_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Εγω εκ των πραγμάτων λεω όχι αφού ποτέ δεν παίζω παιχνίδια με πειρατές. Προτιμώ διαστημικά
xvagos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Νομίζω ότι το θέμα τις πειρατείας στα VIDEOGAMES, για τα οποία άλλωστε και γίνεται η συζήτησή μας, είναι καθαρά θέμα παιδείας. Όπως και κάθε άλλο "ωραίο" που γίνεται στην Ελλάδα, η οποία είναι 100 χρόνια πίσω στις νέες τεχνολογίες και στο Internet (ADSL). Αρχικά θα ήθελα να πω ότι ΔΕΝ κατηγορώ και ΔΕΝ καταδικάζω κανένα άτομο το οποίο κατεβάζει με το τσουβάλι τα games. Δικαίωμα του είναι να κάνει ότι θέλει, αφού μπορεί εύκολα να κατεβάσει το Okami πχ από το δίνα site γιατί να πάει να το αγοράσει 60Ε; Φαντάσου, δηλαδή, να μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να κατεβάζαμε πχ αυτοκίνητα, ρούχα, σπίτια, λεφτά από το internet! Ποιος θα πήγαινε να τα αγοράσει; Θα τα κατεβάζαμε ΟΛΑ ΑΝΕΞΟΔΑ. Τρομερό!!!! 1. Όπως είπα και παραπάνω το θέμα δεν έχει σχέση με τις εταιρίες Sony, MS και Ninty. Αυτές καλά τα παίρνουν από το Hardware και τις εταιρίες παραγωγής Games που τις πληρώνουν για να βγάλουν το game τους στην αντίστοιχη κονσόλα τους. Πρέπει να το καταλάβεις επιτέλους Socratis_g ότι αυτοί που χάνουν από την πειρατεία είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν 20 ώρες το 24ωρο για να βγάλουν το επόμενο HALO3. Αυτοί θα χάσουν την δουλεία τους. Οι μικρές εταιρίες παραγωγής. Σκέψου και κάτι άλλο αν το HALO 1 κυκλοφορούσε μόνο (λέμε τώρα) στην Ελλάδα και φυσικά δεν το αγόραζε κανένας μας αυθεντικό, νομίζεις ότι τώρα θα υπήρχε HALO3, θα υπήρχε Bungie; Με ρώτησε αν έχω αυθεντικά τα Windows, Office και σία; Και απαντώ: - Τα Windows ΕΙΝΑΙ αυθεντικά και χαίρομαι γι' αυτό. - Τα Office και σια ΔΕΝ τα χρειάζομαι καν. Υπάρχουν άλλα λογισμικά (Open Office) που είναι δωρεάν και κάνουν την ίδια δουλεία. Έχεις ψάξει να δεις πόσα προγράμματα είναι δωρεάν στο internet και κάνουν παπάδες; 2. Μερικοί κάνουν παράπονα πως τα παιχνίδια έχουν μικρή διάρκεια, δεν είναι καλά και τα λοιπά. Σας είπε κανένας να τα αγοράσετε ντε και καλά; Τότε γιατί τα κατεβάζεται με το κιλό από το internet; Μήπως τα παίζεται όλα; Μήπως τα έχετε τερματίσει όλα; Ουκ εν πολλώ... Θα σας έδινα το χέρι αν απλά τα αγνοούσατε... Και τέλος, όχι δεν είμαι πλούσιος. Αν ήμουν, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να κάθομαι να γράφω στα forum για την πειρατεία στα video games. Αλλά είπαμε.. είναι θέμα παιδείας. Μάλλον θέλετε να σας πούμε και μπράβο που κατεβάζετε -κλέβετε- τα videogames.
