Jajajelos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Έχω μια mobo albatron ΚΧ18D pro II (nforce2) με onbord τον SATA controller sil3112 και αγόρασα τον Seagate 320 SATA2 HD. Τον Hd τον δοκίμασα στο σύστημα μου σε winXP και σε ubuntu. Στο ubuntu δεν μπορεί να γίνει format με τίποτε. Στα windows το σύστημα βλέπει τον σκληρό μια χαρά αλλά συνεχώς κολάει για περίπου 30 sec σε τυχαίες φάσεις και μετά λειτουργεί κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα (το σύστημα δεν καταρρέει). Κολάει το ποντικι , το πληκτρολόγιο αλλά γίνεται caching τον κινήσεων ή των πλήκτρων που πατήθηκαν και εμφανίζονται πχ σε ένα έγραφο. Στο computer managment όταν συμβαίνει αυτό εμφανίζει ένα σφάλμα που λέει ότι περιμένει τον controller sil3112 αλλά δεν αντιδρά. Τί έχω κάνει: Έχω ελέγξει το σκληρό με τα διαγνωστικά της Seagate και δεν έχει κανένα πρόβλημα. O σκληρός δοκιμάστηκε αλλού και δουλεύει άψογα Ο σκληρός δουλευει σαν SATA1 (έχει jumberακι από πίσω) Αναβαθμίσα το bios της mobo στη τελευτάια έκδοση Εχω τσεκάρει το τροφοδοτικό και δεν έχει πρόβλημα Εχω τσεκάρει και αλλάξει τα καλώδια Το σύστημα δεν υπερθερμένεται (35 με 40 C cpu) και δεν είναι υπερχρονισμένο Αναβάθμισα τους drivers του sil3112 στην τελευταία έκδοση. Έχω ελέξει το σύστημα για ιους κτλ Έστειλα email στην Albatron, Seagate, Silicon Image. Μόνο η Seagate απάντησε αλλά δεν μπορούν να βγάλουν άκρη Δεν κατάφερα μόνο να αναβαθμίσω το bios του controller αφού είναι ενσωματωμένος στο bios του mobo. Η albatron χρησιμοποιεί παλιό bios για τον controller στην τελευταία έκδοση του bios για την ΚΧ18D pro II 1,10α Μήπως ξέρει κανείς πως μπορείς να αναβαθμίσεις το bios σε onboard controller (Η Silicon Image δίνει το κομμάτι του bios για να ενσωματωθεί στο bios της μητρικής αλλά δεν λέει πως το κάνεις αυτό)? Αντιμετώπισε κανείς παρόμοιο πρόβλημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.