Προς το περιεχόμενο

Από ποιό Amazon αγοράζουμε?

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω το βιβλίο http://www.amazon.fr/Logo-Lounge-International-Identities-Designers/dp/1592531121/sr=1-1/qid=1167379148/ref=sr_1_1/403-5115323-2732409?ie=UTF8&s=english-books

Γαλλικά δεν ξέρω γρι και δεν καταλαβαίνω ποιά από τις τιμές εκεί είναι η τελική?

Δεν έχω καταλάβει από πού κάνουμε τις αγορές μας όταν θέλουμε να διαβάζουμε Αγγλικά στο Amazone, από το Αμερικάνικο site, ή μήπως υπάρχει στο Γαλλικό Amazon επιλογή για Αγγλικά και δεν τη βλέπω? Γενικά από ποιό Amazon αγοράζουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα?

• Super Moderators
Δημοσ.

H τελική τιμή στο βιβλίο που βλέπεις είναι τα 34,03 ευρώ (εκεί που λέει Prix: EUR 34,03).

Γενικά αγοράζουμε από όπου βρούμε αυτό που θέλουμε. Το amazon.fr δεν έχει επιλογή για αγγλικά, όπως δεν έχει και το amazon.de.

(το amazon γράφεται χωρίς e στο τέλος)

Δημοσ.

Μόνο το Αγγλικό και το Αμερικάνικο βολεύουν από πλευράς γλώσσας αλλά από currency? Πρέπει να κάνει κανείς convert για να δεί εάν τον συμφέρει κλπ. δηλαδή μπέρδεμα!

Γενικά είναι φθηνότερο το Amazon από το Παπασωτηρίου ή Ελευθερουδάκη έχει κανείς άποψη γενικά τί παίζει ή είναι μια η άλλη?

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόνο το Αγγλικό και το Αμερικάνικο βολεύουν από πλευράς γλώσσας αλλά από currency? Πρέπει να κάνει κανείς convert για να δεί εάν τον συμφέρει κλπ. δηλαδή μπέρδεμα!

Γενικά είναι φθηνότερο το Amazon από το Παπασωτηρίου ή Ελευθερουδάκη έχει κανείς άποψη γενικά τί παίζει ή είναι μια η άλλη?

Παίζει και το play.com για ξενόγλωσσα βιβλία. Βέβαια καμία σχέση με το amazon όσον αφορά την ποικιλία αλλά δεν έχει μεταφορικά (τα στέλνει δωρεάν).

Γενικά σε σχέση με τον απαράδεκτο Ελευθερουδάκη, το amazon είναι σαφώς ανώτερο (για Παπασωτηρίου δεν ξέρω, δεν έχω ιδία γνώμη).

• Super Moderators
Δημοσ.
και ο παπασωτηρίου μαλάκας είναι. Πολύ ακριβός.

Έχει πάει να παραγγείλεις στον Ελευθερουδάκη ξενόγλωσσο βιβλίο; Εκεί να δεις! Πολύ γέλιο και πολλές φάπες!

Κατ'αρχήν, σε χρεώνουν για να το παραγγείλουν! Ναι, για να πουν στον προμηθευτή τους στην Αγγλία ή στην Αμερική "μεγάλε, πιάσε και έναν αντίτυπο από το Χ βιβλίο", σε χρεώνουν. Και η πλάκα είναι ότι, όταν είχα πάει να παραγγείλω, τους είχα πει "ρε παιδιά, δεν θέλω να έρθει παραγγελία ειδικά για μένα, όταν ξαναπαραγγείλετε για το βιβλιοπωλείο βάλτε και το δικό μου βιβλίο στην παραγγελία σας". Ναι, κανένα πρόβλημα (μου λένε) αλλά θα σε χρεώσουμε extra.

Στη συνέχεια σε χρεώνουν την τιμή του βιβλίου (ΟΚ, λογικότατο) αλλά με την ισοτιμία που επιλέγουν οι ίδιοι: αν είναι φτηνότερο τώρα και ακριβότερο κατά τη στιγμή που το παραλάβουν, σε χρεώνουν την ακριβότερη τιμή.

