dpolal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Έστησα ένα σύστημα htpc με Asus M2NPV-VM & AMD 3200+ 64bit... Κατόπιν εορτής (αγοράς δηλαδή) διαπίστωσα ότι το μπόρντ δεν περιελάμβανε στην συσκευασία το S/PDIF out module. O ήχος από το μηχάνημα θα οδηγούταν με οπτική ή coaxial σε εξωτερικό ενισχυτή οπότε η μόνη λύση ήταν pci κάρτα ήχου. Έψαξα λοιπόν για κάποια φθηνή λύση και βρήκα την Terratec Aureon 5.1 Fun pci που έχει οπτική έξοδο και είσοδο ήχου. Την αγόρασα λοιπόν και αφού το έστησα το σύστημα διαπιστώνω τα εξής: 1 ΣΟΚ - η Terratec ΔΕΝ έχει drivers για winXP 64 και ούτε πρόκυτε να έχει ποτέ.... Έστω, λέω, θα πάμε στα κλασσικά 32μπιτα. (δεν με πολυπείραξε ομολογουμένως) :evil: 2 ΣΟΚ - αφού ολοκληρώνω την εγκατάσταση, σετάρω την κάρτα και στήνω το σύστημα, διαπιστώνω ότι η οπτική έξοδος λειτουργεί ΜΟΝΟ όταν οι ρυθμίσεις των ηχείων της κάρτας είναι Στέρεο ή Ακουστικά. Έτσι όμως, ναί μεν παίζει η οπτική ΑΛΛΑ ο ήχος ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ στερεοφωνικός με αποτέλεσμα ο εξωτερικός ενισχυτής να παίζει μόνο στεροφωνικάάάάάά..... :evil: Από ένα setup dvd που έχω διαπιστώνω ότι ταινίες με DolbyDigital παίζουν μόνο στερεοφωνικά ενώ σε ταινίες με DTS ήχο η κάρτα μούγκα εντελώς, καθόλου ήχος. :evil: :evil: :evil: Μετά από όλα τα παραπάνω, μάλλον πρέπει να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να αγοράσω άλλη κάρτα. Τι μου προτείνεται;;;;;;;;;;;;;;; Μια καρτούλα θέλω που απλά να μου βγάζει τον ήχο οπτικά ή ομοαξονικά, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω... Ευχαριστώ και σόρρυ αν κούρασα με τον μακρύ πρόλογο.
Dvs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Αν και λιγο παλιο το ποστ.... Τελικα η συγκεκριμενη καρτα παιζει 5.1 μεσω της οπτικης?? Την εχει δοκιμασει κανεις σε λινουξ αν παιζει? :devil:
fabiawrc Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 λογικα πανω στο motherboard,υπαρχει εξοδος spdif σε pins.οποτε μπορεις να παρεις ενα καλωδιο rca να δεις στο βιβλιαρακι του mobo την συνδεσμολογια και να το ενωσεις και να παιξει κομπλε.
Dvs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 λογικα πανω στο motherboard,υπαρχει εξοδος spdif σε pins.οποτε μπορεις να παρεις ενα καλωδιο rca να δεις στο βιβλιαρακι του mobo την συνδεσμολογια και να το ενωσεις και να παιξει κομπλε. ποιο motherboard? :shock:
frenzy Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Αν και λιγο παλιο το ποστ.... Τελικα η συγκεκριμενη καρτα παιζει 5.1 μεσω της οπτικης?? Την εχει δοκιμασει κανεις σε λινουξ αν παιζει? :devil: Απ' ότι συμπεραίνω από εδώ (hear-say), υποστηρίζεται από linux. Τώρα για το 5.1 το μόνο που βρήκα είναι πως θέλει ρύθμιση από το cp για να παίξει 5.1/stereo. Ίσως ο dpolal δεν το είχε κάνει; Πάντως γενικά απ' ότι διαβάζω αυτή η κάρτα τα έχει τα προβλήματά της και γι' αυτό νομίζω σταμάτησε και η παραγωγή της.
kapsts Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Την εχω αυτη την καρτα και μπορω να διαβεβαιωσω οτι παιζει κανονικα απο την οπτικη της και Dolby Digital και DTS.
kapsts Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Την συνδεω κατευθειαν με τον ραδιοενυσχιτη μου Yamaha οταν βλεπω ταινια στον projector μου. Στο Pc μου εχω ηχεια της πλακας αλλα θα τα αναβαθμισω συντομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.