Προς το περιεχόμενο

Core 2 6600 + Gigabyte P965 DQ6 πρόβλημα τροφοδοσίας (;)

SyMpToM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε ολους.

Προχτές που απέκτησα τα κομμάτια του νέου συστήματος (Core 2 6600,Gigabyte P965 DQ6,OCZ 2Gb Dual Gold,ATI Radeon X1650) και πήγα τα συνέδεσα στο κουτί,παρατηρείται το εξής:Το σύστημα παίρνει ρεύμα,αλλα μόλις φτάσει στο System Disk Failure (περνώντας επιτυχώς την αναγνώριση των μνημών και της CPU και το IDE Check) σταματάει την τροφοδοσία και σβήνει.Αν το ξαναανοίξω αμέσως το σβήσιμο επέρχεται ελαφρώς γρηγορότερα (δεν προλαβαίνει να δείξει το System Disk Failure).Το τροφοδοτικό είναι ένα Tagan 500W που δούλεψε απροβλημάτιστα για 1.5 εβδομάδα σε άλλο σύστημα (με λιγότερες απαιτήσεις βέβαια).Ψάχνοντας είδα αυτό http://www.newegg.com/Product/CustratingReview.asp?item=N82E16813128323

για τις RAM μου,αλλά δεν έχω άλλο DDR2 Stick για να δοκιμάσω.Μπορεί να φταίει όμως κάτι άλλο;

Δημοσ.

Μήπως ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία ο επεξεργαστής και σβήνει για αυτό το λόγο?Μήπως η ψύκτρα δεν έχει κάτσει καλά?Είχα και εγώ αντίστοιχο πρόβλημα με έναν 6300,επίσης εγω στη mobo,gb too,είχα πρόβλημα με το smart fan το οποίο και απενεργοποίησα!Δε ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει,φαντάζομαι ότι όλο και κάποιος ειδικότερος θα μπορέσει να σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Κάνε ένα bios update σε πρώτη φάση. Aν συνεχίζει να στο ξανακάνει, μπες στο bios και αύξησε την τάση στις μνήμες (από 1.8 που πρέπει να είναι default στο 2.0 με 2.2). Μετά από αυτό λογικά πρέπει να δουλεύει. Αν όχι, μπες στο site της Gigabyte και δες κατά πόσο είναι συμβατή η mobo με τις μνήμες σου (έχω ακούσει για κάποιες περιπτώσεις με ασυμβατότητα της DQ6 με μνήμες).

Α και κάτι άσχετο, τον ανεμιστήρα της CPU πάνω στην mobo τον έχεις συνδέσει, σωστά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...