Προς το περιεχόμενο

pite oxi sta piratika pexnidia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

nai re paidia. to dikaio tou ergath! gia miso lepto omos...(blepw to thema kala krata enw to exoume yper exantlisi nai nai apo to meshmeri.)

pios amfibali oti milame gia ena prwion opos ola ta alla? pios amfibali oti ola ta prwionta kalos h kakos exoun ta yper kai ta kata tous kai o kathenas exei ta dika tou parapona kai tis dikes tou apetisis - anages?

ola ta plironoume omos kai ola ta agorazoume (oti agorazi o kathenas as min mpoume se leptomeries poliethnikon kai mi...)

kai ekei pera den leme kai koubenta h kanoume ta straba matia sta elatomata h empasi periptosi eksakolouthoume na ta agorazoume epidi den mporoume na kanoume alios (na anaferthw sto oraio hardware tou pc mas? giati oxi mia pou anaferthikan oi poliethnikes)

auto to "proion" omos kaka ta psemata mporoume na to "arpaksoume" kai to arpazoume...to idio tha kaname an mporousame kai me ola ta alla proionta.

kanw lathos? den nomizw na exei pia kai TOSA pola elatomata to sigekrimeno "proion" kai oloi pesame na fame tis polierthikes (tis poliagapimenes mas poliethnikes omologoumenos...) kai psaxnoume 1002 dikaiologies gia na koroidepsoume ton eauto mas stin teliki kai na ethelotifloume orais tora.

kale mou antrope (genika milontas)

AN H APOKTISI TOU POLIPOTHITOU SOFTWARE HTAN MONODROMOS NA AGORASTI THA TO EKAMNES H KANW LATHOS? THA PLIRONES H THA STAMATOUSES NA TO XRISIMOPOIHS? AN STAMATOUSES TOTE GIA MENA EISAI EPANASTATIS...EKEI NA SE DW. NA STERITHIS TO ORAIO SOU GAME MPORIS GIA XARI TIS EPANASTASIS POU TOSO POLI ZITAS? ANTE MPRABO LIPON...

egw den tha pw na stamatisoume h oxi tin peiratia. na stamatisoume tis dikaiologies thelw os elaxisto xreos ston eauto mas.

LOUFAROUME EPIDI MPOROYME! apla einai ta pramata...

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσωπικά αν τα games πουλούνταν σε μια λογική τιμή θα τα αγόραζα γνήσια!

Θεωρώ πε΄ρα για πέρα υπερβολική πάντως την τιμή των 30-50 ευρώ.

Ας έβαζαν 10 (ή και 5) ευρώ το game και θα τα χα όλα γνήσια (με 10 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος...το αγοράζω χωρίς πολλά πολλά).

Τώρα έχω λίγα και καλά γνήσια

HL

HL2 (Silver paketo)

Q3A

DIABLO 2

DIABLO

WOW

MYST COMPLETE SERIES

αυτά...

Δημοσ.

Auto pou pistevo kai ego einai nai stin peirateia kai pou kai pou kanena original den vlaptei , mipos iparxei kanenas o opios den exei oute ena original cd spiti tou , esto kai ena , ego exo 2 rafia olo copies kai 3-4 original !!!

e kala ZITO I PEIRATEIA!!!!

Δημοσ.
Είναι αντίσταση όσο το κάνουν λίγοι. Αν το κάνουν όλοι, είναι καταστροφή για την οικονομία και τις θέσεις εργασίας. Τώρα αν πιστεύεις ότι πρέπει να ανήκεις στους λίγους και οι άλλοι είναι ηλίθιοι που πληρώνουν, τότε εκτός από κλέφτης είσαι και ρατσιστής. Γιατί ζεις εις βάρος αυτών που πληρώνουν.Αν δεν πλήρωναν οι άλλοι δεν θα υπήρχαν τα παιχνίδια.Άρα ουσιαστικά εσύ/εμείς ρουφάμε το αίμα του κοσμάκη.

