antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Έχω δύο υπολογιστές συνδεδεμένους μέσω των καρτών δικτύου τους (Gbit) και του κατάλληλου καλωδίου (cat 5e). Μέχρι πριν λίγες μέρες η ταχύτητα ανταλλαγής δεδομένων ήταν περίπου στα ~70Mbps. Υπέθετα ότι είτε το καλώδιο δεν υποστηρίζει ταχύτητα Gbit (αλλού έβλεπα πως υποστηρίζει ταχύτητες λίγο πάνω από τα 100Mbps κι αλλού ότι είναι κατάλληλο για Gbit) είτε ότι υπήρχαν παρεμβολές από τα καλώδια ρεύματος που πιθανόν να είναι παράλληλα με αυτό του δικτύου (και για αυτό υπήρχαν απώλειες στην ταχύτητα). Χθες αποφάσισα να κάνω format στο ένα pc (το κατεβαστήρι που παρεπιπτόντως δίνει internet στο άλλο pc μέσω ICS), με εγκατάσταση WinXP+SP2 και να τσεκάρω μήπως τελικά έφταιγε κάποια ρύθμιση των WinXP που περιόριζε την ταχύτητα. Όντως αυτή τη φορά η ταχύτητα ήταν αισθητά μεγαλύτερη (~280Mbps). Χαρούμενος πάω να κάνω windows update και να στήσω καν 2 προγράμματα. Αφού τελειώνει το update μετά το απαραίτητο reboot, δοκιμάζω πάλι την ταχύτητα και διαπιστώνω πως έχει επανέλθει στα ~70Mbps. Ξέρω πως δεν έχετε μαντικές ικανότητες αλλά μήπως έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει γι' αυτό; Οι δοκιμή μέτρησης ταχύτητας έγινε με μεταφορά μεγάλου, συγκεκριμένου αρχείου και ήταν σταθερή. Επειδή υπάρχει συχνή μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων το πρόβλημα είναι αρκετά ενοχλητικό. Επίσης διαπίστωσα πως στην αρχική, υψηλή μέτρηση (270Mbps) όταν άνοιξα το "My Network Places" και επέλξα κάποιον κατάλογο, το pc είχε άμεση απόκριση/καμία καθυστέρηση. Από 'κει κι έπειτα, όποτε επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, υπάρχει μικρή αλλά ορατή καθυστέρηση ~3-5sec (δηλαδή, ανοίγω "My network places", click στο folder, παγώνει ο explorer, μετά από 5sec «μαρκάρεται» ο κατάλογος που είχα επιλέξει, διπλό click πάλι και μετά από ~2sec ανοίγει το folder. Πρώτα το browsing γινόταν σαν τα folders αυτά να ήταν local). Συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά αν κάποιος είχε το κουράγιο να φτάσει μέχρι τέλους κι έχει κάποια ιδέα/πρόταση ευχαρίστως να την ακούσω
Pink_Panther Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Fantazomai exeis elegksei tis idiotites twn kartwn se full duplex opws kai alles diafores ri8miseis pou exoune... Sto ping metaksy twn 2 pc einai sta8eres oi taxithtes apokrishs?
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Ναι full duplex 1000Mbps είναι στα properrties και τα XP λένε πως η ταχύτητα σύνδεσης είναι 1Gbps. Γενικά δεν έχω πειράξει τίποτα από αυτές τόσο κατά την πρώτη μέτρηση όσο και στην δεύτερη. Το reply του ping κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 2-4ms και από τους 2 υπολογιστές. edit: Τρελή λαμεριά εκ μέρους μου. Ναι όντως το firewall (Sygate) ήταν υπεύθυνο για την ταχύτητα (αυτό των XP το 'χω disabled από την αρχή). Όμως είμαι 101% σίγουρος πως το 'χα εγκαταστήσει από την αρχή και για κάποιον λόγο μετά το update παρουσίασε αυτή τη συμπεριφορά. Τώρα το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν από τον υπολογιστή/κατεβαστήρι πατάω να δω "View workgroup computers" κάνει περίπου μισό λεπτό να δείξει τα περιεχόμενα, ενώ από το άλλο pc φαίνονται αμέσως. Επίσης κάποια πρόταση για firewall θα ήταν ευπρόσδεκτη, αν και δεν είναι ερώτηση για αυτό το forum προφανώς. Είχα δοκιμάσει τα Outpost, Kerio αλλά με κούρασαν με τα πολλά Popups και τις άπειρες επιλογές και ξαναγύρισα στο sygate. Παλιότερα είχα δει και το zonealarm αλλά μου 'χε φανεί κάπως βαρύ. Το βασικό που θέλω είναι να είναι ελαφρύ και όταν κάποια εφαρμογή προσπαθεί να επικοινωνήσει από/προς το pc να ρωτάει allow/allow always/block/block always. Οι επιπλεόν προστασίες του στυλ anti-spyware δε με ενδιαφέρουν. Σας ευχαριστώ και πάλι.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Ποσα μετρα ειναι όλη η καλωδίωση;Τα εχεις συνδεσει σωστα ωστε να μειωνονται οι παρεμβολές;Οι μπρίζα για UTP ειναι απλή η απο αυτες που θελουν εργαλίο για να περασεις το καλώδιο;
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Ποσα μετρα ειναι όλη η καλωδίωση;Τα εχεις συνδεσει σωστα ωστε να μειωνονται οι παρεμβολές;Οι μπρίζα για UTP ειναι απλή η απο αυτες που θελουν εργαλίο για να περασεις το καλώδιο; Το καλώδιο είναι ~5 μέτρα utp (crossover αν θυμάμαι σωστά) δε χρειάστηκε καμιά «πατέντα» και συνδέεται με τις δύο κάρτες δικτύου.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 einai etoimo crossover ton 5 metron i to exeis ftiaxei esi?giati poloi kanoun kai ena mikro lathaki me ta xromata pou eno bgenei sosto to kalodio stin praxi den pezei telios sosta.
