BossDoc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Ρε παιδια οντως τα εχετε παιξει ολα αυτα τα παιχνιδια, ή τα βαζετε/βρισκετε ολα με google? Εγω που ξεκινησα με master System/GameBoy ολα αυτα δεν μου λενε τπτ Εγώ ξεκίνησα με Commodore 64 Δεν βάζω ποτέ game που δεν το ξέρω. Last ninja είναι u may continue
therock Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Όταν βγήκαν αυτά τα παιχνίδια, πολλοί από εμάς είχαν ήδη παίξει εκατοντάδες άλλα Προσωπικά άρχισα να παίζω γύρω στο '84, μέχρι να πάρω τον πρώτο μου Spectrum το '86. Πολύ δύσκολα να δω παιχνίδι από εκείνη την εποχή και να μην το ξέρω (ειδικά σε Spectrum και Amiga). Όταν όμως αρχίζουν και πέφτουν εδώ κάτι γιαπωνέζικα games του 90φεύγα, εκεί χάνω την μπάλα. Σκεφθείτε τι θα λένε κάποτε τα σημερινά παιδιά, που αρχίζουν να ασχολούνται με το αντικείμενο από μικρότερες ηλικίες (5-6 χρονών και πολλά λέω). ps: Δυστυχώς δεν πρόλαβα για το Last Ninja. Ειδικά το δεύτερο της σειράς το είχα παίξει μέχρι αηδίας σε Amstrad 6128. Ερωτηση. Εκεινες τις εποχες που αυτα τα μεσα ψυχαγωγιας δεν ηταν διαδεομενα τι ποσοστο ειχε τετοια ενασχοληση? Ας πουμε σε 10 χρονια η επομενη γενια ισως να μην ξερει το Metal Gear (λεμε τωρα!) Αυτο ομως δεν σημαινει πως αυτος που το επαιξε στην ωρα του ηταν ψαγμενος. Αντιθετως πιστευω, πως ατομα πριν τις Sega/Nintendo εποχες που ειχαν ασχοληθει δεν πρεπει να ηταν και πολλοι. Σωστα?
akisk Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Λογικό να ήταν λιγότεροι, όπως και ήταν. Πάντως ήταν πιο "πορωμένοι" σίγουρα. Εγώ στη γειτονιά μου είχα όλα ένα φιλο με CPC 6128, έναν με Amiga 500 και έναν με Commodore 64. Μόνο Atari ST δεν υπήρχε
nzeppos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Ε ναι, προφανώς ασχολούνταν πολύ λιγότερος κόσμος ενώ οι περισσότεροι είχαν τα μηχανάκια τους αποκλειστικά για παιχνίδια. Εφ' όσον δεν υπήρχε και η ενημέρωση του σήμερα, νομίζω πως ελάχιστοι χρήστες ήταν συνειδητοποιημένοι. Το βλέπω άλλωστε και σήμερα, που λέω για τις περιπέτειές μου με το ZX48 και ζήτημα να έχω βρει 5 φίλους ή συναδέλφους (ακόμα και μεγαλύτερους σε ηλικία) που να είχαν παρόμοια εμπειρία εκείνα τα χρόνια. Μάλλον οι πιο πολλοί απλώς είχαν κάποιο γείτονα/φίλο/γνωστό με "κομπιούτερ" , οπότε αγόραζαν κι αυτοί ένα ίδιο. Δηλαδή ήταν κυρίως θέμα τύχης να αρχίσει κάποιος να ασχολείται με το αντικείμενο. Οι δε κονσόλες ήταν πολύ λιγότερο διαδεδομένες (τουλάχιστον στην Ελλάδα) και πραγματικά πριν τα SNES/MegaDrive δεν θυμάμαι να είχα παίξει πάνω από 3-4 φορές σε κονσόλα. Αυτά που ήταν εξαιρετικά δημοφιλή ήταν τα handheld, τύπου Nintendo Game & Watch.
therock Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Σωστος. Τωρα που μου το θυμησες, Ειχα και γω ενα Safe Buster. Επισης επαιζα και παιχνιδια στην Amiga ενος θειου μου με το κιλο, καθως και θυμαμαι καποτε ενα φιλαρακι που ειχε παρει ενα αρχαιο PC με τις δισκετες τις τεραστιες πριν τις 1.44MB. 700kb νομιζω? Πω πω ποσο απλα παιχνιδια και ποσο χαρουμενους μας κανανε τοτε.
pseira Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 CPC 6128 , τι μηχάνημα..Blagger, Bubble Bobble, Batman, robocop, indiana jones....RICK DANGEROUS!
nzeppos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Ειδικά με τα Batman και Robocop είχα ρίξει ασύλληπτο λιώσιμο στο Spectrum. Πρέπει να τα είχα τελειώσει πάνω από 10-15 φορές έκαστο... Με το δε Rick Dangerous 2 είχα φάει τόση μεγάλο σκάλωμα που κόντεψα να μείνω στην ίδια τάξη με τις απουσίες (βλ. κοπάνες) που έκανα για να το παίξω. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που το είδα και έμεινα άφωνος. Δυστυχώς το 1 το είδα αρκετά αργότερα σε Amiga. Καταπληκτικά και τα δύο. Το Blagger ομολογώ ότι δεν το ξέρω
nzeppos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Πω, το θυμάμαι αυτό. Μεγάλο παιχνίδι. Νομίζω ήταν με έναν κατάσκοπο αλλά πώς το λέγανε το ρημάδι, δεν μου έρχεται τώρα.
TheELF Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Πω, το θυμάμαι αυτό. Μεγάλο παιχνίδι. Νομίζω ήταν με έναν κατάσκοπο αλλά πώς το λέγανε το ρημάδι, δεν μου έρχεται τώρα. Και εμένα αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση γνωστό από amiga εποχές,δεν το έπαιξα ποτέ αλλά μου τα πρήζανε συνεχώς οι φίλοι μου. (Midwinter λέγετε, το θυμήθηκα τελικά....όποιος θέλει βάζει,αν είναι τελικά αυτό, ας επιβεβαιώσει ο kajwbtfe πρώτα)
nzeppos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Και εμένα αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση γνωστό από amiga εποχές,δεν το έπαιξα ποτέ αλλά μου τα πρήζανε συνεχώς οι φίλοι μου. (Midwinter λέγετε, το θυμήθηκα τελικά....όποιος θέλει βάζει,αν είναι τελικά αυτό, ας επιβεβαιώσει ο kajwbtfe πρώτα) Ναι όντως αυτό είναι. Νομίζω ήταν ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια της περιόδου που ήταν καλύτερο σε PC παρά σε Amiga. Δεν πρέπει να το είχα παίξει πάνω από λίγα λεπτά, αλλά θυμάμαι τους διθυράμβους που είχαν γράψει στο Pixel. Ιδού και το special review (να 'ναι καλά τα παιδιά στο retromaniax.gr που έχουν σκανάρει όλα τα τεύχη):
Προτεινόμενες αναρτήσεις