Προς το περιεχόμενο

δικτύωση usb printer + πληροφορίες για usb

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω καταλήξει σε ένα usb printer. Δυστυχώς οι ethernet printers είναι τσουχτεροί για μένα.

Θέλω να το μοιράσω με το pc του αδερφού μου ο οποίος είναι στο διπλανο δωμάτιο(κάπου 8 μέτρα μακριά) και να μη χρειάζεται να είναι ο δικός μου ανοιχτός. Έχω στήσει δίκτυο μεταξύ μας. Η λύση printer server είναι ακριβή κ δε δουλεύει πάντα, οπότε την αποκλείω.

Σκέφτηκα να ρίξω ένα usb καλώδιο από κάθε υπολογιστή το οποίο να καταλήγει στον εκτυπωτή μέσω ενός switch για να πέρνει σήμα ανάλογα με το ποιός τον χρησιμοποιεί. Είδα ότι υπάρχουν τέτοια διακοπτάκια.

Το θέμα είναι αν θα δουλέψει ένα καλώδιο 8 μέτρων. Ξέρω ότι ο περιορισμός είναι στα 5 μέτρα. Αλλά το θέμα είναι πώς δε χρειάζεται να στέλνει ρεύμα σε αυτή την απόσταση για να δουλέψει η συσκευή. Οι απώλειες του σήματος λέτε να είναι μεγάλες κ να μη παίξει το εγχείρημα? Ο εκτυπωτής λέτε να πάθει τίποτα που θα αλλάζει το σήμα από τον έναν υπολογιστή στον άλλον?

Επίσης θέλω να μου δώσετε πληροφορίες για το πώς να φτιάξω ένα καλώδιο usb 8 μέτρων(τί καλώδιο να ζητήσω).

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλώδιο usb στα 8m υπάρχει έτοιμο στο εμπόριο.

Προτίμησε κάποιο που να γράφει usb2 certified.

Κατά κανόνα θα δουλέψει μέχρι τα 8m αλλά στην ουσία είναι ανά περίπτωση.

Εξαρτάται από το ρεύμα που στέλνουν οι usb θύρες της μητρικής & από την συσκευή την ίδια.

Άλλη λύση είναι usb 2 ethernet κάρτες που κάνουν κάποιον εκτυπωτή δικτυακό αλλά αρκετά ακριβότερες. (Αν θυμάμαι σωστά γύρω στα ~100Ε).

Στα ίδια λεφτά κ φτηνότερα μπορείς να πάρεις ένα router με print server κ να κάνεις τη δουλειά σου. (βλέπε US Robotics 9107/9108).

/sc

Δημοσ.

αν υπάρχει 8μετρο καλώδιο θα πάω να το πάρω. Βασικά θέλω μια φτηνή λύση γιατί δε θέλω να δώσω χρήματα σε print server που δεν ξέρω αν θα δουλέψουν. Καλύτερα να τα δώσω τα χρήματα για έναν καλύτερο εκτυπωτή.

Θα ψάξω από αύριο γι'αυτό το καλώδιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...