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 einai etoimo crossover ton 5 metron i to exeis ftiaxei esi?giati poloi kanoun kai ena mikro lathaki me ta xromata pou eno bgenei sosto to kalodio stin praxi den pezei telios sosta. Καλημέρα. Πρόκειται για έτοιμο καλώδιο οπότε φαντάζομαι πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 isos pio new drivers gia tis kartes?meta to klisimo tou sygate pezei i oxi?
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Συγνώμη αν δεν το έκανα ξεκάθαρο στο προήγουμενο edit μου :/. Η ταχύτητα χωρίς sygate είναι εντάξει (>200Mbps). Το πρόβλημα όπως είπα είναι: ... όταν από τον υπολογιστή/κατεβαστήρι πατάω να δω "View workgroup computers" κάνει περίπου μισό λεπτό να δείξει τα περιεχόμενα, ενώ από το άλλο pc φαίνονται αμέσως... Κάτι τέτοιο δε συνέβαινε πριν το Windows update. Drivers των καρτών δικτύου είναι οι πιο πρόσφατοι που υπάρχουν. Επίσης πλέον τρέχω δίχως firewall.
GiannisKr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Έλεγξε αν είναι crossover για 100Μbit Ethernet ή για 1Gbit. Στο πρώτο συστρέφόνται 2 ζεύγη καλωδίων στο άλλο και τα 4. Αν είσαι στην πρώτη περίπτωση θα σου λέει ότι είναι 1Gbit το δίκτυο αλλά ποτέ δε θα παίξει πραγματικά 1Gbit αλλά κάτι πιο κοντά σε 100Mbit. Αν το κάνεις σωστά θα πλησιάσει πιο πολύ τις ταχύτητες του 1Gbit. Εννοείται ότι και το Firewall παίζει ρόλο.
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Έλεγξε αν είναι crossover για 100Μbit Ethernet ή για 1Gbit. Στο πρώτο συστρέφόνται 2 ζεύγη καλωδίων στο άλλο και τα 4. Αν είσαι στην πρώτη περίπτωση θα σου λέει ότι είναι 1Gbit το δίκτυο αλλά ποτέ δε θα παίξει πραγματικά 1Gbit αλλά κάτι πιο κοντά σε 100Mbit. Αν το κάνεις σωστά θα πλησιάσει πιο πολύ τις ταχύτητες του 1Gbit. Εννοείται ότι και το Firewall παίζει ρόλο. Από ό,τι έλεγε πάνω το πακετάκι του καλωδίου είναι κατάλληλο για 1Gbit δίκτυο και το καλώδιο πάνω αναφέρει πως είναι Cat 5e. Η αλήθεια είναι πως δεν εμπιστεύομαι και πολύ το τι γράφει η συσκευασία και θα ήθελα αν μπορώ να το ελέγξω μόνος μου. Αν δω τις άκρες του (το διάφανο clipάκι) αν έχει πχ 9 καλωδιάκια, θα πρέπει τα 5 να είναι στις ίδιες θέσεις και στα 2 άκρα και τα άλλα 2 ζεύγη να έχουν ανεστραμένες θέσεις; Επίσης ποια ταχύτητα μεταφοράς θεωρείται ικανοποιητική για ένα τέτοιο δίκτυο; Σίγουρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κάρτες, καλώδιο, ταχύτητα hdd, εξωτερικές παρεμβολές κλπ), απλά μια ενδεικτική τιμή θα ήθελα. Δηλαδή >200Mbps είναι ΟΚ ή να συνεχίσω το ψάξιμο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Nefos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Τσέκαρε στο firewall αν έχεις ενεργοποιημένη μια εντολή που κάτι λέει για προστασία του τοπικού δικτύου. Δεν το έχω μπροστά μου το sygate οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο...αλλά σε μένα αυτό έφταιγε....
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Τσέκαρε στο firewall αν έχεις ενεργοποιημένη μια εντολή που κάτι λέει για προστασία του τοπικού δικτύου. Δεν το έχω μπροστά μου το sygate οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο...αλλά σε μένα αυτό έφταιγε.... Από ό,τι είδα στην αρχή, μια τέτοια ρύθμιση δεν επέτρεπε καθόλου την επικοινωνία μεταξύ των υπολογστών. Πιστεύω πως τσέκαρα ό,τι σχετικό υπήρχε με τις επιλογές δικτύου αλλά αν δε σου κάνει κόπο πες μου κάποια στιγμή τα δικά σου settings.
mikemoisi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 guys....pay attention!!!!!! to update ton windows.... diorthonei (ypotithetai) kapoia kena ta opoia ta perissotera einai security risks mesa stin registry.... tin exo patisei kai ego kai meta apo tetoio update polla pramata sto pc mou den leitourgousan opos prin.... opote... H symvouli einai.... egatastasi wixp sp2... me auto update off.... kai ama deite oti xreiazetai kati to pc sas kante manual update kai egatastiste eseis oti einai MONO aparaitito...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.