Προς το περιεχόμενο

Χ1600ΧΤ

Milksnakeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την ATI X1600XT και συνέχεια μου κολάει στα παιχνίδια (carbon,dungeon siege2).

Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι,αν είχε καποιος παρόμιο πρόβλημα ας μου πεί τι έκανε, γιατι έχω ξενερώσει.

Επίσεις θέλω αν γίνετε να βάλει κάποιος ένα link για να κατεβάσω κανένα προγραματάκι που να βλέπω την θερμοκρασία της κάρτας.

Έχω έναν AMD 3800+ Dual Core με 3000ΜΒ RAM και την καρτούλα που σας είπα...

Δημοσ.

Καλο είναι να γίνει ενα format sto pc και να μπουν ολα απο την αρχη για να δεις τι πραγματικά δίνει η καρτα...

Γενικά ειναι αρκετά αδυναμη κάρτα και νομιζω οτι για να παιζεις αξιοπρεπως θες απο 1650ΧΤ και πάνω....

Δημοσ.

Format έχουν γίνει και αρκετά μάλιστα.

Απο τότε που την πήρα είναι έτσι και λέω μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πρίν την σουτάρω.

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι υπάρχει κατι αλλο φίλε μου.... Εγω προτείνω να την διωξεις οσο είναι καιρος για να μην χασει και αλλο αξια και να αγορασεις κανα 1950pro!! Ειχα και εγω sapphire 1650pro DDR3 και την κρατησα για δυο μερες, δεν την περιμενα τοσο αδύναμη και την εδιωξα γρηγορα για να μην πεσει και αλλο η τιμη

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι είναι Sapphire...? Welcome to the club...

Είχα αγοράσει μια Sapphire X1600XT η οποία με το που ξεκίναγε παιχνίδι ή το πολύ 1-2 λεπτά μετά κόλλαγε όλο το pc. Με μια αναζήτηση σε διάφορα forums και κυρίως της Sapphire ανακάλυψα ότι ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο σε πολλούς κατόχους της κάρτας αυτής σε συνδυασμό με κάποιο από τα Nforce 4 chipset (κυρίως σε Asus αλλά όχι μόνο...).Όσοι είχαν Intel ή κάποιο άλλο chipset δεν είχαν πρόβλημα. Για να μην πολυλογώ οι λύσεις που υπήρχαν για να μπορέσει να παίξει κάποιος παιχνίδι ήταν :

-UNDERCLOCKING της κάρτας με το Atitool ή άλλο παρόμοιο πρόγραμμα σε επίπεδα μέχρι και 30-35% κάτω!!

-Flashάρισμα του bios με κάποιο bios update (το οποίο μέχρι την ημέρα που τη σούταρα δεν είχε βγεί...)

-Αλλαγή κάρτας!

Η 1η λύση προφανώς είναι απαράδεκτη, για τη 2η δεν ξέρω αν έχει βγεί κάτι (την είχα μέχρι τον Ιούνιο, ίσως μετά από 6 μήνες κάτι να έκαναν...) και προφανώς ακολούθησα τον 3ο δρόμο. Πήρα μια 7600GT η οποία ήταν και κλάσεις ανώτερη. Εφόσον έχει εγγύηση η κάρτα γύρνα τη πίσω και βλέπεις πως πάει από εκεί και πέρα. Εγώ δε δέχτηκα να πάρω ίδια λόγω απώλειας εμπιστοσύνης στη Sapphire (η οποία αρνούνταν πεισματικά ότι οι κάρτες της είχαν πρόβλημα, πραγματικά είχα εξοργιστεί με τη συμπεριφορά τους...)

Θερμοκρασία μπορείς να μετήσεις με το atitool

EDIT: Από περιέργεια ξαναμπήκα στο φόρουμ της sapphire...ε λοιπόν το thread που ήταν αφιερωμένο για αυτό το πρόβλημα (το 2ο για την ακρίβεια γιατί κάποιοι mods εκεί θεώρησαν σωστό να ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ το πρώτο) είναι ζωντανό και έχει φτάσει και τις 77 σελίδες! Ορίστε και το link μήπως έχουν βρει κάτι τα παιδιά:

http://www.sapphiretech.com/en/forums/showthread.php?t=2413&page=1&pp=10

Δημοσ.
Να υποθέσω ότι είναι Sapphire...? Welcome to the club...

Είχα αγοράσει μια Sapphire X1600XT η οποία με το που ξεκίναγε παιχνίδι ή το πολύ 1-2 λεπτά μετά κόλλαγε όλο το pc. Με μια αναζήτηση σε διάφορα forums και κυρίως της Sapphire ανακάλυψα ότι ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο σε πολλούς κατόχους της κάρτας αυτής σε συνδυασμό με κάποιο από τα Nforce 4 chipset (κυρίως σε Asus αλλά όχι μόνο...).Όσοι είχαν Intel ή κάποιο άλλο chipset δεν είχαν πρόβλημα. Για να μην πολυλογώ οι λύσεις που υπήρχαν για να μπορέσει να παίξει κάποιος παιχνίδι ήταν :

-UNDERCLOCKING της κάρτας με το Atitool ή άλλο παρόμοιο πρόγραμμα σε επίπεδα μέχρι και 30-35% κάτω!!

