Προς το περιεχόμενο

πραγματικο cinema!?

ippos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα χωρο σπιτι που σκεφτομαι να τον κανω πραγματικο σινεμα!

Να βαλω τα παντα , οπως ειναι στα σινεμα. Απο το να φτιαξω το πατωμα να ειναι κεκλιμενο με μια μοκετα, να καλυψω τους τοιχους με ηχομονωτικα, καρεκλες, μηχανη για ποπ-κορν, προτζεκτορα, οθονη προβολης, ηχεια και ενισχυτες οπως στα σινεμα. μονο που δεν τα ξερω καλα. μπορειτε να με κατευθυνετε? κυριως για ηχεια, εχω προσεξει πως στα σινεμα εχουν πολλα και μικρα στο πλάι, για το sub ενα ή δυο? για τον προτζεκτορα και την οθονη προβολης,τι πρεπει να προσεξω? δεν με ενδιαφερει το κοστος, οχι οτι μου περισευουν αλλα γιατι ειναι μερακι και σκοπευω να το φτιαξω σιγα σιγα...

εχετε ασχοληθει καθολου? εχετε να μου προτεινεται καποιο site για να παρω ιδεες?

εχω ενα ετοιμο συστημα της Sony 5.1 , DAV-κατι με ξεχωριστο DVD Player, δεν μπορω να πω οτι τρελαινομαι...

Δημοσ.

κατα καιρους το hitech εχει κατι αφιερωματα αλλα και σε καθε τευχος νομιζω δειχνει μερικα σπιτια/σινεμα! βγαζουν και μια ειδικη ξεχωριστη εκδοση...

συμβουλεψου και απο εδω...http://www.avclub.gr/forum/

Δημοσ.

Φίλε μου για να το κάνεις αυτό μάλλον πρέπει να σου περισσεύουν λίγο. Anyway επειδή το σκέφτομαι και εγώ αυτό και το θεωρώ πάρα πολύ καλή φάση, θα συμφωνήσω με το Βάγγο όσον αφορά το hi-tech. Είναι το περιοδικό που θέλεις. Πάντως παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο όπως ο χώρος που διαθέτεις. Αν θέλεις να το κάνεις πιο οικογενειακό και αναπαυτικό, εγώ στα σχέδιά μου έχω βάλει πολυθρόνες και καναπέδες μέσα, αντί για κλασσικές καρέκλες των σινεμά που σου πιάνεται και ολίγον ο κώλος, τους οποίους (καναπέδες κτλ) τους βάζεις ανάλογα αν έχεις αμφιθεατρική αίθουσα ή επίπεδη σαν κανονικό δωμάτιο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να υπολογίσεις αλλά το καλύτερο θα είναι όταν θα μαζεύονται οι φίλοι σου για να δείτε μαζί μια ταινία ή έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Δημοσ.

pistevo oti ayto pou les einai arketa geniko.

opos ipe kai o filos apo pano theli poli psaksimo kai pio sigekrimena pragmata stin erotisi pou thetis.

ala to vasiko einai oti thes para pola lefta.

1.oso anafora sta cinema ta plaina pola ixia einai analogos to mikos tis aithousas.

2.pali sto cinema ta sub den ta pianis ksexna to ala den nomizo se kamia periptosi na thes pano apo ena kalo komati.

pistevo na voithisa ligo apo ki ke pera sinexizoume.

Δημοσ.
Εχω ενα χωρο σπιτι που σκεφτομαι να τον κανω πραγματικο σινεμα!

Να βαλω τα παντα , οπως ειναι στα σινεμα. Απο το να φτιαξω το πατωμα να ειναι κεκλιμενο με μια μοκετα, να καλυψω τους τοιχους με ηχομονωτικα, καρεκλες, μηχανη για ποπ-κορν, προτζεκτορα, οθονη προβολης, ηχεια και ενισχυτες οπως στα σινεμα. μονο που δεν τα ξερω καλα. μπορειτε να με κατευθυνετε? κυριως για ηχεια, εχω προσεξει πως στα σινεμα εχουν πολλα και μικρα στο πλάι, για το sub ενα ή δυο? για τον προτζεκτορα και την οθονη προβολης,τι πρεπει να προσεξω? δεν με ενδιαφερει το κοστος, οχι οτι μου περισευουν αλλα γιατι ειναι μερακι και σκοπευω να το φτιαξω σιγα σιγα...

εχετε ασχοληθει καθολου? εχετε να μου προτεινεται καποιο site για να παρω ιδεες?

εχω ενα ετοιμο συστημα της Sony 5.1 , DAV-κατι με ξεχωριστο DVD Player, δεν μπορω να πω οτι τρελαινομαι...

Για αρχη ξεκινα με καποιο πιο ακριβο ηχοσυστημα,μια μεγαλυτερη οθονη και μετα πηγαινε στην μορφοποιηση του χωρου...Ισως και να μην σου χρειαστει

Δημοσ.

Σε projector και ηχεια ειναι ευκολα τα πραγματα. Απλα παιρνεις εναν 1080p projector (πχ sony pearl/optoma hd81) και μετα φτιαχνεις ενα συστημα απο 7.1 ηχεια, σε ποιοτητα(=τιμη) οσο αντεχεις οικονομικα. Με αυτα το cinema σου απο τεχνολογικης οπτικοακουστικης αποψεως ειναι καλυμενο για τα επομενα 5+ χρονια αφου καλυπτεις τις μεχιστες προδιαγραφες των "καινουριων DVD" (= blueray/hd-dvd). ΣΕ οθονη προβολης, παιρνεις μια καλης ποιοτητας αναλογα και τον χωρο που διαθετεις, οσο πιο μεγαλη ταιριαζει, και απο ενισχυτη παιρνεις καποιον τελευταιο που να υποστηριζει και τα νεα formats ηχου DTS+ και Dolby True-HD (εδω ισως θελει λιγη αναμονη γιατι δεν εχουν βγει ακομα αρκετα μοντελα). Μετα βαζεις και ενα blueray , και ενα hd-dvd player και εισαι καλυμενος.

Με τα παραπανω εισαι ετοιμος για την επομενη 5αετια τεχνολογικα. Αποκει και περα το τι θα κανεις με τα καθισματα, τις μοκετες, και την ολη διαμορφωση του χωρου δικο σου θεμα και χωραει πολλη συζητηση.

Ομως να ξερεις οτι πραγματικα αν θες να κανεις καλη δουλεια χρειαζονται πολλα λεφτα....τα παραπανω που σου ειπα ειναι προχειρα :

προβολεας 5.000

ηχεια αρκετα καλα 7.1 2.000

ενισχυτης δυνατος και καινουριος 1.500

πανι προβολης 1.000

blueray player 1.000

hd-dvd player 500

Ηδη εισαι στα 11 χιλιαρικα , χωρια το κοστος καλωδιων, βασεων εγκαταστασης κλπ, και οτι αλλα θελεις να φτιαξεις στον χωρο.

Και εγω το ιδιο μερακι με εσενα ειχα στην αρχη αλλα οταν ειδα το κοστος αποφασισα να παρω αυτοκινητο καλυτερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...