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 OK. Afou kataligoume sto oti eimai amorfotos kai varvaros meta apo tin orea dialeksi to "xvagos" kanena provlima. Apo to na plirono gamisiatika tis EA, Ubisoft ktl ktl kalitea amorfotos aderfe. Eseis i politismenoi soste ton kosmo mesa apo ta forum opou dilonete 100% sostoi (eno apokliete na eiste giati olo kai kati tha exete kopiarismeno)
xvagos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Οχ ρε φίλε, την κλωστή την κάνεις τριχιά. Αν δεν καταλαβαίνεις τη λέω καλύτερα μην σχολιάζεις καν. Εσύ νομίζεις πως παιδεία σημαίνει μόνο Μαθηματικά και Φυσική. Παιδεία και μόρφωση σημαίνει επίσης, πως έμαθα να σέβομαι και να εκτιμώ τον διπλανό μου. Να είμαι ευγενικός, να σκέφτομαι και να αναγνωρίζω τον ιδρώτα του άλλου και όχι να τον κλέβω. Αυτό είναι μόρφωση, αυτό είναι ΠΑΙΔΕΙΑ!
dalton85 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Auto pou 8eloun na poun merikoi edw mesa einai oti. To paixnidi gia na ta agorasei kapoios prepei na pliri kapoies prodiagrafes. Autes tis prodiagrafes tis orizei o ka8enas mas analoga me ta xaraktiristika pou prosdiorizoun tin proswpikotita tou. To mege8os to paixnidiou, h antoxh sto xrono, gameplay, grafika ola einai kapws ypokoimenika. To na 8elei kapoios to paixnidi pou agorasi na to xari gia sena den einai o telikos skopos? To oti sto vomo tou xrimatatos kapoioi kovoun tou mis8ous kai akoma to idio paixnidi opws arxika sxediastike den einai simantiko? To oti o sxediastis einai to monadiko 8uma mazi me tous katanalotes se afti ti istoria den se noiazei etsi den einai? Pisteveis oti h politiki tis agoras sto i8iko kai ani8iko einai swsti kai oti mia etairia me kapoion tropo na exei mia i8iki sumperofora apenanti stous pelates tis? Pisteveis oti h politiki tou kratous sto 8ema ta sumferonta tou katanaloti einai se swsto dromo? Ena paradeigma: h giagia me ti psorosintaxei pws 8a parei ta farmaka kai 8a zisei efoson kanoun 150euro to ena. Den lew oti eimaste swsti alla oti eimaste o teleftaios krikos mia alisidas pou emeis 8a eprepes ta kratame tin alisida sto tavani kai oi etairies to varidio kai oxi o teleftaios pou krataei to varidio, to 8uma ton peristasewn mia politikis ton etairion Gia tous upermaxous ton original games
theoritikos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Ρε παιδιά εγω που μένω επαρχία και γνήσια παιχνίδια δεν βρήσκεις ούτε με σφαίρες τι να πώ? Και να τα παραγγείλω απο Πλαίσιο κλπ θα μου βγεί πιο ακριβά λόγω μεταφορικών. Οκ, έχουμε το Play αλλά δεν γίνεται να τα αγοράζω όλλα απο εκεί!
babogiallos32 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Auto pou 8eloun na poun merikoi edw mesa einai oti. To paixnidi gia na ta agorasei kapoios prepei na pliri kapoies prodiagrafes. Autes tis prodiagrafes tis orizei o ka8enas mas analoga me ta xaraktiristika pou prosdiorizoun tin proswpikotita tou. To mege8os to paixnidiou, h antoxh sto xrono, gameplay, grafika ola einai kapws ypokoimenika. To na 8elei kapoios to paixnidi pou agorasi na to xari gia sena den einai o telikos skopos?To oti sto vomo tou xrimatatos kapoioi kovoun tou mis8ous kai akoma to idio paixnidi opws arxika sxediastike den einai simantiko? To oti o sxediastis einai to monadiko 8uma mazi me tous katanalotes se afti ti istoria den se noiazei etsi den einai? Pisteveis oti h politiki tis agoras sto i8iko kai ani8iko einai swsti kai oti mia etairia me kapoion tropo na exei mia i8iki sumperofora apenanti stous pelates tis? Pisteveis oti h politiki tou kratous sto 8ema ta sumferonta tou katanaloti einai se swsto dromo? Ena paradeigma: h giagia me ti psorosintaxei pws 8a parei ta farmaka kai 8a zisei efoson kanoun 150euro to ena. Den lew oti eimaste swsti alla oti eimaste o teleftaios krikos mia alisidas pou emeis 8a eprepes ta kratame tin alisida sto tavani kai oi etairies to varidio kai oxi o teleftaios pou krataei to varidio, to 8uma ton peristasewn mia politikis ton etairion Gia tous upermaxous ton original games συμφωνω και απλα να προσθεσω το εξης: αν τα παιχνιδια ειχαν τιμη πωλησης ? 9,99 θα μιλαγαμε για προβλημα πειρατειας? τα κερδη των εταιρειων δεν θα ηταν υπερδιπλασια (λογω της τεραστιας αυξησης του τζιρου και των πωλησεων?) οι καταναλωτες δεν θα ηταν ευχαριστημενοι? αρα γιατι??????