-Flashάρισμα του bios με κάποιο bios update (το οποίο μέχρι την ημέρα που τη σούταρα δεν είχε βγεί...)

-Αλλαγή κάρτας!

Η 1η λύση προφανώς είναι απαράδεκτη, για τη 2η δεν ξέρω αν έχει βγεί κάτι (την είχα μέχρι τον Ιούνιο, ίσως μετά από 6 μήνες κάτι να έκαναν...) και προφανώς ακολούθησα τον 3ο δρόμο. Πήρα μια 7600GT η οποία ήταν και κλάσεις ανώτερη. Εφόσον έχει εγγύηση η κάρτα γύρνα τη πίσω και βλέπεις πως πάει από εκεί και πέρα. Εγώ δε δέχτηκα να πάρω ίδια λόγω απώλειας εμπιστοσύνης στη Sapphire (η οποία αρνούνταν πεισματικά ότι οι κάρτες της είχαν πρόβλημα, πραγματικά είχα εξοργιστεί με τη συμπεριφορά τους...)

Θερμοκρασία μπορείς να μετήσεις με το atitool

EDIT: Από περιέργεια ξαναμπήκα στο φόρουμ της sapphire...ε λοιπόν το thread που ήταν αφιερωμένο για αυτό το πρόβλημα (το 2ο για την ακρίβεια γιατί κάποιοι mods εκεί θεώρησαν σωστό να ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ το πρώτο) είναι ζωντανό και έχει φτάσει και τις 77 σελίδες! Ορίστε και το link μήπως έχουν βρει κάτι τα παιδιά:

http://www.sapphiretech.com/en/forums/showthread.php?t=2413&page=1&pp=10

Ναι Sapphire είναι η κάρτα μου.Και γενικά δεν ξαναπέρνω ATI και η Χ750pro που έχω στο δεύτερο pc μου είναι χάλια και αυτή.

Τώρα άντε να βρώ καλή καρτούλα και οικονομική...

Δημοσ.

Επιλογές υπάρχουν αρκετές, με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις κάτι που να σε ικανοποιεί. Υπάρχουν καλές περιπτώσεις με πολύ καλή σχέση κόστους/απόδοσης.

Δημοσ.

Kai h nvidia kalh ine an k proswpika 8a phgena sthn ati (parolo pou ap'oti vlepw den tis sympa8eis idiaitera pleon :P) pou ine k elafrws taxyterh.

Epishs an de kanw la8os h sigekrimenh 7900gs exei passive cooling, opote an apofasiseis na pareis afth, prosekse to kouti sou na exei kalh eswterikh roh aera, alliws isws na exeis provlhma 8ermokrasiwn.

Δημοσ.

Πολύ καλές επιλογές και οι 2. Η 1950Pro όμως είναι αρκετά καλύτερη από την 7900GS. Αφού δίνεις 200? τότε με 25 παραπάνω παίρνεις και την έκδοση με 512ΜΒ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516211

Αλλιώς με 25 λιγότερα παίρνεις καλύτερη κάρτα όπως πρότεινε και ο φίλος dreamchaser.

Σε κάθε περίπτωση ένα σχετικό ψάξιμο χρειάζεται για να βρεις την καλύτερη περίπτωση για το κονδύλι που διαθέτεις. Στα λεφτά που συζητάς η 1950 είναι η καλύτερη χωρίς να σημαίνει ότι η 7900GS είναι κακή επιλογή. Όσο για την ατυχία που είχαμε με την ΑΤΙ, αυτά συμβαίνουν δυστυχώς.Εγώ τη Sapphire έχω στη μπούκα, υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που βγάζουν ΑΤΙ κάρτες. Όποια και να πάρεις όμως ψάξε στο ιντερνετ για πληροφορίες ΠΡΙΝ την αγορά (για ενδεχόμενα προβλήματα κλπ... αν είχα μπει στο φόρουμ της Sapphire πριν πάρω τη δική μου θα πήγαινα σε άλλη εταιρεία,πάλι στο ίδιο τσιπάκι όμως).

Πολύ σωστό και αυτό περί παθητικής ψύξης...

Δημοσ.

Kalispera k kali xronia.

File mou exo akrivos tin idia karta me tin dikia sou k paei sfaira k sta 2 paixnidia pou anafereis. Ekanes egkatastasi tous teleutaioys drivers 6.12?

An oxi gia kane toys!!Pantos pou8ena den kolaei k me foul grafika!

Δημοσ.

Οταν λές κολλάει? Παγώνει η εικόνα? Το dvd-rom ανοίγει?

Mήπως έχεις nforce 4 motherboard??

Αν παίζουν τα παραπάνω τότε υπάρχει δυστηχώς ασυμβατότητα.

P.S. 3GB ram?? :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...