Προς το περιεχόμενο

ASUS A8N32 DLX προβλημε με θερμ chipset

iced

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Exo to asusA8N32SLI DELUXE και παρατηρώ οτι οταν ζοριζω το αγνο(οχι o/c) συστημα μου η θερμοκρασια του chipset ανεβαινει στους 47 το ανωτατο(everest)..... Δεν καταλαβαινω τι συμβαινει, τι τα εχουμε τα heatpipes... Oi ψαγμενοι θα με ρωτησουν αν ειναι καθετα η οριζοντια to mb και θα τους απαντησω οτι ειναι καθετα το mb σε κουτι hec με 2*12cm.....

Το κουτι εχει ενα optional φαν για την ψυκτρα των heatpipes αλλα αναφερει να το χρησιμοποιηουμε μονο οταν υπαρχει παθητικη ψύξη ή υδροψυξη στην cpu " installin the optional fan with an active cpu cooler will interfere with the airflow and destabilizei the system"...

Ayto δεν το καταλαβαινω, για ποιο λογο θα επηρεαsτει απο το AC A64 cooler pro??? Να το βαλω τελικα το ανεμιστηρακι?

---->Κατι τελευταιο, μπορω να αποσυνδεσω το φαν του ac freezer apo την τροφοδοσια του mb και να το συνδεσω στην 12V ή στην 5V γραμη για να ψυχει καλυτερα τον cpu????

Δημοσ.
Καλησπερα παιδια! Exo to asusA8N32SLI DELUXE και παρατηρώ οτι οταν ζοριζω το αγνο(οχι o/c) συστημα μου η θερμοκρασια του chipset ανεβαινει στους 47 το ανωτατο(everest)..... Δεν καταλαβαινω τι συμβαινει, τι τα εχουμε τα heatpipes... Oi ψαγμενοι θα με ρωτησουν αν ειναι καθετα η οριζοντια to mb και θα τους απαντησω οτι ειναι καθετα το mb σε κουτι hec με 2*12cm.....

Το κουτι εχει ενα optional φαν για την ψυκτρα των heatpipes αλλα αναφερει να το χρησιμοποιηουμε μονο οταν υπαρχει παθητικη ψύξη ή υδροψυξη στην cpu " installin the optional fan with an active cpu cooler will interfere with the airflow and destabilizei the system"...

Ayto δεν το καταλαβαινω, για ποιο λογο θα επηρεαsτει απο το AC A64 cooler pro??? Να το βαλω τελικα το ανεμιστηρακι?

---->Κατι τελευταιο, μπορω να αποσυνδεσω το φαν του ac freezer apo την τροφοδοσια του mb και να το συνδεσω στην 12V ή στην 5V γραμη για να ψυχει καλυτερα τον cpu????

Υποτιθεται οτι με την ενεργη ψυξη ενα μερος του αερα που ψυχει την cpu ψυχει και το heatpipe.Οποτε αν βαλεις και το fan του chipset θα επηρεαζονται τα ρευματα του αερα μεταξυ τους Aν ομως εχεις παθητικη ψυξη ή υδροψυξη

δεν υπαρχει αερας οποτε δεν εχεις προβλημα.Εγω εχω βαλει μια Zalman με αεροψυξη και εχω αποσυνδεσει το fan του chipset επειδη κανει πολυ και ενοχλητικο(υψισυχνο) θορυβο.

Εχει κανενας αλλος αυτο το προβλημα?

Δημοσ.

Τελικα συνδεσα το ανεμιστηρακι και δεν ξαναειδα αυτες τις θερμοκρασιες....!!! Καποια στιγμη που θα εχω χρονο θα βγαλω τα heatpipes αν μπορεσω και θα βάλω artic silver.... Το εχει κανει κανενας? Εννοω να βγαλει τα heatpipes?

Δημοσ.

Ξαναβγάλε το ανεμιστηράκι!!!

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι φυσιολογικές (σύμφωνα με την ASUS). Είναι ο ειδικός σχεδιασμός του motherboard έτσι που διαμοιράζεται σχeδόν ίσα η θερμότητα του motherboard σε όλη την επιφάνειά του (ή κατι τέτοιο τέλοσπάντων).

Το είχα διαβάσει από το site της Asus.

Δημοσ.

Μια διόρθωση: Το θερμόμετρο που έχει η ASUS το έχει στο πιο ζεστό σημείο του motherboard γιαυτό δείχνει τέτοια θερμοκρασία. Τα περί διασποράς της θερμότητας ισχύουν.

Δημοσ.

Φιλος απο αλλο φορουμ ανεφερε οτι εβαλε (στο chipset) τα ψυκτρακια (6 χωρανε ακριβως) με το αυτοκολλητο που εχει η συσκευασια της http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806162Zalman και κανουνε πολυ καλη δουλεια ...το επιβεβαιωνω κι εγω που την ειχα και το δοκιμασα...36C max

Δημοσ.

Πάντως αν βγάλεις τα heat pipes, βάλεις άλλη θερμοαγώγιμη πάστα όπως λες και ξαναβάλεις τα heatpipes, θα δεις κάποια διαφορά.

Αλλά να καθαρίσεις καλά την προηγούμενη.

Δημοσ.

Δε νομίζω να τίθεται θέμα κολλήματος/ξεκολλήματος, είναι κουμπωτά πάνω. Θα πρέπει να βγάλεις τελείως τη motherboard έξω από το κουτί όμως, γιατί μόνο έτσι θα το ξεκουμπώσεις (τα κουμπώματα είναι στην πίσω μεριά θα τα δεις). Είχα δει κάπου την όλη διαδικασία και φαινόταν εύκολο. Για διαφορετικό μοντέλο της ASUS αλλά πιστεύω ότι τα ίδια είναι στο θέμα του heat-pipe.

Αν δε βαριέσαι την όλη διαδικασία κάντο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...