emm_stra Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια λειτουργιας του Ε6600? Σε εμενα δουλευει συνηθως 39-45 και με πολυ δουλεια φτανει και στα 48-50. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Ρωταω γιατι ο προηγουμενος επεξεργαστης που ειχα ο D930 δουλευε συνηθως στα 36-39 και με πολυ δουλεια εφτανε στο 42.
john2gr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Μια χαρά είσαι. Οι Core2Duo έχουν όριο τους 85c βαθμούς. Οτιδήποτε λιγότερο είναι κομπλέ αλλά καλό είναι να μην πλησιάζεις τα 65-70άρια τώρα που δεν είναι καλοκαίρι
emm_stra Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Ο προηγουμενος ομως (D930) γιατι δουλευε σε χαμηλοτερη θερμοκρασια????
SL9S9 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ έχω τον E6400 και δουλεύει στο χαβαλέ κάτω από 30 βαθμούς (και 25) και στο ζόρι πάει 42-43.. αν δείχνει σωστά το utility από το gigabyte motherboard που έχω. Επίσης στο site της INTEL γράφει thermal specification 60 βαθμούς. Αυτόν είναι νομίζω το όριο;;; Δείτε: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9S8
antonl Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ έχω τον E6400 και δουλεύει στο χαβαλέ κάτω από 30 βαθμούς (και 25) και στο ζόρι πάει 42-43.. αν δείχνει σωστά το utility από το gigabyte motherboard που έχω. Επίσης στο site της INTEL γράφει thermal specification 60 βαθμούς. Αυτόν είναι νομίζω το όριο;;;Δείτε: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9S8 Όχι, η θερμοκρασία που αναφέρεις δε σημαίνει τη μέγιστη που αντέχει (όπως γράφει και στην επεξήγηση εξάλλου). Για πιο ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας των C2D, Core Temp. Το πρόγραμμα της μητρικής (Abit) είναι αρκετά πιο αισιόδοξο δείχνοντας 6-7C χαμηλότερα. Αν και δεν είναι μέτρο σύγκρισης, 6600@~3GHz 40C idle/53C full load (με άλλη ψύκτρα όμως).
emm_stra Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!!!!
fabiawrc Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Εγώ έχω τον E6400 και δουλεύει στο χαβαλέ κάτω από 30 βαθμούς (και 25) και στο ζόρι πάει 42-43.. αν δείχνει σωστά το utility από το gigabyte motherboard που έχω. Επίσης στο site της INTEL γράφει thermal specification 60 βαθμούς. Αυτόν είναι νομίζω το όριο;;;Δείτε: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9S8 για βαλε το core temp και δοκιμασε παλι θερμοκρασιες.γιατι και μενα το ds4 με 6300 1.86 το core temp μου δειχνει 47 βαθμους idle και load 59. αν βαλω το easy tune δειχνει μεχρι και 13 βαθμους κατω. παντως η ζεστη που βγαζει ο 6300 πισω απο το mobo στους 59 βασει coretemp δεν εχει καμια σχεση με τους 60 που εβγαζε ο 2.8 northwood που ειχα πριν.δλδ στους 59 με 6300 ειναι ζεστο ενω στους 58-60 το mobo εκαιγε πολυ.αυτο οφειλεται επειδη αυτη η 8ερμοκρασια ειναι μετρηση στο πυρηνα?
Kyro Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Ε6600, έχω ανεβάσει το FSB στα 300 και δουλεύει στους 30 βαθμούς σε asus (από το bios). Από PC σε PC οι θερμοκρασίες διαφέρουν. Έχει σχέση το κουτί, η motherboard, πως είναι τακτοποιημένα τα καλώδια μέσα, οι ανεμιστήρες, και το υπόλοιπο hardware που περιέχει (δίσκοι, κάρτες γραφικών, κτλ)
antreaslam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 ευχαριστώ κ εγώ,γιατί το motherboard monitor που είχα,δε μπορούσε να κάνει μετρήσεις,κ έψαχνα κάποιο τέτοιο software!