Εκτός από το να ξεφουρνίζεις ανακρίβειες κ ηλιθιότητες, εκτοξεύεις κ ύβρεις χωρίς καλά καλά να ξέρεις τι λες. Κ έγινες κ οικονομολόγος. Για άλλη μία φορά δεικνύεται η ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια.

Σε δικαιολογώ μόνο αν είσαι κάτω των 12 ετών γιατί για τόσο σκέφτεσαι.

Υ.Γ.1: Αν πιστεύεις ότι οι εταιρείες που φτιάχνουν παιχνίδια περιμένουν να ζήσουν από τις πωλήσεις θα το είχαν κλείσει το μαγαζί!!!!!

Υ.Γ.2: Δεν απάντησες κ στο υποθετικό παράδειγμα που σου έφερα με το φίλο σου κ το αντιγραμμένο CD. Περιμένουμε να μας πεις πως θα τον αντιμετώπιζες

AN H APOKTISI TOU POLIPOTHITOU SOFTWARE HTAN MONODROMOS NA AGORASTI THA TO EKAMNES H KANW LATHOS? THA PLIRONES H THA STAMATOUSES NA TO XRISIMOPOIHS? AN STAMATOUSES TOTE GIA MENA EISAI EPANASTATIS...EKEI NA SE DW. NA STERITHIS TO ORAIO SOU GAME MPORIS GIA XARI TIS EPANASTASIS POU TOSO POLI ZITAS? ANTE MPRABO

Σου λέει κάτι ο όρος κοινότητα ανοικτού λογισμικού?

Δημοσ.

AN H APOKTISI TOU POLIPOTHITOU SOFTWARE HTAN MONODROMOS NA AGORASTI THA TO EKAMNES H KANW LATHOS? THA PLIRONES H THA STAMATOUSES NA TO XRISIMOPOIHS? AN STAMATOUSES TOTE GIA MENA EISAI EPANASTATIS...EKEI NA SE DW. NA STERITHIS TO ORAIO SOU GAME MPORIS GIA XARI TIS EPANASTASIS POU TOSO POLI ZITAS? ANTE MPRABO

Σου λέει κάτι ο όρος κοινότητα ανοικτού λογισμικού?

1) xrisimopoihs diladi mono anikto logismiko h protimas tis emporikes lisis?

(se copies fisika...)an eisai apo tous ligous pou to kanoun tote mprabo sou anaferome se olous tou ypolipous omos.

2) an enohs oti mono tote tha strafis sto anikto logismiko auto den apopinikopoih thn praksi sou gia tin ora....

3) oraia idea na paizoume oloi ta freeware games alla den nomizw na sou kani to packman...(to fenomeno einai genikotero apo oti blepis)

mporoume na to sinexisoume mexri to proi nomizw me dikeologies.

alla kalitera na sinexisoume OLOI ton ypno mas...

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα software, games,ταινίες κλπ. που πωλούνται διεθνώς είναι ότι ποτέ δε θα πωλούνται σε τιμές ανάλογες με το οικονομικό επίπεδο της κάθε χώρας, για να μην μπορούν να αγοραστούν πουθενά φθηνότερα και πουληθούν κάπου ακριβότερα. Έτσι έχουν τις ίδιες περίπου τιμές στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα!

Για το αμερικανάκι δεν είναι τίποτα τα 50 δολλάρια το παιχνίδι, αλλά για το ελληνάκι αυτό μπορεί να είναι το χαρτζιλίκι του για όλο το μήνα... και μην πούμε για το κινεζάκι... Για το λόγο αυτό πριν κάποιοι αναλωθούν σε ηθικολογίες, να σκέφτονται λίγο παραπάνω... Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο έχω και κλέβω γιατί έτσι γουστάρω, και στο δεν έχω και κλέβω...

Δημοσ.

