυκλοφορίας 8800GTX θέλεις από όλες τις εταιρίες και δες ότι η διαφορά τους είναι μόνο το αυτοκόλλητο στον ανεμιστήρα, γιατί απλά φτιάχτηκαν από την ίδια κατασκευάστρια εταιρία που είχε αναλάβει έργο από την NVIDIA. Aπό τώρα και στο εξής θα υπάρχουν υψηλότερα χρονισμένα (και ακριβότερα) μοντέλα. Η πρώτη φουρνιά έχουν όλες μαύρη πλακέτα, το ίδιο σύστημα ψύξης και χρονισμούς στα 575/900MHz.

Δημοσ.

Οπότε να αγοράσω μια Albatron λες ε? Δεν έχει διαφορά από XFX... ΟΚ, αυτό θα κάνω και όταν το κάνω θα κάνω Review!!! :)

Όσο για το SLI, απλά όταν έχω δύο κάρτες SLI δουλεύει x16 και όχι x8. ;)

Δημοσ.

Ελπίζω να τσουλάει η βλακεία! :D :D :D :D

Aν η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίζει υψηλές αναλύσεις από 2 εώς και 3 φορές γρηγορότερη από την 7900 και με αρκετά υψηλότερη ποιότητα απεικόνισης.

Δημοσ.

Κοίτα έχω καλο motitor, αλλά είναι 19άρι... Αλλά νομίζω ότι η standard ανάλυση είναι αυτή (1280Χ1024). Μπορεί να μην δω διαφορά σε σχέση με την 7900GT, αλλά υποθέτω ότι σε κανά Quake με όλα τέρμα κάτι θα δώ. Έχω τον 4600+ ΑΜ2 και 2GB RAM. Πόσο λες να βγάζω στο 3DMark 2005- 2006. Α, από MOBO έχω MSI με nFORCE.

Δημοσ.

Ξέχνα τα 3dfart θα σε περιορίζει τόσο πολύ ο επεξεργαστής που θα απογοητευτείς.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη 7800GTX@490/685MHz παιχνίδια όπως το Fear, Oblivion ή ΝFS: Most Wanted με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο και 4xAA/16xAF ίσα που παιζόταν στα 1280*960. Τώρα πια παίζονται αυτού του τύπου παιχνίδια με τεράστια άνεση στα 1600*1200 αν όχι πολύ υψηλότερες αναλύσεις.

FEAR 1280*960, 4xAA/16xAF

7800GTX@490/685MHz = 39 fps

8800GTX@575/900MHz = 102 fps

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...