Προς το περιεχόμενο

mobo problem or what?

simply_the_best

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν αυτή είναι η ιστορία μου..

Έχω την μητρική Asus K8n (που υποστηρίζει τους Amd64 με socket 754 και 3 x ddr400) + εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του bios.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όποτε βάζω 2 dimmακια ddr400 δουλεύουν στα 333mhz αντί για 400mhz.. (η καθεμιά ξεχωριστά λειτουργεί στα 400 κανονικά).. Έχω κάνει πολλές δοκιμές με αλλαγή θέσεων των μνημών και αλλαγή των ρυθμίσεων του bios αλλά τίποτα.. Άλλαξα ακόμα και τις μνήμες μου γιατί έλεγα ότι θα υπήρχε ασυμβατότητα στα chipάκια.. Είχα 2x512mb kingston και πήρα 2x512mb corsair xms αλλά πάλι τα ίδια..

Έστειλα e-mail σε asus, kingston, πήγα στο τμήμα service του e-shop (καλά αυτοί πρέπει να είναι και άσχετοι) αλλά πάλι δεν πήρα απάντηση..

Να μια εικόνα από το bios:

ram.jpg

Καμιά ιδέα στο τι να φταίει?

(αν καταφέρει κανείς να δώσει απάντηση σε αυτό θα του κάνω άγαλμα)

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Mήπως πρέπει να δώσεις λίγο ρεύμα παραπάνω?

Tι τροφοδοτικό έχεις?

P.S. Μισό λεπτό....

Το memory clk είναι 166mhz,άρα η συχνότητα επί 2 θα είναι 333mhz.

Αν δεν μπορεί να πάει με auto στα 400mhz αυτό σημαίνει ότι υπεύθυνος είναι ο επεξεργαστής σου.

Το αν οι μνήμες θα εντοπιστούν αυτόματα στα 400mhz, το καθορίζει η Motherboard που επικοινωνεί με τον επεξεργαστή,βλέπει τι fsb έχει και στη συνέχεια ρυθμίζει την επικοινωνία του τελευταίου με τις μνήμες.

Απ'ότι κατάλαβα το γεγονός ότι έτρεχε μια μια μνήμη στα 400 με manual ήτανε φίλε μου λόγω overclocking που έκανες (άθελα σου) μιας και default ήτανε 333mhz. Ο λόγος που δουλεύανε μαζί στα 333mhz ήτανε μάλλον λόγω......"λανθασμένου" overclocking επειδή δεν είχανε κατάλληλο ρεύμα.

P.S. 2 Aπενεργοποίησε το κάτω κάτω που λέει ECC. Είναι για μνήμες που μπαίνουν σε server.Εσένα μόνο μπελάδες θα σου φέρει.

P.S. 3 Ημουν τεχνικός στο e-shop,αλλά τρίξανε κάποιες θέσεις και σταμάτησα...

P.S 4 Aν έχεις κάποιον που να χρειάζεται τεχνικό/hardware/network...είναι προτιμότερο από το άγαλμα ;-)

Viva

Δημοσ.
Mήπως πρέπει να δώσεις λίγο ρεύμα παραπάνω?

Tι τροφοδοτικό έχεις?

P.S. Μισό λεπτό....

Το memory clk είναι 166mhz,άρα η συχνότητα επί 2 θα είναι 333mhz.

Αν δεν μπορεί να πάει με auto στα 400mhz αυτό σημαίνει ότι υπεύθυνος είναι ο επεξεργαστής σου.

Το αν οι μνήμες θα εντοπιστούν αυτόματα στα 400mhz, το καθορίζει η Motherboard που επικοινωνεί με τον επεξεργαστή,βλέπει τι fsb έχει και στη συνέχεια ρυθμίζει την επικοινωνία του τελευταίου με τις μνήμες.

Απ'ότι κατάλαβα το γεγονός ότι έτρεχε μια μια μνήμη στα 400 με manual ήτανε φίλε μου λόγω overclocking που έκανες (άθελα σου) μιας και default ήτανε 333mhz. Ο λόγος που δουλεύανε μαζί στα 333mhz ήτανε μάλλον λόγω......"λανθασμένου" overclocking επειδή δεν είχανε κατάλληλο ρεύμα.

