kostelo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Παιδιά καλημέρα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Στο firefox το 1.5 που είχα μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το theme minifox επειδή αφήνει πολύ ελεύθερο χώρο για την προβολή των σελίδων. Τα χρώματα του παραθύρου του ήταν αυτά που είχα και στα windows. Δείτε και τα screenshots παρακάτω. Αποφασίζω και γω να κάνω την αναβάθμιση στο firefox 2 οπότε αναβάθμισα και το minifox γιατί η παλιά έκδοση δεν έπαιζε. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι τα παράθυρα είναι πολύ άσπρα για τα γούστα μου και πλέον δε συμβαδίζουν με τα χρώματα του theme των windows. Δείτε: Δεν είναι και τραγική η διαφορά αλλά μου χτυπάει στο μάτι άσχημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ να κάνω κάτι να αλλάξω τα χρώματα ενός theme του firefox? Ή έστω να προσαρμόζεται στα χρώματα του theme των windows όπως στην 1.5 έκδοση (δηλαδή σκούρο γκρι σε εμένα). Θα μου πείτε τώρα τι κάθομαι και ψάχνω ή γιατί δεν αλλάζω theme αλλά είναι το μονό που με βολεύει και θα με βοηθήσετε απίστευτα αν μου πείτε πως να του κάνω σκούρα τα χρώματα πάλι. Ευχαριστώ και συγγνώμη για την πολυλογία μου.
Eusebius Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Ωραία τα έχουν κάνει με το default θέμα!... Δεν ξέρω τί μπορεί να γίνει για να ταιριάξει ο Fx με το θέμα που έχεις. Πάντως, για να ταιριάζει με το Classic των XP, έβαλα στον Fx το θέμα Winstripe FF Classic: http://kmgerich.com/2006/08/05/firefox-1x-classic-themes-available/ Και το αποτέλεσμα είναι αυτό: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1419570 Για περισσότερο ωφέλιμο εμβαδόν, μπορείς να κάνεις και άλλ πράγματα, δεν είναι απαραίτητο να γίνει με θέμα: π.χ., να τα βάλεις όλα σε μία γραμμή και να αφαιρέσεις μενού που δεν τα χρησιμοποιείς (γίνεται μέσω του userChrome.css ή με την επέκταση Compact Menu)... Δεν ξέρω αν σε βοηθάνε καθόλου αυτά που λέω... Τα θέματα αλλάζουν σίγουρα, και προσαρμόζονται, αλλά πρέπει να ξέρεις CSS και να έχεις χρόνο... Γενικά η κατάσταση είναι ένα δράμα έτσι που τα έχουν κάνει με το default θέμα...
kostelo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Σ ευχαριστώ. Το 'βαλα και γω αυτό το theme και το παλεύω μπας και αφαιρέσω τίποτα. Πάντως άνοιξα και μόνος μου το jar αρχείο του minifox με το winrar και πείραξα κάτι ρυθμίσεις από το global.css και κάτι άλλα που βρήκα αλλά τελικά έγινε χειρότερο. Anyway σ' ευχαριστώ και όντως το default θέμα είναι ψιλοχάλια σε σχέση με την 1.5 έκδοση. Αν κανείς ξέρει τίποτα σχετικά με το πείραγμα των css αρχείων ας ποστάρει. Thanks.
kostelo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Λοιπον επιτελους υστερα απο απειρο ψαξιμο και πειραματισμο εφερα τα χρωματα στα μετρα μου. Για οποιον εχει καποιο διαφορετικο theme περαν του default και ενδιαφερεται να φερει τα χρωματα προς το σκουρο γκρι του κλασικου theme αρκει να κανει τα εξης: 1. Κατεβαζετε το Stylish Plugin και το εγκαθιστατε. 2. Κανετε κλικ στο εικονιδιο του stylish κατω δεξια και δίνετε Manage Styles ή μπαινετε στις επιλογες του απο το Εργαλεια->Προσθετα->Stylish->Επιλογες. 3. Πατατε κατω δεξια το Write και στο παραθυρο που ανοιγει καντε paste το εξης κειμενο. >@namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul); #toolbar-menubar{ background-color: #a7a7a7 !important; color: #a7a7a7 !important; } #searchbar{ background-color: #a7a7a7; } #find-field-container{ background-color: #a7a7a7; } #bookmarks-menu{ background-color: #a7a7a7; } menubar > menu{ background-color: #a7a7a7; } #status-bar{ background-color: #a7a7a7; } #urlbar{ background-color: #dcdcdc; } .tabbrowser{ color: #dcdcdc !important; } #nav-bar .toolbarbutton-menubutton-dropmarker{ background-color: #a7a7a7; } .tabbrowser-tab[selected="true"] > .tab-image-left, .tabbrowser-tab[selected="true"] > .tab-image-middle, .tabbrowser-tab[selected="true"] > .tab-image-right, .tabbrowser-tab[selected="true"] > .tab-close-button { background-color: #0099FF !important; } .tabbrowser-tab[selected="false"] > .tab-image-left, .tabbrowser-tab[selected="false"] > .tab-image-middle, .tabbrowser-tab[selected="false"] > .tab-image-right, .tabbrowser-tab[selected="false"] > .tab-close-button { background-color: #dcdcdc !important; } toolbox{ background-color: #a7a7a7 !important; } Πατηστε και ενα preview να δειτε πως βγαινει το αποτελεσμα αλλα λογικα πρεπει να εχει γκριζαρει ολο το menubar πανω και η statusbar κατω. Το αποτελεσμα σε μενα μετα απο αυτο μαζι με το minifox theme ειναι ετσι:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.