simply_the_best Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Πήγα να κάνω flash το bios με παλιά έκδοση αλλά δυστυχώς το σύστημα μου εμφάνισε ένα μήνυμα: Hardware compatible error! Κρίμα... Φυσιολογικό μάλλον αφού έχω αλλάξει τα πάντα στο pc εκτός από mobo και cpu και υπάρχουν ασυμβατότητες. Οπότε πάλι e-mail στην Αsus...
simply_the_best Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μάγκες τα κατάφερα! Η Asus μου έστειλε το νέο flashing tool και flashαρα το bios σε μια παλιά έκδοση που μου είπαν (''1006'' για όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα) και οι RAM λειτουργούν στα 400mhz από default.. Βέβαια μου είπαν ότι θα έχω κάποια αστάθεια και να κάνω ένα memtest.. Kαι όντως..όλα έχουν ένα κόστος.. Προσπάθησα να κάνω overclocking από το bios αλλά το pc κολλάει ακόμα και με 1% o/c.. Tεσπα θα συνεχίσω τις δοκιμές..
Vatos_locos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 άντε συγχαρητήρια τώρα χαλάρωσε τα timings και δώσε fsb παίξε με τους διαιρέτες για να τις κρατάς στα 400 και όταν βρείς που είναι stable ο Cpu σου άρχισε να σφίγγεις τα timings των μνημών τρέξε και mem test και αν βλέπεις κανένα λαθάκι dine λίγο τάση παραπάνω αυτά...
simply_the_best Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Τελικά πέτυχα το o/c... Απλά λειτουργεί μόνο με cas latency 2,5 η' 3 και όχι 2 που ήταν το default των μνημών.. Πρέπει να παίξω με τα timings.. Αύξησα λίγο την τάση σε cpu και ram και έδωσα μια ώθηση στο fsb 30mhz.. Τώρα οι μνήμες δουλεύουν στα 460mhz.. Βέβαια με παίρνει και άλλο καθώς το pc μου έχει πολύ καλή ψύξη και έχω χαμηλές θερμοκρασίες.. Αλλά θα κάνω tests για τη σταθερότητα πρώτα πριν επιχειρήσω κάτι.. Thanks Vatos_locos
Vatos_locos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 να δοκιμάζεις και με το memtest τις μνήμες όταν ανεβαίνουν τόσο πολύ και αν βγάζουν λάθη να τους δίνεις λίγο τάση μέχρι εκεί που αντέχουν βεβαια και αφού έφτασες 460 είναι παρα πολύ καλά τώρα άρχισε να παίζεις με τους διαιρέτες ακτώς αν αντέχουν να πάνε και στα 500
simply_the_best Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Έκανα benchmarks με το memtest 3.5 και το everest 3.5 για stability test και όλα οκ, χαμηλές θερμοκρασίες (cpu:44oC σε 100% usage για 1 ώρα, mobo:32oC, gpu: 41oC, hd: 24oC) και 0 errors.. Στο bios έχει μια επιλογή command rate όπου δεν ξέρω τι κάνει και παίρνει τιμές 1Τ και 2Τ, ποιο να βάλω? Όσον αφορά το o/c θα φθάσω το cpu από 2000 σε 2400mhz με μια αύξηση τάσης 0,150V και τις μνήμες στα 500mhz (παίζοντας με τους διαιρέτες) με voltage=2,8V. Πάντως από τα benchmarks της RAM βλέπω ότι υπάρχει διαφορά με την αλλαγή του cas latency από 2 σε 2,5..
Vatos_locos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 ναι με 2.5 η 2 δεν θα δεις διαφορα το cmr βάλτο στο 2T αν το βάλεις στο 1T το πιο ποίαν ο είναι να φας BSOD η να μην κάνει καν post το pc και να θέλει clear smos από θερμοκρασίες όσο βλέπω είσαι κυριλέ μονο μην περάσεις τους 50 c σε full load
simply_the_best Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Τελικά μπήκα στο site της corsair και λέει ότι οι μνήμες μου είναι φτιαγμένες για command rate=1T ! Δεν τα έσκασα τσάμπα μάλλον... To μόνο κακό ότι στους amd το cl2 λειτουργεί ασταθώς με τις corsair.. Τεσπα.. με ο/c στο cpu από 2ghz + 1,525V το πήγα σε 2,4ghz + 1,65V.. Το voltage καλό είναι ή θέλει αλλαγή? Sorry αν σας έχω ζαλίσει..
Vatos_locos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 κατέβασε το μέχρι να δεις να μπορεί τουλάχιστον να βγάλει pi 1M σταθερά όταν δεις ότι δεν τρώει κωλύματα το αφήνεις αν δεις ότι κολλάει ανεβάζεις τάση μέχρι να δεις που θα είναι rock stable
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.