Προς το περιεχόμενο

Ηχεία

Apostoloubas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το Insomnia Comunity.

Έχω ένα cafe (μαγαζί) και θέλω να αντικαταστίσω το στερεοφονικό που έχω για να παίζει μουσική με κάτι πιο "επαγγελματικό".Έχω ήδη αγοράσει τον παρακάτω Ραδιοενισχυτή και θα ήθελα να ταιριάξω και 6 ηχειάκια.Θα ήθελα αν ξέρετε να μου προτείνεται κάποια (σε λογικές πάντα τιμές).

Είναι δυνατόν να συνδυάσω 2 ή 3 ενσύρματα ηχεία και τα υπόλοιπα να είναι ασύρματα για να μπορέσω με αυτόν τον τρόπο να έχω ήχο σε όλο το μαγαζί αλλά και να ελαχιστοποιήσω τις απώλειες?

Επίσης αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω ακόμα είναι αν μπορώ να συνδέσω 6 ηχεία και 1 woofer ή αν το woofer "μετράει" για ηχείο.

Όπως θα καταλάβαται φαντάζομαι, είμαι λίγο αρχάριος σε αυτά τα θέματα μιας και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με αυτά μέχρι στιγμής.Για αυτό ακριβώς το λόγο θα ήθελα να με συμβουλέψετε για το τι να επιλέξω αλλά και να είστε όσο γίνετε πιο κατανοητοί στις απαντήσεις σας.

Btw δεν ξέρω αν αυτή είναι η κατάλληλη τοποθεσία για μια τέτοια ερώτηση.Αν χρειαστεί θα κάνω ανάλογο post και στην τοποθεσία Hardware.

Thanks in advance...

Apostoloubas.

Δημοσ.

Noμίζω οτι καλή λύση για cafe είναι τα ηχεία bosus...Βγαίνουν πολλά μοντέλα και δεν ξέρω ποιά είναι αυτά που χρειάζεσαι...Πάντως ξέρω οτι απο ένταση και ποιότητα σκίζουν.Ειδικά για επαγγελματική χρήση.

Δεν έχει κανένα φίλο που να ασχολείται επαγγελματικά/ημιεπαγγελματικά για να σε βοηθήσει στην αγορά σου?

Δημοσ.
Ειδικά για επαγγελματική χρήση.

Η καφετέρια δεν είναι για "επαγγελματική" χρήση.Καμία σχέση.

Όταν μιλάμε για επαγγελματική χρήση ηχείων,μιλάμε για studio monitors,

άντε και nearfield.

Θα σου έλεγα γνώμονας να είναι η αισθητική.Ποιότητα δεν ξέρω αν χρειάζεσαι

γιατί δεν ξέρω τί καφετέρια έχεις.Πάντως σίγουρα μιλάμε για ηχεία 2-δρόμων.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Όταν είπα επαγγελματικό το έβαλα σε εισαγωγικά.Ενοούσα κάτι σαφώς πιο ταιριαστό σε ένα αρκετά μεγάλο μαγαζί ώστε να έχω ήχο σε όλες τις γωνίες του, από το απλό στερεοφωνικό με 2 ηχεία που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα.Δηλαδή με 6 ηχεία θα ήταν εντάξει.Τώρα απο εκεί και πέρα θα ήθελα αν γίνεται, μερικά ηχεία από τα 6 να είναι ασύρματα(3-4 από αυτά).

Όσον αφορά την ποιότητα που λέτε φίλοι μου, nikoskon και Godfath3r, δεν νομίζω οτί είναι επιτακτική η ανάγκη αγοράς ηχείων υψηλής ποιότητας και έντασης,όπως άλλωστε λέει ο nikoskon. Θέλω οι πελάτες να μπορούν να συζητάν μεταξύ τους.

Όπως καταλαβαίνεται γνώμωνας της επιλογής μου είναι η προσιτή τιμή (στο βαθμό που αυτό ειναι εφικτό) αλλά και η ασυρματότητα και όχι τόσο η ποιότητα και η ένταση των ηχείων.Σαφώς θα έπαιζε και κάποιο ρόλο η αισθητική που πολύ σωστά επισήμανε ο φίλος nikoskon.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.Περιμένω επιπλέον προτάσεις.

Δημοσ.

Κοίταξε ηχεία της JBL.Τα έχω δει στις περισσότερες καφετέριες που συχνάζω.

Επίσης σκέψου το ενδεχόμενο για κρυφά ηχεία.Δηλ ηχεία τα οποία έχεις κρύψει

μέσα σε ξύλινες/μεταλλικές κατασκευές.Με τον τρόπο αυτό δεν θα "χάνεις" καθόλου

από design.

Εν ολίγοις εγώ θα προτιμούσα τα ηχεία να μην φαίνονται καθόλου στο χώρο.

Εκτός αν είχα ένα musiCafe που τότε θα ήταν διαφορετικές οι απαιτήσεις.

Δημοσ.

Πάντως, ενσύρματα θα είναι πολύ καλύτερα ποιοτικά από ασύρματα. Από εκεί και πέρα τα ηχεία είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό θέμα και γενικά σε δεδομένη κατηγορία τιμής, δεν είναι δραματικές οι αντικειμενικές ποιοτικές διαφορές. Ο ενισχυτής σου είναι 6.1, δηλαδή έχει έξοδο για υπογούφερ, καλό θα ήταν αυτό να είναι ενεργό πάντως (να έχει ενισχυτή δικό του). Για υπογούφερ, κοίτα το crystal audio thx-12sub που κάνει γύρω στα 400?, πιο κάτω, μη δώσεις γενικά (αν είναι και σχετικά μεγάλος ο χώρος), καλύτερα να το μοιράσεις στα ηχεία το χρήμα. Καλά μικρά ηχεία φτιάχνει η Tannoy, δεν θα χάσεις ούτε με JBL, Jamo... Άμα δώσεις συγκεκριμένη τάξη τιμής, μπορώ να σου πω και για συγκεκριμένα μοντέλα.

Δημοσ.

Ασύρματα ηχεία για μαγαζί ανεβάζουν υπερβολικά το κόστος.. Θα πρότεινα ηχεία ενσύρματα πάνω από ψευδοροφή.. Όπως και να έχει ηχεία στις καλύτερες τιμές θα βρείς στο ΜediaMarkt..

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Σημαντική πραγματικά η βοήθεια σας.

Φίλε SGP, αν βάλω μόνο ενσύρματα ηχεία δε θα έχω απώλειες λόγω μήκους καλωδίου:?:Σκέψου ότι ο ενισχυτής μου θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5-6 μέτρα από το μακρυνότερο ηχείο.Αυτό συνεπάγεται καλώδιο μήκους 10+ μέτρων (γωνίες και λοιπά):!:

Το υπογούφερ δεν ξέρω αν θα το πάρω τώρα.Αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα το πάρω κι αυτό.

Thanks again:!::!:

See you arround.

Δημοσ.

όχι, πολύ καλύτερα ένα ενσύρματο set-up... Εμένα σπίτι, τα πίσω ηχεία και το μεσαίο έχουν καλώδιο γύρω στα 8 μέτρα. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σκέψου σε σινεμά τι γίνεται...

Δημοσ.

Αχα:!:

Ωραία νέα μου δώσατε.Φοβόμουν αρκετά τις απώλειες λόγω σύρματος.Αλλά όπως λέτε είναι ok.

Αύριο κι όλας βγαίνω στην αγορά!

Thanks again!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...