AlexDesign Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Εδώ και 2 μήνες έχω ADSL 768 με FORTHNET μέσω ΟΤΕ και πραγματικά ουτε μια μερα δεν μπορω να πω πως εχω μια αξιοπρεπη ταχυτητα! Στα τορρεντς την μια εχω 60αρια την αλλη 20αρια με τα ιδια connections! Το ιδιο συμβαινει και για κατεβασμα απο HTTP Server, και σε οποιοδηποτε αλλο κατεβασμα! Αυτο που εχω προσεξει τις τελευταιες μερες ειναι οτι οταν κατεβαζω απο FTP εχω γενικα πολυ καλυτερη ταχυτητα και κυριως πιο σταθερη! Δηλαδη μπορει να κατεβαζω με FTP με 70 και εκεινη την στιγμη να κοψω την FTP και να ξεκινησω κατεβασμα απο HTTP Server και η ταχυτητα να ειναι 25! Μενω καλλιθεα και χρησιμοποιω το modem sagem 800 Usb! θελω να μου πειτε απο την εμπειρια σας αν φταιει: το δικτυο του ΟΤΕ, το modem, το λειτουργικο XP, η κατι αλλο; Σας ευχαριστω πολυ και θα ηθελα οι απαντησεις σας να ειναι οσο πιο τεκμηριωμενες γινεται! Καλες γιορτες!
danaos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάποια πράγματα... Τα torrents δεν είναι μέτρο σύγκρισης για το κατέβασμα αφού ο ρυθμός downloading από torrents εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες κάθε φορά. Σημειωτέον οι torrents ταχύτητές σου θεωρούνται super!!! Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την ταχύτητά σου είναι να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο (openoffice π.χ.) από έναν αξιόπιστο ftp server, όπως του Μετσόβειου (ftp.ntua.gr). Αυτό που θα δεις εκεί αντιστοιχεί στον μέσο όρο downloading της σύνδεσής σου. Από κει και πέρα, άλλη ταχύτητα θα δεις το πρωί, άλλη το μεσημέρι και άλλη το βράδυ που όλοι κάθονται μπροστά στο pc και τρελαίνονται στο downloading... Αν θες να κάνεις έναν τυπικό έλεγχο της σύνδεσής σου, δες τα εξής links: http://www.speedtest.ch και http://www.speedtest.net Και πάλι όμως τα αποτελέσματα που θα λάβεις είναι εντελώς ε ν δ ε ι κ τ ι κ ά . . .
AlexDesign Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Καταλαβαινω πως τα τορρεντς δεν ειναι μετρο συγκρισης αλλα βλεπω γενικα οτι οταν κατεβαζω απο οπουδηποτε αλλου εκτος απο FTP δεν εχω σταθερο και μεγιστο κατεβασμα, και την ιδια στιγμη αν ξεκινησω FTP ολα βελτιωνονται ως δια μαγειας! Σκεφτομουν μηπως παιζει ρολο τα πολλαπλα connections και ο τροπος που τα διαχειριζεται το modem μου, μηπως ενα router θα αλλαζε τα πραγματα;
binary_dreamer Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 παίζει και αυτό ρόλο για μια ταχύτητα. αλλά δεν θα σου πρότεινα να αγοράσεις ενα modem/router γιατί θα δεις ελάχιστή διαφορά που δεν αντισταθμίζει το κόστος αγοράς. εκτός βέβαια και αν καίγεσαι να κατεβάσεις τορρρεντς. Μην ξεχνάς όμως ότι οι περισσότεροι πάροχοι κόβουν τα τορρεντς.
AlexDesign Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι οταν κατεβαζω απο FTP με 70 και ανοιγω μια σελιδα, μου ριχνει λιγο την ταχυτητα στην FTP και μου την φορτωνει πολυ γρηγορα, ενω αν κατεβαζω απο τορρεντ ή απο HTTP Server ή απο οπουδηποτε αλλου δεν φορτωνει σελιδες με τιποτε! Αυτο που μπορει να οφειλεται;
kallair Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 auto ginetai epeidi ta torrents anoigoun para polla connections se antithesi me ta ftp.
random Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 οτι γράφει ο danaos. εχω παρομοια κατασταση μ'εσένα: οτε-forthnet-768-Ν.Σμύρνη. προχτες κατεβαζα torrents με 80. χτες με 20-50, σημερα 10-40. βεβαια, αλλα τορεντς, αλλοι peers, αλλες ωρες (αφου τα προχτεσινά εχουν κατεβει, αρχισα αλλα ) για τεστ, μονο http kai ftp. πχ. ftp://ftp.forthnet.gr/pub/ ntua και αλλα public ftp μεγάλων εταιρειών, διανομών linux, κλπ
danaos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Και μην ξεχνάς ότι με τα torrents όχι μόνο κατεβάζεις αλλά και ανεβάζεις... Δηλαδή επηρεάζεις κι εσύ ο ίδιος την κατάσταση. Φαύλος κύκλος...
BJS79 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 kalispera kai xronia polla. eimai neos sthn parea . tis 2 teleytaies imeres exo problima me to katebasma . exo parei edo kai 20 meres to paketo '' 768 conn-x '' kai omos piano sto katebasma mono mexri 7 kai kati to poli !!! min sou po oti moy exei emfanisei kai kaI 900B. ti mporei na ftaie? mhpos einai logo tou fortou ton imeron? episis prospatho na katebaso to ''bitcomet'' kai genika kapoio programma gia torrent alla logo taxititas kati den paei kala!
Hlapatsas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 BJS79 πήρες το πακέτο του ακατανόμαστου πΟΤΕ και περιμένεις να βρεις ανταπόκριση;!Σε λάθος φόρουμ βρίσκεσαι...
andreapaog328 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 mporei kapoios na mou lysei aythn thn aporia?Giati ston task manager leei Topikh Syndesh 1% kai paei mono mexri 0.6-0.67%? Giati kserw gw den leei parapanw?
random Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Αν εχεις καρτα δικτυου ethernet και αυτή συνδ. στο adsl router, ειναι φυσιολογικά τα νουμερα 0,5% - 3%. η καρτα δικτυου έχει εύρος 100 Mbps ή 1 Gbps ( 100 Mbps - 1000 Mbps ) . η ταχυτητα της internet συνδεσης ειναι απο 768 Kbps ως 4 Mbps για τους πολυ λίγους ( 0,768 Mbps - 4 Mbps ). αρα ακόμα κι αν κατεβαζεις με το φουλ της 768 δηλ 80 KB/s, απασχολείς μόνο το 0,768% της 100άρας ethernet. αντέγραψε ενα μεγαλο αρχειο μεταξύ 2 υπολογιστών του lan σου για να το δεις να ανεβαινει σε μεγαλα ποσοστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.