S2Katana Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Παιδια εγω εβαλα τον Ε6700 σε ενα μηχανημα και στο bios εχω σταθερη θερμοκρασια επεξεργαστη 50C και συστημα 30C. Ακομη δεν εχω βαλει ανεμιστηρακια στο κουτι(αληθεια, η μαμα ψυκτρα Intel βαζει ή βγαζει ζεστο αερα?), αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενος.Θα ηθελα να ειναι πιο χαμηλη. Θα βαλω 1 12αρι και 1 8αρι στο πλαι και 1 12αρι πισω.Υπαρχει ενας 12αρης μπροστα που τραβαει μεσα κρυο αερα.Ο12αρης πισω θα βγαζει εξω τον αερα, ο 8αρης που ειναι διπλα στην ψυκτρα θα βγαζει αερα(απο την ψυκτρα) και ο 12αρης χαμηλα στο πλαι θα βαζει κρυο αερα.Σωστα?
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 ...και ο 12αρης χαμηλα στο πλαι θα βαζει κρυο αερα... Χμμμμ, αυτός παίζει και να τη χαλάσει τη δουλειά, αν τα έχω σωστά στο μυαλό μου βάσει της περιγραφής σου. Αυτός δλδ θα βάζει αέρα που θα "βρίσκει" στον αέρα που βάζει ο μπροστινός 12άρης? Νομίζω πως τα ρεύματα αέρα δε θα πρέπει να διασταυρώνονται για να μη δημιουργούνται στροβιλισμοί. Δεν είμαι και γνώστης Φυσικής Ρευστών, αν κάποιος ξέρει σίγουρα, καλό είναι να πει άποψη...
S2Katana Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2007 Ναι εχεις δικιο σε αυτο.Απλα η βασικη λογικη ειναι να ενωνονται οι 2 κρυοι ''αερηδες'' και θερμαινομενοι να πηγαινουν προς τα πανω, οπου ο πλαϊνος 8αρης και ο πισω 12αρης θα τους βγαζουν εξω.Δεν ξερω αν ειναι σωστο βεβαια.
Kyro Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Πάμε βοριότερα όπου θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας αφού θα επιρεάσει την περιοχή το χαμηλό βαρομετρικό που κινείται κάτω από το τροφοδοτικό. Στην CPU τώρα τα πράγματα θα είναι πιο ζεστά επιτρέποντας στους τολμηρούς ακόμα και το μπάνιο! Ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες θα έχουμε στο chipset αφού τα πλαινά ρεύματα που έρχονται από την CPU συγκρούονται με το υψιλό βαρομετρικό που υπάρχει γύρω από την περιοχή του chipset. Και τέλος στην κάρτα γραφικών τα κλιματιστικά είναι απαραίτητα λόγω του καύσωνα που επικρατεί. Μικρές σεισμικές δονήσεις στην ευρήτερη περιοχή των σκληρών αλλά και οπτικών δίσκων είναι αναμενόμενες και οι σισμολόγοι λένε πως δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας. Παρακολουθήστε στη συνέχεια την ταινία ShutDown (έλεος! όλο τα ίδια και τα ίδια βάζουνε). ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ !
Apateonas_69 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 παιδια εμενα ο 6600 δουλευει σε idle 24-25 βαθμους και με ζορι φτανει στους 36-37 βαθμους.Υποψιν εχω αφαιρεσει την μαμα ψυκτρα της Intel και πανω μπηκε μια Zalman9700Led με την δικη της παστα εννοειται.Αυτα σαν 2-3 μερες λειτουργειας.Απο εκει περα παρατηρω απλα αυξημενη θερμοκρασια στο system που αγγιζει τα 44 με 45.To κουτι ειναι καλα εξοπλισμενο για καλη ροη αερα αλλα υποψιαζομαι οτι οι δισκοι μου ανεβαζουν το system temp...
emm_stra Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2007 12αρηδες ανεμιστηρες εχεις στο κουτι σου??? Εγω ουτε στο ονειρο μου δεν βλεπω τετοιες θερμοκρασιες....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.