PROFIL Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 exete tin entiposi oti pezete kala pexnidia tora pleon.afto pu mas kratage palia epoxi megadrive ktl itane to gaming pu tora den iparxi gia afto to enas logos ine kai ta copy games
vandermonde Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 auto pou mas kratage htan to catridge........den gnwrizw pollous ekeinhs ths epoxhs me amstrad,amiga klp na eixan mono gnhsia paixnidia.....
Stratos2004 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Τι λετε βρε παιδες ....???? Η "πειρατεια" "εδωσε" τον Personal Computer στον Home User ....και η "πειρατεια" ειναι που τον στηριζει στο να υπαρχει στα χερια του καθενα μας.... Οσο για τις "αναφορικες" εποχες που αγοραζατε-αγοραζα το καθε Game 20.000 Δρχ + ....απλα ηταν και η "Χρυση Εποχη" των Πειρατων της Δισκεττας...ή τα ξεχασατε....????!!!! Τωρα αν αναφερθουμε στο "σημερα" .... απλα ( θα λεγαμε !!!! ) πως ο καθενας μας ειναι "Πειρατης" ( οχι της Καραιβικης ) μονο και μονο επειδη εκτος απο PC , εχει και ΙΝΤΕΡΝΕΤ ( ....χμμμμ δεν αναφερομαι σε χρηση Torrent ....που τουλαχιστον εκει "επικρατη" ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ...!!!! ) Χρονια σας Πολλα βρε παιδες ......
sam sam Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 "oxi" sta afentika pexnidia... ego ena ksero pos oso moy kostisan ta 110 games toy ps2 kanoyn 3 afentika!
kostasplak1986 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 na do pote tha klisei ayto to topic! kourastika me ti peiratia! pao na katevaso kana mp3 gia na xalaroso!
jimarass Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 [εξυπνάδα]Εγώ νόμιζα πως το χάνει όταν αργήσει το λεωφορείο... [/εξυπνάδα] Πέρα απο την πλάκα.. και εγώ κατεβάζω mp3 και έχω αγοράσει copy παιχνίδια αλλά γνωρίζω πως είμαι παράνομος και αντικειμενικά έχω άδικο. Για να φτιαχτεί ένα Game δουλεύουν ένα σωρό άνθρωποι και για πολύ καιρό. Γιαυτό κάνουν και 60 ευρώ. Στην τελική δεν μας υποχρεώνει κανείς να το αγοράσουμε. Θέτουν μια τιμή και αν σου αρέσει.. Αν έρθουμε λίγο στη θέση τους δεν θα μας άρεσε καθόλου να μας "κλέβουν" τη δουλειά. Παρόλα αυτά όλοι μας θα συνεχίσουμε να κλέβουμε .. ναι αυτό ακριβώς κάνουμε και το κάνουμε πολύ πιο εύκολα επειδή έχει δυστυχώς περάσει η αντίληψη οτι δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο. Είναι όμως κλεψιά. "Ευτυχώς" που η Ελλάδα είναι σχετικά μικρή αγορά και είναι και λίγο μπάχαλο αλλιώς αν ήταν αυτή η κατάσταση παντού.. απλά δεν θα βγαίνανε άλλα games. Στην Ελλάδα μόνο ταμπέλες δεν έχουν έξω τα μαγαζιά που να λένε "πωλούνται Games αντεγραμμένα με 6 