trospe Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Αναγκαστικά πάς για "Overclocking". Για να λειτουργήσουν οι μνήμες στα 400mhz ,πρέπει να είναι το fsb του cpu στα 800mhz.
simply_the_best Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 για βάλε τις μνήμες 1:1 με το Fsb η άλλο μικρότερο διαιρετή γιατί τώρα είναι στα 336 αν τις έχεις 1:1 για δώσε λίγο στο fsb να δεις αν θα ανεβούν και αυτές στα 400 Το έχω ήδη κάνει.. Η συχνότητα ήταν στα 2ghz και εγώ το πήγα στα 2,2ghz.. Αυτά περιέχει το report της Asus.. Question: How come my K8N series shows DDR333 when I use 2 pieces of DDR400 double-side memory module? It works fine if I use single-side memory module or 1x DDR400 double-side memory module. Answer: This is due to AMD Athlon64 CPU specification limitation. Please refer to Table 41 of BIOS and Kernel Developer's Guide for AMD Athlon™ 64 and AMD Opteron™ Processors on page 173-174. Αν κανείς καταλάβει τι πρέπει να κάνω μου το λέει..
Vatos_locos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 αν κατάλαβα καλά από το τελευταίο * "for systems using 2 Dimms implementation, refer only i this table where the entry for the column titled DIMM 3 reads 'empty' η οποια λέει όταν έχεις μνήμες με x8 double rank στα Dimm 1 και Dimm 2 θα δουλεύει στα 333 οι μνήμες σου από οτι βλέπω ειναι όντος x8 οπότε μάλω εκεί είναι το πρόβλημα αν κατάλαβα σωστά πάντα σε ποια dimm έχεις τις μνήμες σου εσύ ?
simply_the_best Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 στο 1 και στο 3.. 3 dimm slots έχει to mobo.
simply_the_best Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 ε απ'ότι φαίνεται αυτές οι μνήμες ποτέ δεν πρόκειται να δουλέψουν στα 400.. μόνο αν αλλάξω τη μια με μια single side.. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως..
Vatos_locos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 δοκίμασε να βρείς απο κανέναν γνωστό σου μια μνήμη για να δείς οτι σίγορα είανι αυτο αν και απο τα 333 στα 400 δεν υπάρχει καμία χαοτική διαφορα
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 δοκίμασε να βρείς απο κανέναν γνωστό σου μια μνήμη για να δείς οτι σίγορα είανι αυτο αν και απο τα 333 στα 400 δεν υπάρχει καμία χαοτική διαφορα συμφωνω με αυτο ,ειναι μια γρηγορη λυση και δεν θα σε βαλει σε εξοδα
simply_the_best Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει χαοτική διαφορά στα mhz αλλά εγώ αυτές τις μνήμες τις χρυσοπλήρωσα για να αποδίδουν τα μέγιστα (τις παλιές τις έδωσα σε τιμή ευκαιρίας)! Δεν θέλω συμβιβασμούς.. Και άντε εγώ δοκιμάζω άλλες μνήμες και δουλεύουν στα 400mhz, τι θα κάνω δηλαδή? Τις δικές μου θα τις ανταλλάξω με εκείνες που θα είναι υποδεέστερες η' θα τις πουλήσω στη μισή τιμή απ'ότι τις πήρα για να φεύγουν?!
Vatos_locos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 βασικά σε καταλαβαίνω αλλα τι άλλο μπορείς να κανεις αν είναι αυτό το πρόβλημα γιατί εγώ διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις οποτε μην σταματήσεις να το ψάχνεις μια λύση στο τι μπορείς να κανεις είναι να αρχίσεις το Ο\C μπας και τις καταφέρεις να φτάσουν στα 400
simply_the_best Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Με το overclocking στο fsb που έχω κάνει μέχρι τώρα, αν οι μνήμες δούλευαν στα 400 θα είχαν πάει στα 440mhz.. Τώρα για να φθάσω τα 400, είναι μεγάλη η διαφορά και θα υπάρχει κάποιο τίμημα.. (υψηλές θερμοκρασίες, έλλειψη σταθερότητας, ακόμα καλύτερη ψύξη cpu κλπ).. Θα στείλω κανα mail στην corsair λέγοντας το προβλημά μου, μπας και μπορεί να μου αλλάξει τουλάχιστον τη μια μνήμη μου με μια άλλη ώστε να δουλεύουν κανονικά.. Γιατί όλοι οι άλλοι μου λένε να πάω να πνιγώ..
Vatos_locos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Γιατί όλοι οι άλλοι μου λένε να πάω να πνιγώ αυτό οφείλω να πω πως δεν το κατάλαβα αλλα δεν πειράζει Θα στείλω κανα mail στην corsair λέγοντας το προβλημά μου, μπας και μπορεί να μου αλλάξει τουλάχιστον τη μια μνήμη μου με μια άλλη ώστε να δουλεύουν κανονικά δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποτα εκτος από χρόνο και υπομονή και μαζί με αυτό περιέγραψε τους και το πρόβλημα σου μήπως είμαστε τελείως αλλου και λύνεται το θέμα αλλιώς
simply_the_best Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον που δείξατε! Και αν βρω λύση χωρίς κάποια αντικατάσταση θα postάρω εδώ ξανά.
simply_the_best Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Πήρα απάντηση από την ASUS ότι αυτό που ζητώ μπορεί να γίνει! Όπως λέει το mail: You know for K8 system ,the ram controller is built in CPU internal ,not on motherboard . So the ram compatible issue or ram support is only related and determined by CPU. According to the AMD datasheet about the Socket754 CPU, if you use 2 double sided pc3200 modules, the ram will run to DDR333 mode to make system stable. Τέλος μου είπαν ότι μπορώ να εξαναγκάσω τις μνήμες να τρέξουν στα 400mhz αν flashάρω τo bios πίσω στις πρώτες version αλλά το συστημά μου θα γίνει ασταθές.. Λοιπόν θα το δοκιμάσω και αν πετύχει θα ρίξω και ένα καλό o/c και ότι προκύψει! Καταραμένοι υπολογιστές..
trospe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Mε το καταλληλο ρευμα και τις καταλληλες ρυθμισεις στο latency των μνημων,ολα γινονται. Εγω μολις εχθες ρυθμισα εναν 1.8 celeron που εχω με ram 512-400mhz twinmos cas latency (μαμα) 2.5-3.3.6 σε 1.5.2.2.5! (αθανατες gigabyte) Kι ολα αυτα χωρις ρευμα μιας και ετρεχε χαμηλοτερο fsb o cpu. Καλη τυχη! Αν ειναι κατι που θελεις βοηθεια,ριξε συρμα να δουμε τι μπορουμε να κανουμε ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.