P.S. 2 Aπενεργοποίησε το κάτω κάτω που λέει ECC. Είναι για μνήμες που μπαίνουν σε server.Εσένα μόνο μπελάδες θα σου φέρει.

P.S. 3 Ημουν τεχνικός στο e-shop,αλλά τρίξανε κάποιες θέσεις και σταμάτησα...

P.S 4 Aν έχεις κάποιον που να χρειάζεται τεχνικό/hardware/network...είναι προτιμότερο από το άγαλμα ;-)

Viva

P.S: H κάθε μνήμη τρέχει στα 400mhz ακόμα και σε default ρυθμίσεις του bios...οπότε θέμα με αυτό το ''άτυπο overclocking'' δεν παίζει.. Απλά έβαλα σε manual τα 400mhz μπας και τις εξαναγκάσω να τρέξουν αλλά δεν.. Έχω διαβάσει και πολλές φορές το εγχειρίδιο της Asus για τις θέσεις και την λειτουργία 2 μνημών και όλα θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά.

P.S 2: Thanks δεν το γνώριζα!

P.S 3: no comment, έχουν ειπωθεί ήδη αρκετά γι'αυτό το κατάστημα..

P.S 4: ok θα σε έχω στα υπόψιν..

Δημοσ.

Βάλε το cpuZ και παρε απο εκεί το timing απο την μνήμη σου.Μετά πρέπει να ενημερώσης το BIOS για το TIMING (= Xρονισμός) και για να ξέρεις το Μοβο σου ΔΕΝ αναγνωρίζη το Χρονισμό των μνημών αυτόματα.!Φαινόμενο που το εχω συναντήση πολλές φορες..........Συμβαίνη και στις καλύτερες οικογένειες.

Νοτε : Ο χρονισμός μοιάζη με αυτό 2,2,4

Δημοσ.
Βάλε το cpuZ και παρε απο εκεί το timing απο την μνήμη σου.Μετά πρέπει να ενημερώσης το BIOS για το TIMING (= Xρονισμός) και για να ξέρεις το Μοβο σου ΔΕΝ αναγνωρίζη το Χρονισμό των μνημών αυτόματα.!Φαινόμενο που το εχω συναντήση πολλές φορες..........Συμβαίνη και στις καλύτερες οικογένειες.

Νοτε : Ο χρονισμός μοιάζη με αυτό 2,2,4

Άμα δείς στην παραπάνω photo το timing το έχω βάλλει 2-3-3-6 στα 400mhz... αυτό που υποστηρίζουν οι μνήμες δηλαδή και το Αsus mobo.. Αλλά γιατί τρέχουν στα 333 ρε γαμώτο..

Δημοσ.

Και όπως είπες trospe η απάντηση στο ερώτημα είναι: This is due to AMD Athlon64 CPU specification limitation.

Αυτό το ερώτημα το είχαν πολλοί τελικά, δεν ήμουν ο μοναδικός.. γι'άυτο και η ASUS έβγαλε και ένα faq στο support section: http://support.asus.com/faq/faq.aspx?model=K8N&SLanguage=en-us

Δημοσ.
Και όπως είπες trospe η απάντηση στο ερώτημα είναι: This is due to AMD Athlon64 CPU specification limitation.

Αυτό το ερώτημα το είχαν πολλοί τελικά, δεν ήμουν ο μοναδικός.. γι'άυτο και η ASUS έβγαλε και ένα faq στο support section: http://support.asus.com/faq/faq.aspx?model=K8N&SLanguage=en-us

Με ανοιχτό μυαλό και ήρεμους τόνους,όλα έχουν τη λύση τους ;-)

Δημοσ.
για δώσε ένα μια foto από το Cpu-z στο memory table

mem.jpg

Εγώ επειδή όμως δεν είμαι τεχνικός, διαβάζοντας το faq της Αsus ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως και αν θα κάνω αυτές τις μνήμες να δουλέψουν στα 400mhz..

Δημοσ.

για βάλε τις μνήμες 1:1 με το Fsb η άλλο μικρότερο διαιρετή γιατί τώρα είναι στα 336

αν τις έχεις 1:1 για δώσε λίγο στο fsb να δεις αν θα ανεβούν και αυτές στα 400

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...