Nefos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά. Λοιπόοοοοον....εδωσα λεφτάκια και πήρα ένα αθόρυβο τροφοδοτικό...δεν θυμάμαι μάρκα αλλά είναι από τα πολύ καλά..Διαπίστωσα ότι χρειάζεται αλλαγή και το ανεμιστήρι της CPU. Πήρα ένα θηρίο Ultra silent της AKASA...Το PC εξακολουθεί να κάνει βββββββββββ.....εχει και δύο 12άρια πάνω τα οποία όμως δεν κάνουν ιδιαίτερη φασαρία...τι γίνεται?....μύθος τα αθόρυβα ανεμιστήρια τελικά??
xalia Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 πολύ απλά μη πιστεύεις ότι γράφουν στα επίσημα site τους! η κάθε εταιρεία λέει τα δικά της, και τα db που διαφημίζουν δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητά! όταν ήμουν στη θέση σου (ήθελα να κάνω το pc μου αθόρυβο) μετά από πολλά $$$ διαπίστωσα ότι μόνοι οι papst είναι ήσυχοι ανεμιστήρες. έβαλα και μία γουρούνα ψύκτρα στη cpu με ένα 12αρι papst πάνω και βρήκα την ησυχία μου. δες ακόμα το fan του chipset στη mombo αν κάνει φασαρία και είναι αυτό που σε ενοχλεί.
georgemarios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 εμενα αυτο που κανει τον περισσοτερο θορυβο ειναι το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων. για σταματα το μια στιγμη (βαλε προσεκτικα ενα συρματακι να το κρατησεις για ενα δυο δευτερολεπτα) να δεις αν εχει διαφορα θορυβου
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Επίσης κάνουν κάποιο θόρυβο και οι σκληροί δίσκοι, για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Δοκίμασε να σταματήσεις όλα τα fans -cpu, vga, psu, case- και ό,τι ακούς θα 'ναι από HDD. Btw και κάποια μοντέλα fan της SilenX κάνουν καλή δουλειά.
Nefos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Η κάρτα γραφικών δεν έχει ανεμιστήρα. Οι σκληροί κάνουν συγκεκριμένο θόρυβο και ξέρω ότι δεν μπορώ να τον αποφύγω. Απλά κατάλαβα ότι λίγα μοντέλα fans κάνουν αυτό που πρέπει...Μου μένουν οι 2 12ρηδες που υπάρχουν στο κουτί. Θα τσεκάρω τις μάρκες που μου προτείνατε..ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
alexzzz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Na sas po kai ego tin diatrivi mou pedia. Agorasa ena metaxeirismeno pisi to opio eixe athorivo trofodotiko kai allagmeni psiktra/anemistira stin cpu. Ondos apo to proigoumeno mou mixanima eixe megali diafora. Tora pou ksanallaksa mixanima pira metaxeirismeni karta grafikon me silencer pano. To trofodotiko einai aplo. Fasaria ekane poli. Allaksa ton anemistira/psiktra tis cpu omos (pira apo to eshop to ruby orb) kai tora eimai poli efxaristimenos. Den exo allous anemistires sto kouti. Opote gia mena den einai mithos ta athoriva anemistirakia. Oxi vevea oti kai ola einai kala. Episis na sas po oti ton pio ligo thorivo ton ekane to mixanima tin 1 evdomada pou eixame xalasmeno to kalorifer sto spiti opote kai ipirxe pio xamili thermokrasia ston xoro. Ti thelo na po me afto? oti an einai to mixanima dipla sto tzaki exo tin endiposi oti anevenoun oi strofes ton anemistiron opote kani kai pio poli fasaria.
antonl Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 ...Allaksa ton anemistira/psiktra tis cpu omos (pira apo to eshop to ruby orb) kai tora eimai poli efxaristimenos... Έχω το blue orb 2 (ίδια επίπεδα θορύβου) και είναι χαλαρά ο μεγαλύτερος παράγοντας ηχορρύπανσης του pc. Όχι ότι κάνει τρελή φασαρία αλλά σίγουρα μακράν από το να χαρακτηριστεί αθόρυβο (για τα γούστα μου τουλάχιστον). ...oti an einai to mixanima dipla sto tzaki exo tin endiposi oti anevenoun oi strofes ton anemistiron opote kani kai pio poli fasaria. Ας ήταν δίπλα σε τζάκι και υπόσχομαι ότι δε παραπονιόμουν κι αν έκανε σαν C130 σε απογείωση
alexzzz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Έχω το blue orb 2 (ίδια επίπεδα θορύβου) και είναι χαλαρά ο μεγαλύτερος παράγοντας ηχορρύπανσης του pc. Όχι ότι κάνει τρελή φασαρία αλλά σίγουρα μακράν από το να χαρακτηριστεί αθόρυβο (για τα γούστα μου τουλάχιστον). koitakse me to kouti tou oloanixto giati kano kati allages mesa (kseris kourtines, epipla mpaniou ktl ktl ;-) ) dipla sto afti mou kai mou fenete oti kanei foveri doulia. To perimena na kanei pio poli thorivo. Vevea mporei na einai kai i entiposi mou giati to plirosa 28 evro. Ti na po? Ας ήταν δίπλα σε τζάκι και υπόσχομαι ότι δε παραπονιόμουν κι αν έκανε σαν C130 σε απογείωση Afto eides esi? edo sou leo 1 evdomada xoris kalorifer eimouna!!! me tis gounes mesa sto spiti kikloforousa!!! ena proi piga na mpo sto mpanio kai mou apandise apo mesa ena pigkouinos oti einai allos mesa!!!
antonl Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 @alexzzz: Κι εγώ κάνοντας μετατροπές στα περιεχόμενα του κουτιού το διαπίστωσα. Απλά δοκίμασε να τον σταματήσεις βάζοντας το δάχτυλό σου στο κέντρο του για να καταλάβεις το θόρυβο που κάνει. Δε λέω πως είναι άσχημη επιλογή. Σίγουρα πιο ήσυχος και κρατάει cpu σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το stock σύστημα ψύξης. Ας μη spamάρω άλλο στο thread
obijuan1983 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Τα συγκεκριμένα ανεμιστηράκια της ΑΚΑSA παράγουν απο μόνα τους ένα εκνευριστικό βουητό...Τα 18db που ισχυρίζονται είναι μόνο παραμύθι...
Nefos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Τουλάχιστον τώρα ξέρω...σε ευχαριστώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.