Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με (χαμηλή) ταχύτητα δικτύου 2 υπολογιστών

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Από ό,τι έλεγε πάνω το πακετάκι του καλωδίου είναι κατάλληλο για 1Gbit δίκτυο και το καλώδιο πάνω αναφέρει πως είναι Cat 5e. Η αλήθεια είναι πως δεν εμπιστεύομαι και πολύ το τι γράφει η συσκευασία και θα ήθελα αν μπορώ να το ελέγξω μόνος μου. Αν δω τις άκρες του (το διάφανο clipάκι) αν έχει πχ 9 καλωδιάκια, θα πρέπει τα 5 να είναι στις ίδιες θέσεις και στα 2 άκρα και τα άλλα 2 ζεύγη να έχουν ανεστραμένες θέσεις;

Επίσης ποια ταχύτητα μεταφοράς θεωρείται ικανοποιητική για ένα τέτοιο δίκτυο; Σίγουρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κάρτες, καλώδιο, ταχύτητα hdd, εξωτερικές παρεμβολές κλπ), απλά μια ενδεικτική τιμή θα ήθελα. Δηλαδή >200Mbps είναι ΟΚ ή να συνεχίσω το ψάξιμο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Δες αυτό το οποίο είναι για Gigabit crossover. Αυτή τη συνδεσμολογία χρησιμοποιώ. Είναι από το http://www.pctechnology.gr και συγκεκριμένα δες το παρακάτω αναλυτικό link για κατασκευή καλωδίων δικτύου.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=22877

Αν απαγορεύεται να δημοσιεύω Links από άλλα φόρουμ πες μου να στο στείλω και με pm. 'Ολα τα καλώδια δικτύου έχουν 8 καλωδιάκια τα οποία χωρίζονται σε 4 ζεύγη σύμφωνα με τα χρώματά τους.

post-3584-129062941173_thumb.jpg

Δημοσ.

@mikemoisi: Το θέμα είναι πως μετά το SP2, στο update υπήρχαν κάπου 70-80 hotfixes ή άλλα patches. Δύσκολο να τα δεις ένα-ένα, πόσο μάλλον να ψάξεις τι κάνει το καθένα. Πχ χωρίς κάποιο από αυτά τα updates πετούσε svchost.exe error και νέκρωνε το internet.

@GiannisKr: Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. Θα τα ελέγξω μόλις πάω σπίτι.

Δεν υπάρχει πρόβλημα από αναφορά link σε άλλα forum αρκεί να μην είναι «πονηρά» sites :)

edit: Από ό,τι βλέπω στο link που παραθέτεις υπάρχουν κάποιες ενστάσεις σχετικά με τα Cat5 καλώδια και την συνδεσμολογία τους σε σχέση με αυτά του Gbit. Οπότε πιθανόν να μην πιάνω ταχύτητες κοντά σ' αυτό.

Δημοσ.

Τίποτα βρε. Τα μπράβο πάνε στο παιδί που έγραψε εκείνο το topic το οποίο εμένα προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια. Εσύ απλά δες τα χρώματα. Για όποια απορία πες μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...