δηλαδη οτι δεν μπορεις να αγορασεις καλο ειναι να το κλεβεις?

τις καρτες γραφικων και τα κινητα των 500ε γιατι δεν τα κλεβουν τα φτωχα Ελληνακια και Κινεζακια?

Δημοσ.

prosopika den mporo na katalavo giati tainies pou mporei na kostizoun 100 kai 200 ekatomiria dollaria polountai 30 euro to poli,eno ta games pou kostizoun "molis" liga ekatomiria(kapou diavasa oti to GoW kostise 10m) prepei na kanoun 60 kai 70....

Δημοσ.

Εγώ έχω τις εξής απορίες:

1) Οι δημιουργοί freeware προγραμμάτων, οι οποίοι συνήθως είναι απλοί προγραμματιστές, πως επιβιώνουν και συνεχίζουν να δουλέυουν δημιουργικά χωρίς πληρωμή; Μήπως οι μεγαλοεταιρίες απλά ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να βάζουν τρελές τιμές,, μόνο και μόνο για να πετύχουν το μέγιστο κέρδος;

Και, επειδή δουλεύω υπάλληλος σε τράπεζα, θα σας πω το αντίστοιχο παράδειγμα στον κλάδο μου : Από το 150% της αύξησης των κερδών της τράπεζας μου για το 2006, η τσέπη ΜΟΥ δεν είδε τίποτα...Μην νομίζετε λοιπόν πως στηρίζετε κανέναν φτωχό προγραμματιστή πληρώνοντας 60 ευρώ (μακάρι να ήταν έτσι). Τα υπερκέρδη των κολλοσών αυξάνετε, και δεν χρειάζεται να το κάνουμε.

Και στο κάτω κάτω, ο Ρομπέν των Δασών το ίδιο δεν έκανε; H' μήπως υποστηρίζατε τον Σερίφη του Σέργουντ; :)

Δημοσ.
δηλαδη οτι δεν μπορεις να αγορασεις καλο ειναι να το κλεβεις?

τις καρτες γραφικων και τα κινητα των 500ε γιατι δεν τα κλεβουν τα φτωχα Ελληνακια και Κινεζακια?

Aυτά που έχουν 500? κιν έχουν και πολλά αυθεντικά.

Στο πλαίσιο στη γλυφάδα, αυτές τις μέρες τα παιχνίδια για psp, X360 , ps2 φευγουνε 10-10 από ηλικίες 8 μεχρι 18

Δημοσ.
1.Εκτός από εσένα δεν έχει πεί ακόμα κάποιος αντιπειτατής εαν έχει office - windows αγορασμενα.

Τα έχω αγορασμένα και τα δύο και παρ' ότι mac user έχω ήδη προπαραγγείλει και τα Vista. Φυσικά το MacOS X είναι και αυτό νόμιμο (πακέτο με τον υπολογιστή). Αγορασμένο επίσης και το antivirus (Panda). Ότι μπορώ αγοράζω.

Εαν σας χαρίζανε μια πόρσε αλλα ο ιδιοκτήτης της ( τον οποιό δεν γουστάρατε μία, για δικους σας λογους) δεν ήθελε να την αποκτήσετε, δεν προκειτε να σας έλεγε κανείς και ποτε τίποτα(ούτε για παρανομία όυτε να σας κατακρίνει) και είχατε λευτά για συντήρηση,

Θα τη δεχόσασταν?

Στο επόμενο παράδειγμα προσπάθησε περισσότερο.

Μην αυταπατάστε. Η πειρατεία είναι ΚΛΟΠΗ!

Δημοσ.

Μολις βάλουν μυαλό οι εταιριες - ληστες ολοι θα βάλουν θελοντας και μη το χερι λίγο πιο βαθια στην τσέπη και θα πάρουν το γνήσιο....

