Προς το περιεχόμενο

Asus p5b deluxe - καλάει το bios

dterzakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά αυτό είναι είναι ένα απο τα πολλά προβλήματα που έχω (χαλασμένο dim μνήμης, αδυναμία δημιουργίας raid, μπλε οόνες καά την εγκατάσταση των win). Λοιπόν το κύριο προβλημά μου είναι ότι ενώ κάνει post το pc (όχι πάντα φυσικά..) μετά απο λίγο κολάει. Όταν λέω μετά απο λίγο, εννοώ ότι μπορεί να κολήσει στο bios σε ένα Α μενού, μπορεί να κλολήσει σε ένα άλλο μενού, μπορεί να κολήσει όταν πάει να κάνει boot από το cd... Φυσικά όπως καταλαβένετε δεν τολμάω να κάνω bios update γιατί μπορεί να κολήσει!!! Τι φτέει; Το μυαλό μου πάε μόνο σε κάποιο καμμάτι που υπερθερμένετε αλλά οι temps είναι ΟΚ ~40 η cpu, το chipset δεν ξέρω αν υπερθερμένετε... Για ρίξτε καμιά ιδέα...

Δημοσ.

Μόνο τα απαιρέτητητα έχω... Κάρτα γραφικών (X1950pro) ένα dim μνήμης, ένμς SATA σκληρός πληκτρολόγιο και ποντίκι ενσύρματα old time classics!

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό το είχα και δούλευε στο παλιό pc και ήταν μια χαρά (Enermax Liberty 500W)... Δηλαδή παίζει να φταίνε οι μνήμες...? Όπως είπα και πιο πριν η μία από τις δύο είναι χαλασμένη (όταν την βάζω δεν ξεκινάει το pc), λέτε να είναι χαλασμένη και οι δεύτερη; -δεν έχω και εύκαιρη ddr2 να δω γμτ-. Τις μνήμες τις πήρα από ebay Geil Ultra pc6400 CL4

Δημοσ.
fantazomai den iparxei eggiisi stis mnimes....
γιατί το λες αυτό; Στο site λέει ότι έχουν lifetime, δεν το έχω ψάξει αν με καλύπτει αλλά πιστεύω να είμαι ΟΚ. Α και να πω στον ξάδερφο να κοτσάρει μία αρνητική...
Δημοσ.

Ποιά μνήμη έχεις? Μήπως ο κατασκευαστής προτείνει λειτουργία πάνω από τα default 1.8Volts για να λειτουργεί σωστά?

***Edit: Άκυρο! Αν είναι αυτές εδώ : http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=74

θα έπρεπε στις default συχνότητες και timings να παίζουν και με 1.8Volts...

Δημοσ.

Αυτές είναι... Έστειλα mail στην geilusa σχετικά με πρόβλημα, να δω και τι παίζει με την εγγύηση, και το απόγευμα μάλλον θα επικοινωνήσω με αυτό από το ebay.. Ας ελπίσουμε να είναι το πρόβλημα μόνο στις μνήμες..

Δημοσ.

Τελικά έδωσα 2Volt στην μνήμη και δεν μου έχει κολήσει μέχρι τώρα το bios (αφου η μλκ λέει ότι δουλεύει με 1,8:(). Τέλος πάντων προχωράμε στα επόμενα προβλήματα...

Μου πετάει μπλε οθόνες στην εγκατάσταση των win!!! Στο σημείο που κάνει την αντιγραφή των αρχείων. Και η πλάκα είναι ότι έχω δοκιμάσει τουλάχιστων 5 διαφορετικές εκδόσεις... μόνο του laptop δεν έχω δοκιμάσει να βάλω ακόμα:)

ΥΓ: Εννοείτε ότι και με 2Vοlt το άλλο dim μνήμης εξακολουθεί και δεν παίζει!

Δημοσ.

Θα το ήθελα, αλλά αυτό δεν τρέχει μόνο σε περιβάλλον win; Δεν έχω καταφέρει ακόμα να τα κάνω install.... Με το άλλο dim δεν μου κάνε ούτε post:( Ας ελπίσουμε να μην είναι χρονοβόρα η διαδικασία της εγγύησης.

Τώρα κάνω αργό φορματ στο raid ελπίζω να δω καμιά διαφορά.. αλλιώς κάνω bios update με την ελπίδα να μην κολήσει το pc... και μετά βλέπουμε!

Δημοσ.

mem test τρέχεις από pure dos καείς ένα δισκάκι με το iso και κανεις boot από το δισκάκι που έκαψες και το αφήνεις και τρέχει για κάνα τρίωρο τουλάχιστον

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...