neperios_1984 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Μπορείτε να μου πείτε έναν αποδοτικό τρόπο (αν υπάρχει) να κόψω τα τόρρεντς σε ένα δίκτυο 18 υπολογιστών; Γιατί ένας να κατεβάζει με bitcomet πχ, γονατίζει όλη τη γραμμή. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να κόβει τα τόρρεντ πακέτα; ή αν όχι μέσω του ρούτερ τι θα μπορούσα να κάνω; Έψαξα λίγο στην αναζήτηση αλλά δεν έβγαλα άκρη..
PATRINOS06 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 βαλε κωδικο στο router και κλεισε ολες τις αχρηστες θυρες,ετσι ωστε ο καθε χρηστης να μην μπορει να εκμεταλλευτει καποια για να κανει PF...
bchris Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Να μην κανεις τιποτα. Να τους αφησεις στην ησυχια τους, να κανουν την δουλεια τους.
Stratos2004 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Κοιτα ...το τι μπορεις να κανεις για το προβλημα που αναφερεις .... περισσοτερο θα εξαρτηθει η απαντηση απο το ΤΙ γνωσεις περι δικτυου και adsl router εχουν οι υπολοιποι......
r00t Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Ο σωστός administrator δεν θα κλείσει απολύτως όλα τα ports. Θα σου πρότεινα να χαμηλώσεις τις ταχύτητες. Με ένα απλό QoS control θα μπορείς να ρυθμίσεις το πόσα Kb/sec θα 'τραβάει' κάθε υπολογιστής για torrents, πόσα για online gaming και πόσα για WWW / E-mail κλπ.
neperios_1984 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Το θέμα είναι και τι υποστηρίζει ο ίδιος ο ρούτερ... QoS χλωμό το κόβω. Έχουμε 2*2ΜΒιτ γραμμές και 2 ρούτερ EDIMAX adsl2 broadband routers... Δηλαδή προτείνετε να κλείσω όλες τις πόρτες κ να αφήσω τα κλασσικά 21, 80 κτλ; Νομίζω ότι απο τους torrent clients (bitcomet,u,azureus ktl) μπορείς να αλλάξεις τα ports, οπότε μετά πάλι απο την αρχή θα τρέχω... Εν τω μεταξύ δεν ξέρω και τι ports χρησιμοποιούν τα παιχνίδια...
insomniac_new Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 ψαξε τις ρυθμίσεις του ρουτερ σου στο σιτε τις εταιριας
Dklearhos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα torrentοειδή προγράμματα μπορούν να δουλέψουν με οποιαδήποτε άλλη port(αν το σκεφτεί κάποιος και ξέρει πως να το κάνει) οπότε.... Εγώ θα σου πρότεινα αν γίνεται φυσικά να αλλάξεις τα δικαιώματα των υπολογιστών και να κλείσεις τα port μέσα από το firewall του κάθε υπολογιστή και να αφήνεις να δουλεύουν μόνο τα προγράμματα που θέλεις.(προτείνω κάτι εκτός του firewall των windows καθώς προσφέρουν περισσότερες ρυθμίσεις και μπορείς να βάλεις κάποιο κωδικό για να μην τα "πειράξει" κάποιος άλλος.
jimaniac Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 βάλε ένα Net Limiter (προγραμμα) και κόψε την ταχύτητα στα συγκεκριμένα προγράμματα.....
sYn Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μπορείτε να μου πείτε έναν αποδοτικό τρόπο (αν υπάρχει) να κόψω τα τόρρεντς σε ένα δίκτυο 18 υπολογιστών; Βγάλε τα torrent clients. Από τη στιγμή που θέλεις να αφαιρέσεις το δικαίωμα στον πελάτη σου να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα προγράμματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν..
neperios_1984 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 @sYn distixos auto den mporo na to kano. Tha dokimaso to net limiter kai vlepoume... Poli aimovora re gmt ta torrents.
The_Mentor Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Εγώ πάλι γιατί πιστεύω πως 18 υπολογιστές έχουν όλοι οι χρήστες τους δικαιώματα power user ή Administrator????? Δοκίμασε να ξηλώσεις όλα αυτά τα κόλπα και βάλε 1 λογαριασμό απλού user και ένα δικό σου Administrator. Στον User δώσε περιορισμένα δικαιώματα και ΟΧΙ full access χωρίς να μπορεί ο καθένας να εγκαθιστά ότι του έρθει στο μυαλό και στην οθόνη... Το παραπάνω είναι το πλέον κλασικό λάθος σε δίκτυα windows. Αφού λοιπόν κανένας δεν θα μπορεί να εγκαθιστά τίποτε πέραν των εφαρμογών που δουλεύει άρα και κανένα torrent client δεν θα δουλεύει...
nzeppos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Το μtorrent όμως δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση για να δουλέψει...
accipio Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που θέτει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει ο χρήστης, όπως π.χ. το User Control.
Japan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δεν ξέρω αν έχεις ήδη κάποια λύση firewall, καλό θα ήταν πάντως να υπάρχει αφού είναι 18 μηχανάκια στο δίκτυο. Στο SmartDefense του NGX της Checkpoint έχει επιλογή για block των peer2peer προγραμμάτων με block proprietary protocols on all ports και block masquerading over HTTP protocol. Οπότε ακόμη και αν αλλάξουν πόρτα δεν έχουν ελπίδα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστιχο σε άλλες λύσεις fw. Ψάξτο λίγο, ο ρούτερ δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πας σε fw.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.