Και εκτός όλων των παραπάνω, σε χρεώνουν και... προμήθεια δική τους!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν ξαναπάτησα στον Ελευθερουδάκη - ούτε για ξενόγλωσσα ούτε για ελληνικά βιβλία.

Δημοσ.
Έχει πάει να παραγγείλεις στον Ελευθερουδάκη ξενόγλωσσο βιβλίο; Εκεί να δεις! Πολύ γέλιο και πολλές φάπες!

Και που να θες να παραγγείλεις ξίφος.

500% επάνω τα πουλάνε οι απατεώνες οι Έλληνες

:mrgreen:

Δημοσ.

Οι τιμές παπασωτηρίου είναι συνήθως λίγο ακριβότερες απο τιμές amazon (μαζί με μεταφορικά).

ΑΝ λοιπόν βρεί κανείς το ίδιο βιβλίο στον παπασωτηρίου καλύτερα ας το πάρει επι τόπου αντί να το παραγγείλει ταχυδρομικώς, συνήθως δε χάνει τίποτα.

Αν όμως δεν το έχει ο παπασωτηρίου μην διαννοηθείτε καν να το παραγγείλετε. Ναι μεν δεν κρατάει προκαταβολή αλλά μετά απο 2-3 μήνες θα καταλάβετε πως σας κοροιδεύουν και δε πρόκειται να έρθει ποτε το βιβλίο.

Το να το παραγγείλεις απο παπασωτηρίου είναι στην πράξη το ίδιο με το να μην δώσεις παραγγελία και να κοιτάς κατα καιρούς το μαγαζί τους αν ήρθε απο μόνο του.

Εγω 2 φορές παράγγειλα βιβλίο απο αυτούς, μετά απο 2-3 μήνες δεν είχαν έρθει και έκτοτε εισχώρησα στον μαγικό κόσμο της πιστωτικής κάρτας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ συναλλάσομαι με πιστωτική χρόνια και πρόβλημα δεν είχα.

Υπάρχουν και οι προπληρωμένες κάρτες, που επίσης γίνονται δεκτές, τις φορτώνεις με ένα συγκεκριμένο ποσό, οπότε ακόμη και αν γίνει κάποια στραβή, δε θα υποστείς τεράστια ζημιά (ούτε εκεί έχω ακουστά περίπτωση τέτοια, αλλά λέμε).

Προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένος με το play.com, έχει τιμές συγκρίσιμες με το amazon και δε χρεώνει μεταφορικά (όπως ανέφερε και ο paredwse), λογικούς χρόνους παράδοσης και στα προϊόντα που με ενδιαφέρουν ικανοποιητική ποικιλία.

• Super Moderators
Δημοσ.
Εγώ συναλλάσομαι με πιστωτική χρόνια και πρόβλημα δεν είχα.

Υπάρχουν και οι προπληρωμένες κάρτες, που επίσης γίνονται δεκτές, τις φορτώνεις με ένα συγκεκριμένο ποσό, οπότε ακόμη και αν γίνει κάποια στραβή, δε θα υποστείς τεράστια ζημιά (ούτε εκεί έχω ακουστά περίπτωση τέτοια, αλλά λέμε).

Προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένος με το play.com, έχει τιμές συγκρίσιμες με το amazon και δε χρεώνει μεταφορικά (όπως ανέφερε και ο paredwse), λογικούς χρόνους παράδοσης και στα προϊόντα που με ενδιαφέρουν ικανοποιητική ποικιλία.

Ακριβώς τα ίδια. Χρόνιος συναλλασόμενος με πιστωτική, δεν μου'χει τύχει καμία στραβή ακόμα.

Κυρίως play.com, amazon.com, amazon.co.uk ακόμα και το αυστραλέζικο ezydvd.com.au και μερικά άλλα εξειδικευμένα. Πρόσφατα άρχισα να παίζω με paypal.com το οποίο μέχρι στιγμής με έχει ικανοποιήσει απόλυτα.

Ποτέ δεν βάζω πιστωτική σε άγνωστα sites.

Δημοσ.

Αν έχεις έναν ξεχωριστό λογαριασμό με μικρό ποσό μέσα και χρησιμοποιείς την electron visa τότε την δίνεις όπου να'ναι άφοβα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...