phph Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Στήνω το καινούργιο pc του κουμπάρου μου και πήγα να κάνω bios update χρησιμοποιώντας το utility που δίνει η award και ανακάλυψα το εξής κουφό: Όταν έβαζα 1 δισκέτα μέσα με κάποιο τρόπο κρατούσε τα δεδομένα της κι από εκεί και πέρα κάθε επόμενη που έβαζα μου έδειχνε ότι περιέχει τα ίδια με την πρώτη. Φυσικά δεν τα περιείχε κι όταν προσπαθούσα να ανοίξω κάποιο από τα αρχεία που μου έδειχνε, έβγάζε μήνυμα λάθους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά άλλαζε και τα δεδομένα στις δισκέτες, γιατί όταν τις γυρνούσα στο δικό μου pc, τις έδειχνε κι εκεί αλλαγμένες. Μόνο στα properties έδειχνε τα σωστά στοιχεία, αλλά στην ουσία οι δισκέτες αχρηστεύονταν εκτός κι αν τις προστάτευα από εγγραφή οπότε το pc του κουμπάρου τις έδειχνε και πάλι λάθος, αλλά το δικό μου τα σωστά. Προσπαθώντας να δω αν είναι πρόβλημα software ή hardhare έφτιαξα dos boot disc στον δικό μου υπολογιστή που έχει αγγλικά Win XP Pro SP2 και μ' αυτή έκανα boot στον υπολογιστή του κουμπάρου αλλά το πρόβλημα εξακολουθούσε, με τη διαφορά ότι δεν χαλούσαν οι δισκέτες. Και για να με αποτελειώσει, από τη στιγμή που έκανα τη δοκιμή με το boot disk και μετά, το πρόβλημα παραμένει στα windows, αλλά πλέον δεν χαλάνε οι δισκέτες. Υπάρχει πρόβλημα, είναι σαφές αυτό. Πιστεύω ότι είναι θέμα hardware, αλλά που να το ψάξω; Τι μπορεί να είναι; Παιδεύομαι πολλές ώρες και κοντεύει να μου στρίψει χρονιάρες μέρες. Άσε που ο κουμπάρος περιμένει να έχει pc την πρωτοχρονιά. :?
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Τι να πω. Την επόμενη φορά που θα πας σπίτι του πάρε μαζί και το floppy σου (μαζί την καλωδιοταινία του) και δοκίμασε τα στο pc του. Λογικά θα φτιάξει. Αν πάλι δε διορθωθεί ούτε έτσι... :?
getty Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 To ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ παλιότερα, και απ΄ ότι θυμάμαι πέρασε με μερικά reboots, πολύ κουφό όντως.
polaki Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Ειλικρινα δεν ξερω τι να σου προτεινω για λυση, αλλά πραγματικά δεν πιστευω οτι αξίζει να παιδεύεσαι για κάτι τόσο φθηνό. Εγω δεν εχω καν floppy πλεον, αλλά αν το χρειάζεται βαλε το δικο σου να δεις μηπως ειναι θεμα hardware. Αν ειναι, πέτα το παλιό να τελειώνει η υποθεση. Ξερω οτι δεν ειναι λύση αυτο, απλα πιστευω οτι απο θέμα χρόνου/ηρεμίας και χρηματος είναι η ιδανική λύση. Θα αξιζε να το ψάξεις περισσότερο αν ηταν πιο ακριβο.
phph Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Το disk drive είναι όντως φθηνό, αλλά δεν ήταν δικό μου και συνεπώς δεν μπορούσα να το πετάξω και να πάρω άλλο. Άλλωστε μιλάμε για ολοκαίνουργιο υπολογιστή, τη σύνθεση του οποίου την πρότεινα εγώ, όπως επίσης πρότεινα και το e-shop για την αγορά του. Δεν θα ήθελα λοιπόν να μπλέξουμε με επιστροφές ελλατωματικών κλπ μέσα στις γιορτές γι' αυτό και έψαχνα λύση. Επιπλέον περισσότερο φοβόμουν για πρόβλημα στη motherboard και λιγότερο στο καλώδιο ή στο diskdrive. Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι όταν πήγα να αλλάξω το disk drive με το δικό μου για να δω αν δουλεύει, διαπίστωσα ότι το βύσμα του δεν πατούσε καλά στην υποδοχή της motherboard. Το έβγαλα και το ξαναέβαλα και τώρα δουλεύει μια χαρά. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και να σας εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε.
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα κι εγώ από το e-shop, τώρα που το θυμήθηκα. Η καλωδιοταινία του floppy δεν ήταν καλά κουμπωμένη στη μητρική. Μάλλον ο ίδιος θα το συναρμολόγισε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.