ευρώ". Στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης όμως και στην Αμερική δεν τολμάνε να κάνουν τίποτα τέτοιο! Αν πιάσουν χρήστη να κατεβάζει.. την έκατσε. Τί μας κάνει εμάς αυτό; Λαμόγια του κερατά!! Ναι κλέβουμε αλλά.. σιγά μωρέ τώρα.. όλοι το κάνουν.. απο μας θα βγάλουν λεφτά οι εταιρίες; Σιγά.. θα τους λείψουν τα 60 ευρώ; 60 απο εδώ και 60 απο εκεί ξέρετε πόσα μαζεύονται κύριοι;; Φυσικά ξέρετε.. όλοι ξέρουμε. Δεν ιδρώνει το αφτάκι κανενός όμως. Αντί λοιπόν να κατηγορούμε τις εταιρίες που βγάζουν παιχνίδια και τα πουλάνε όσο αυτοί πρέπει για να καλύψουν τα έξοδά τους και για να ταΐσουν τις οικογένειές τους (να βάλουν και βενζίνη στη Mazerati) καλύτερα τουλάχιστον, εφόσον δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τους κλέβουμε, να παραδεχόμαστε οτι είμαστε κλέφτες και να μην προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους οτι έχουμε ιερό σκόπο και οτι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας λοιπόν.. Τα είπα και ησύχασα. Πάω να κατεβάσω ένα album των Iron Maiden τώρα να γουστάρω Εγώ κάποτε κατέβαζα τα πάντα, ώσπου βαρέθηκα γιατ'ι όλα έχαναν την αξία τους. Ίσως είμαι από αυτούς που αν ήταν δισεκατομυριούχοι και τα είχαν όλα, να άρχιζαν την πρέζα. Αλλά δεν ξαναβάζω πειρατικό , τουλάχιστον όσο μπορώ. Windows έχω original.Office trial και για antivirus avast home. Παιχνίδια δεν αγοράζω με 60 ευρώ αλλά με 15 και 20 όταν πέσει η τιμή. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα αμέσως σε αυτή την ζωή. Απλά ο κόσμος των υπολογιστών εμάς τους παλιούς μα έμαθε αλλιώς όπου παλιά όλα ήταν ελεύθερα και τώρα νοιώθουμε περίεργα. Ωστόσω πρέπει να καταλάβουμε πως η πειρατεία είναι εναντίον μας. Πάρε και παίξε με 10 πειρατικά αλλά αγόρασε και 3. Τουλάχιστον μη γίνεται καημένος........δώσε κάτι.Αν σου αρέσει πολύ ένα game αγόρασέ το, έχει άλλη αξία. Εγώ δεν δίνω 60 ευρώ για παιχνίδι με κανένα θεό,αλλά δεν μου κάνει πια αίσθηση να παίξω. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά σε όλους θα συμβεί κάποτε. Παλιά είχα ένα φιλαράκι που είχε μισό σπίτι software και πουλούσε κιόλας!!! Κάποια μέρα μετά από 3 χρόνια πάω και τι να δω...τα πουλούσε όλα όσα είχε και άρχισε να αγοράζει τα πάντα γνήσια.Τρελάθηκα, του λέω καλά χαζός είσαι??Και μάλιστα γέλασα μέσα μου και το κορόιδςυα , σαν ηλίθιος που ήμουν.........Τώρα τον καταλαβαίνω.....
Socratis_g Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Και εγώ περιμένω έναν αντιπειράτη να μου τσοντάρει κανένα 20€ να με βάλει στο σωστό δρόμο, θέλω να πάρω ενα παιχνιδάκι 77€ απτο πλαίσιο και είναι κρίμα να το κλέψω. Είναι σα να κλέβω μία γιαγιούλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.