Περίπτωση: Αγοράζω ενα παιχνίδι γνήσιο και πληρώνω τα πνευματικά δικαιωματα γιατι κατα τις εταιριες ελαχιστα κοστιζε το dvd και τα βιβλιαρακια και το παραδεχονται, υστερα απο την αγορά το παιχνιδι μου σπάει και αχρηστευεται...

Γιατι η εταιρια δεν μου δίνει άλλο? Αφου εχω πληρώσει τα πνευματικά δικαιώματα?

Μεχρι να βάλουν μυαλο θα εχω κάθε εταιρια γραμμενη στα @@ μου

Δημοσ.

δηλαδη αν σου εδινε αλλο cd θα το αγοραζες ?

σου εχουν σπασει πολλα cd ?

μην κοροιδευομαστε εδω εχουν κλεισει και οι πειρατες πλεον

Ολοι λεμε γιατι να το αγορασουμε 5ε απο τον μαυρο και να μην το κατεβασουμε τσαμπα

Ουτε θεμα τιμης ειναι ουτε ακριβειας ουτε ρομπεν των δασων και αντιεξουσιαστικος αγωνας ουτε τιποτα ειναι θεμα του τι μας βολευει

το τσαμπα ειναι γλυκο

Δημοσ.

Τι άλλο θα ακούσουμε; Αν δεν βγάζουν οι εταιρίες παιχνιδιών από τα παιχνίδια λεφτά, από που θα βγάλουν;

Οι περισσότεροι επιμένουν - και αυτό είναι το εξοργιστικό - "Εγώ θέλω να παίζω όλα τα παιχνίδια, χωρίς να δίνω μία. Α, και όλα είναι σκουπίδια". Το θεωρώ πιο έντιμο να πεις "ναι ρε, κλέβω γιατί δεν μπορώ να το αγοράσω. Αλλά αυτό που κάνω είναι παράνομο και θέλω να το διορθώσω".

Όλοι λένε "α, τα Windows δεν μου αρέσουν. Είναι χάλια, κρεμάνε, χαλάνε. Απαίσια είναι...". Πόσοι όμως ανάμεσά τους αλλάζουν;

Είναι ίσως η χειρότερη δικαιολογία να λες ότι είναι κάτι χάλια, δεν πληρώνω για αυτό και όμως να το χρησιμοποιείς.

Δημοσ.
Από το 150% της αύξησης των κερδών της τράπεζας μου για το 2006, η τσέπη ΜΟΥ δεν είδε τίποτα.

Ναι ρε συ .Δε λες που δε σου μείωσε το μισθό και δε σε απόλυσε.Τεμενάδες πρέπει να κάνεις.Πόσο αχάριστοι μπορούν να γίνουν ορισμένοι.Τσκ,Τσκ.Σας πιστεύουμε όλους ότι τα έχετε αγορασμένα.Ναι, ναι.Ρε που τα πουλάτε αυτά.Πληρωμένοι υπαλλήλοι των εταιρειών που αντί να ξυπνήσευτε και να ζητήσετε ποσοστό επί των κερδώ(ουτοπία ε;) κάθεστε και υποστηρίζετε όχι τους developers αλλά τις εταιρείες.Δε νομίζω καμιά Capcom ,Konami,Square LucasArtsEA να έχει πρόβλημα από την ελεύθερη διάδοση λογισμικού (ακου πειρατέια).Πειρατές είστε σεις.Και ναι είστε κ ηλίθιοι που αγοράζετε αυθεντικά.Γουστάρετε να τα αγοράζετε, αγοράστε τα κάντε και ένα φιλόπτωχο ταμείο για τις πολυεθνικές.Ομως μην τη λέτε στους άλλους γιατί εσείς μπορεί να είστε παιδάκια του μπαπμπά που γίνατε αφεντικά απ το τίποτα.Αντε τώρα στα αφεντικά σας να πείτε ότι πάλι τσάμπα ανοίξαμε το topic .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...